Soulwax - Much Against Everyone's Advice (1998)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Conversation Intercom (3:06)
  2. Saturday (3:11)
  3. When Logics Die (3:29)
  4. Much Against Everyone's Advice (2:48)
  5. Overweight Karate Kid (2:04)
  6. Proverbial Pants (4:27)
  7. The Salty Knowledge of Tears (2:42)
  8. Flying Without Wings (3:47)
  9. More Than This (4:19)
  10. Too Many DJ's (4:10)
  11. Temptingly Yours (2:34)
  12. My Cruel Joke (4:23)

met Tracy Bonham

13. Scream (3:39)
  14. Funny (4:35)
  15. Saturday (Morning After Thrill) * (3:10)
  16. Wouldn't It Be Good? [Live] * (3:15)
  17. Conversation Intercom [Live] * (2:30)
  18. Overweight Karate Kid [Live] * (2:31)
  19. Cut Some Slack [Live] * (5:10)
  20. Starfish & Coffee [Live] * (2:55)
  21. I Go to Sleep * (3:38)
  22. Conversation Intercom [Vocoder Intermix] * (3:54)
  23. Mike Rule Joe Cream Mix * (4:08)
avatar van Sammy
Heerlijke cd met stuk voor stuk meezingers. Ontzettend gevoelige zang die mij ook echt weet te raken. 4.5*

Briljant album inderdaad. Ben ook al een tijdje op zoek naar het eerder album van Soulwax, maar heb hem nog niet weten te bemachtigen. FRS en bol.com hebben hem wel in hun assortiment maar is niet leverbaar...
4,5* en ik zal binnenkort even de speelduren bij de songs zetten.

avatar van Leeuw
Geniaal die gebroeders Dewaele, ook wel bekend als Too many dj's.

Fijne CD. En guess what: in het najaar komt er een nieuwe Soulwax, geloof ik. Eindelijk!

avatar van Sjoerd
herman schreef:

Wat echt waar??? dat is ECHT goed nieuws!

Ik heb even het net afgespeurd op zoek naar bevestiging van het bovenstaande. Dit kwam ik te weten:

De release van 'Any Minute Now' komt 16 augustus uit en zal worden voorafgegaan door de release van een single (19-7). De plaat is geproduceerd door Flood en ik meen me uit een interview te herinneren dat er de nodige gastbijdragen zijn. Soulwax heeft flink vriendjes lopen maken, de laatste jaren....

Verder hebben de broertje DeWhaele speciaal voor de dansvloer het nummer 'This Is The Excuse' gemaakt. "Een White Label", zoals ze dat bij de Subjectivisten noemen. Je kunt dat nummer hier downloaden.

BTW, de zangeres die je op This Is The Excuse hoort, is van LCD Soundsystem (dancegebeuren, bekend uit de scene van The Rapture, !!! en Out Hud). Het nummer doet me ook wel aan sommige nummers van LCD Soundsystem denken.

mmm al een tijdje niet meer gehoord; zal hem weer eens opzetten (goede hoes trouwens)

avatar van Nautilus
Geweldig album, dit heb ik toentertijd helemaal grijs gedraaid op m'n minidisc walkman.

avatar van Dielie
idd, dit is een geweldig album, lekkere popnummers met een geheel eigen stijl, in een experimenteel, soms electronisch badje gedompeld, fijn gevoel

ik vraag me af of de nieuwe plaat ook de zeepbellen bevat als deze

ik moet dringend ook eens hun debuut gaan checken,

gotti schreef:
Ik zal binnenkort even de speelduren bij de songs zetten.

Na anderhalf jaar staan ze er nog niet op? Je hebt tijd in overvloed hé?

avatar van Bert Wasbeer
Een 8 voor de plaat, een 10 voor het artwork, inclusief hidden track en "hidden" (nou ja...) computerspelletje.
Is hun cover van Pop life van Prince trouwens ooit op plaat verschenen?

Marcel²
gotti schreef:
ik zal binnenkort even de speelduren bij de songs zetten.

Ik heb het maar gedaan, als ik op jullie moet wachten
Deze cd is steengoed zeer afwisselde song. De cover is ook mooi gedaan, en het boekje ook. 4*

Dit is het beste album in mijn collectie. Klinkt misschien ongeloofwaardig, maar ik heb genoeg albums geluisterd (vind ik )om deze boude uitspraak te kunnen plaatsen.

Electro_
Vind deze iets leuker dan Any Minute Now. Favorieten zijn Too Many DJ's en Funny. 4*
Vind hun "Remix-album" toch nog wel het állerleukst.

Eerste soulwaxalbum dat ik heb gekocht na de nite versions. En ik moet zeggen dat deze kant van hen ook fantastisch is, het album staat echt wel vol met goede nummers. Ik ga wel nog wat langer er naar luisteren voor ik een definitief oordeel plaats

avatar van Koekebakker
Had dit al lang niet meer gedraaid, maar tjonge wat een heerlijk album is dit toch. Prachtige melodietjes, songs die staan als een huis, productie is dik in orde. Voorlopig een tijdloze popplaat. En ook qua artwork hoort dit bij het mooiste wat ik heb.

Maartenn (crew)
Helemaal grijs geluisterd album van mij. Eerste album van soulwax dat ik aanschafte en naar mijn mening ook nog steeds hun beste album. Fijne teksten, af en toe lekker rammen op gitaren, maar ook lekker low tempo nummers. Een absoluut verdiende 4*.

avatar van airswinger
4? beetje weinig... Ik ken weinig albums die zo constant van kwaliteit zijn als deze. Melodieus, rauw, maar vooral ogelovelijk mooie medodie lijnen. Dit evenaren ze nooit meer.... (ik blijf hopen, maar er zijn zo veel bands met 1 uitschieter... De toekomst wijst het uit!)

gr, Erwin

avatar van levenvergeten
Het artwork van deze CD vind ik erg goed gedaan(de platenhoezen voor elk nummer!)

avatar van Wups de Aap
Wooeeee!!
Dit album is zoo mooi!
Meteen het eerste liedje maak je al kennis met de geniale soulwax-stijl waar het hele album mee gevuld is als een lekker vol glas cola (of wijn als je dat lekkerder vind, of bier, of wodka, maarja.. ik ga toch beter voor cola ; ) )
Een van de weinige albums waar ik elk liedje briljant vind.
Miss met kleine uitzondering van 'temptingly yours' en 'when logics die' die me iets sneller gaan vervelen dan de andere liedjes.
Maardus,
Een dikke 4,5* voor die aardige knapen uit België (hoekannetookanders)

EVANSHEWSON
Wups de Aap schreef:
Wooeeee!!
Dit album is zoo mooi!
Een van de weinige albums waar ik elk liedje briljant vind.
Maardus,
Een dikke 4,5* voor die aardige knapen uit België (hoekannetookanders)

Allez, mijne maat, ik bennekik ook wreed nijg enthousiast, maar toch moeten ze het met 4 **** stellen wat mij betreft!

Hier maakten de heren nog muziek, de opvolger liet jaren wachten en met wat kwamen ze.... juist!

4 sterren voor dit half meesterwerkje ****

EVANSHEWSON schreef:

4 sterren voor dit half meesterwerkje ****

Als je bedoelt dat Soulwax hun album hierna mindere muziek produceerde, moet ik zeggen dat ik het met je eens ben. Dit album (en ook het vorige) waren heerlijk pure albums, van een band die plezier had in het maken van lekker in het gehoor liggende muziek. Dit album beschouw ik meer als een perfectie van het vorige en is in mijn ogen dan ook het beste album wat de heren van Soulwax hebben neergezet.

Toch ga ook ik voor de 4,5 *

avatar van airswinger
Dit is echt een top 10 album. Bij mij staat ie op drie, maar de top 5 had ook op 1 kunnen staan. Wat een klasse! Live bakken ze er niets van, maar wat ze op dit album hebben gezet is briljant. 14 nummers en alle 14 goed. Sommige zijn steengoed.

Ik ken geen album met zo veel goede nummers. De melodiën zijn niet van deze (nogal vlakke medlodie-lijnen) tijd.

5 sterren!

Erwin

P.S. Het laatste album is vergelijkend met deze een grote tegenvaller...

airswinger schreef:
P.S. Het laatste album is vergelijkend met deze een grote tegenvaller...

Ben ik het mee eens, dit is een compleet andere Soulwax dan op dit album. Het hoeft niet verkeerd te zijn dat een band een andere weg in slaat, maar dit viel mij ook erg tegen eigenlijk. Ik hoop dat ze snel weer terug gaan naar dit soort platen, dan zal ik ze trouw blijven kopen!
Enneh, zijn ze echt zo bedroevend slecht live? Heb ze eigenlijk nog nooit live gezien

avatar van KidChino8
Ik denk wel dat ze nog een rock plaat gaan maken, maar ik ben toch blij dat ze de overschakeling naar de dance hebben gemaakt.Anders hadden ze nooit albums als 'Most of the remixes' en 'Nite versions' gemaakt.

Father McKenzie
Een stuk gevarieerder en gedurfder dan hun debuut, voor mij nog steeds zowat hun beste worp.

avatar van Ephyon
Nee joh, ze zijn live ijzersterk. En ze remixen live al hun nummers. Maar ja idd, de rock zoals ze op dit album nog spelen is live niet veel meer van te merken. Er is enkel een drummer en een bassist (af en toe). De 2 broertjes staan achter samplepanelen.

Op Werchter waren ze in ieder geval top. 2 manydj's daarentegen...

avatar van Moridin
Briljant album. Ook nu na 10 jaar nog steeds ijzersterk...

avatar van dopecoil
Stevig album dit! Valt niets anders over te zeggen, het album blijft me ook nu nog boeien. En een goede afwisseling tussen de wat hardere nummers en de zachtere nummers. Dit album draai ik dan ook met regelmaat! *4,5