The Kinks - The Kink Kronikles (1972)

Rock / Pop
Label: Reprise

1. Victoria (3:41)
  2. The Village Green Preservation Society (2:49)
  3. Berkeley Mews (2:40)
  4. Holiday in Waikiki (2:47)
  5. Willesden Green (2:28)
  6. This Is Where I Belong (2:27)
  7. Waterloo Sunset (3:21)
  8. David Watts (2:42)
  9. Deadend Street (3:27)
  10. Shangri-La (5:20)
  11. Autumn Almanac (3:16)
  12. Sunny Afternoon (3:37)
  13. Get Back in the Line (3:07)
  14. Did You See His Name? (1:55)
  15. Fancy (2:30)
  16. Wonderboy (2:50)
  17. Apeman (3:57)
  18. King Kong (3:27)
  19. Mr. Pleasant (3:02)
  20. God's Children (3:19)
  21. Death of a Clown (3:14)
  22. Lola (4:05)
  23. Mindless Child of Motherhood (3:13)
  24. Polly (2:51)
  25. Big Black Smoke (2:37)
  26. Susannah's Still Alive (2:22)
  27. She's Got Everything (3:12)
  28. Days (2:51)
avatar van Johnny Marr
Ik zou deze graag op LP willen hebben. Is hij nog makkelijk verkrijgbaar?

avatar van Supersid
Alweer een geweldige Kinks-verzamelaar, al werden de brave Kinks-fans daar in het begin van de seventies blijkbaar massaal mee bestookt...

avatar van nlkink
Dit is inderdaad een geweldige Kinks verzamelaar. Ik durf zelfs te stellen een van de weinige verzamelaars die essentieel was voor Kinks fans. Er zit één nummer op dat verder nergens op te vinden was (Did You See His Name?). Ik ben niet eens zeker of het nummer ondertussen nu op één van de prachtige Collector Edition releases van The Kinks staat. Verder staat deze verzamelaar vol met liedjes die je voorheen alleen maar kon vinden op B-kantjes van singles. Sterker, één B-kantje (This Is Where I Belong) werd alleen maar in Nederland uitgebracht op de achterkant van Mr. Pleasant. Tot pakweg 1988 was dit album naast de single de enige bron.
Deze verzamelaar heeft bovendien een link naar Nederland. Eén van de samenstellers is de Groningse fan Ben Derksen, die toentertijd voorzitter was van de Nederlandse Kinks fanclub.
De geluidskwaliteit is OK maar ook niet meer dan dat. Deze verzamelaar mag wat mij betreft geremastered worden.

avatar van captain scarlet
Eindelijk gevonden op vinyl voor 'n leuk prijsje. Inderdaad 'n interessante verzamelaar en 'n must voor elke serieuze Kinks fan. Hij is niet zeldzaam, maar het probleem is dat hij alleen op het Amerikaanse Reprise label verschenen is en dat je hem hier weinig tegen komt.
Hij wordt op Ebay US en Discogs al aangeboden voor minder dan 10 dollar, maar je betaalt dan wel minimaal 15 tot 20 Dollar verzendkosten.

avatar van nlkink
De meest bijzondere nummers, al is er sinds de diverse remasters verreweg het meeste in betere kwaliteit te vinden:
Berkely Mews is een leftover van de Village Green sessies, maar verscheen pas in 1970 als B-kant van de single Lola.
This Is Where I Belong is een leftover van het Face To Face album uit 1966 en verscheen exclusief in Nederland als B-kant van Mr. Pleasant. Dat nummer op zijn beurt is in Engeland nooit als A-kant verschenen. Ik heb me ooit laten vertellen dat er een Nederlandse Kinksfan deze single in de tachtiger jaren op rommel- en vlooienmarkten kocht voor een paar kwartjes en ze tijdens vakantie in Engeland op zijn rondreis per stuk te koop aanbood aan CD- & platenzaken om zo zijn vakantie te bekostigen. En dat van het opkopen op de rommelmarkt herken ik want zo ben ik er ook aangekomen
Did You See His Name? stamt uit 1969 en is in opdracht geschreven voor een BBC comedyserie. Op The Great Lost Kinks Album uit 1973 zijn de resterende nog bestaande liedjes voor die serie te vinden.
King Kong stamt uit het najaar van 1968 of voorjaar van 1969 en verscheen in 1969 als B-kant van Plastic Man.
Mindless Child Of Motherhood is een sublieme rocker van Dave Davies en was ooit kandidaat om op Arthur or The Decline And Fall Of The British Empire te verschijnen. Toen dat nummer werd geschrapt werd het toegevoegd aan de tracklist van Dave's onuitgebrachte album. In 1970 verscheen het nummer in de VS als B-kant van Lola, in Engeland echter als B-kant voor Drivin'.
Polly, of soms ook Pretty Polly, een leftover van de Village Green sessies, verscheen in 1968 als B-kant voor Wonderboy.
Big Black Smoke was in 1966 de schitterende B-kant van Dead End Street. Eigenlijk een dubbele A-kant en een signaal dat men bij PYE niet echt op zat te letten.
She's Got Everything stamt uit 1966 als instrumentaal nummer. In 1968 werd de tape van de plank gehaald en alsnog voltooid om als B-kant te dienen voor de single Days.

Binnenkort i.h.k.v. Record Store Day weer uit op vinyl:
SpecialRelease | RECORD STORE DAY - recordstoreday.com