Colosseum - Valentyne Suite (1969)

Label: Bronze

1. The Kettle (4:28)
  2. Elegy (3:13)
  3. Butty's Blues (6:46)
  4. The Machine Demands a Sacrifice (3:55)
  5. The Valentyne Suite: Theme One - January's Search (6:20)
  6. The Valentyne Suite: Theme Two - February's Valentyne (3:36)
  7. The Valentyne Suite: Theme Three - the Grass Is Always Greener (6:56)
avatar van sq
sq
Ach wat leuk, nog een Colosseum. Deze heb ik ooit op bandje gehad. Ik herken de hoes nog, maar kan me van de muziek niet veel meer herinneren.

avatar van Paalhaas
sq schreef:

Een keer iets aan doen dan!

Ik zet dit album voor het eerst op en herkende het intro gelijk. Hier klopt iets niet, dacht ik Wat blijkt nou: Fatboy Slim heeft voor zijn nummer Ya Mama Colosseum's The Kettle gebruikt. Nooit geweten dus

avatar van Toon1
obsessed schreef:

Hetzelfde hier, ik was ook heel verbaasd.

Toine Rorije
Ik val eigenlijk nooit op drumwerk, maar soms kom je er echt niet onderuit. Ik was er op deze plaat zelfs erg van onder de indruk. Sowieso een heel goede plaat en dan met name 'The Kettle' en die hele Valentyne Suite. 4*

avatar van djeebee
nostalgie !! net even gedownload ! Heb ik 35 jaar geleden grijs gedraaid !

avatar van Paap_Floyd
Dit staat aan het hek van mijn top 10 te rammelen!!!
Schitterend!

avatar van George
Hun beste album en een ontdekking waard .
Met name voor de liefhebber van groepen als King Crimson , Caravan ,Camel , Soft Machine,Pink Floyd etc.

avatar van BenZet
Wat een koort album. Lees hier dat het de moeite waard is? Hoe is het andere werk van de band?

Misterfool
BenZet schreef:

deze lijkt me de enige die echt de moeite waard is

avatar van Paalhaas
Nu slechts €3,99 incl. verzending op Play.com!

avatar van korenbloem
Ha Teun,

Bedankt voor de tip. Direct even bestelt

avatar van Droombolus
Misterfool schreef:
deze lijkt me de enige die echt de moeite waard is

Op Daughter Of Time en Collosseum Live is Chris Farlowe de lead-zanger en hij voegt een komplete dimensie toe aan hun muziek. Ik ben het niet dus eens met dat statement .....

Valentyne Suite wordt pas echt interessant in de DeLuxe editie waarop ook alle tracks van The Grass Is Greener, de US versie dus, staan .....

avatar van Gert P
Heb de verzamelaar an introduction to Colosseum en daar staat het indrukwekkende nummer Valentyne suite ook op.. een pracht stuk.
Jammer ook de ddeze verzamelaar niet mume staat.
Dit forum is lang niet kompleet ook Peter Greens verzamelaar in the skies staat er niet op.

avatar van BoyOnHeavenHill
De mosterdwinkel van Solution?!?

avatar van saxotoon
Lekker spontane witte blues met een melodieus hippiejasje aan. Toen er nog met zijn allen in een studio muziek werd gemaakt en op elkaar gereageerd. Niks uit een doosje, alles met de hand zelf gemaakt. Achteraan the machine nog effe checke of de naald blijft hangen, maar niet dus. Gewoon een lekker uitlopend muziekje.
Ik hou er van.

Sonjax
Mijn favoriete stuk muziek aller tijden: The Valentyne Suite !

Net The Kettle beluisterd, ik ben zwaar onder de indruk. Echte muzikantenmuziek, met elan gemaakt.
Ik moet hier echt meer van beluisteren!

buizen
Had er nog nooit iets van geluisterd. Nu wel. Als eerste indruk een fijn album!

avatar van jorro
Valt me niet mee, maar 3* is het wel. Aardig album, zeker het lange The Valentyne Suite. Maar als voorloper van Camel en Caravan zoals hierboven staat geschreven vind ik het echt een klasse minder interessant. Het is mij wat te rommelig.
73 in de 100 Greatest Albums of 1969 en 117 in de chart van Best Ever Albums. Lijken mij juiste plaatsen.

avatar van John Self
Dit was toch samen met King Crimson's in the court het begin van progrock?

avatar van Barney Rubble
Waar begint een golf?
The Nice, Frank Zappa en Procol Harum hebben vóór 1969 muziek uitgebracht die je ook als progrock zou kunnen omschrijven. Wat je i.i.g kunt zeggen dat het genre ergens in de periode 1967-1970 is ontstaan. Colosseum en King Crimson hebben wel mede aan de wieg gestaan van het genre.

Mssr Renard
Barney Rubble schreef:
Waar begint een golf?

+ Jethro Tull, Barclay James Harvest, Beatles, Yes, Moody Blues, etc.
Het is allemaal erg onbewust gegaan in elk geval. Niemand wilde het genre creëeren en de meesten wilden er zelfs afstand van nemen.

Wel een fantastische periode in de (rock)muziek (67-72), waar ik echt heel graag heel vask naar luister.

avatar van korenbloem
korenbloem schreef:
Ha Teun,

Bedankt voor de tip. Direct even bestelt

Hmm,

Nu zie ik dat ik na een kleine 15 jaar dit album fysiek in bezit te hebben, er blijkbaar nooit een stem op heb uitgebracht. Voor deze gelegenheid hem dus maar weer eens opgezet. Het is niet een sterke reden misschien, maar het geeft wel een mooie gelenheid favorietjes beluisteren wie niet in je standaard "wat zal ik vandaag eens luisteren" - zitten