The Rolling Stones - Metamorphosis (1975)

Rock / Blues
Label: ABKCO

1. Out of Time (3:23)
  2. Don't Lie to Me (2:02)
  3. Some Things Just Stick in Your Mind (2:27)
  4. Each and Everyday of the Year (2:49)
  5. Heart of Stone (3:48)
  6. I'd Much Rather Be with the Boys (2:12)
  7. (Walkin' Thru the) Sleepy City (2:52)
  8. We're Wastin' Time (2:44)
  9. Try a Little Harder (2:19)
  10. I Don't Know Why (3:03)
  11. If You Let Me (3:19)
  12. Jiving Sister Fanny (3:25)
  13. Downtown Suzie (3:53)
  14. Family (4:06)
  15. Memo from Turner (2:47)
  16. I'm Going Down (2:52)
avatar van Thunderball
Dit is de plaat waar de Stones destijds zo tegen te keer gingen en kwaad waren op Decca.

Nadat ze een andere platenmaatschappij hadden gekozen bracht hun oude distribiteur deze plaat op de markt bestaande uit left-overs en outtakes.

Heel eerlijk? Ik vind hem fantastisch en bv beter dan platen als Between the buttons en NOW!

Eindelijk kan ik sinds begin jaren 2000 de bootleg weg doen en naar de officiele uitgave hier van luisteren.

avatar van Davidus
Dit is toch wel hoe de Stones echt zijn.
Verplichte kost voor iedereen die nu 500 euro neerlegt voor die band-formerly-known-as...
Rauwe, wanhopige, harde blues, schijt-aan-alles.
Geweldig

Voor mij een zeer apart album van de Stones.
Toen ik dit album als elpee beluisterde ergens in de jaren tachtig, had ik geen idee dat het
een verzamelalbum betrof. Daar kom ik dus nu via MusicMeter pas achter.
Maar in hoeverre kun je dit album een verzamelalbum noemen. Er staan nogal wat
nummers op, die ik op hun voorgaande reguliere albums volgens mij nooit ben
tegengekomen. Geldt ook voor het bekende nummer Memo From Turner, in feite
volgens mij een solo nummer van Mick Jagger. En dat je volgens mij ook voor het eerst
op dit album tegenkomt van de Stones.
Naast die track Memo From Turner, eigenlijk enkel de hit Out Of Time en Heart Of Stone
bij mij bekend.
Het album ademt sowieso iets van een curieus samenraapsel van obscure nummers,
waarbij mij ook geregeld de nogal afwijkende sound van de basgitaar opvalt, die ik
trouwens heerlijk vind. Lijkt mij sterk dat het Bill Wyman is.
Het album maakte op mij destijds al een grote indruk, en nu na herbeluistering des
te meer. Met enkele merkwaardige amper voor de hand liggende nummers zelfs
een beetje brutaal. Een fijne, onbevangen en pure Stones plaat waarin volgens mij
zo'n beetje hun muziek vanaf hun beginjaren tot en met Exile On Main Street wordt
gevangen.