2 Fabiola - Tyfoon (1996)

Belgiƫ
Dance
Label: Circus (I)

1. Freak Out (3:25)
  2. I'm on Fire (3:45)
  3. Lift Me Up (5:14)
  4. Universal Love (3:28)
  5. Show Me the Way (4:15)
  6. Lift U Up [Emotional Mix] (4:46)
  7. I See the Light [Dreamland Mix] (5:09)
  8. A World for U and Me (4:15)
  9. Piano Latino [DJ Jan Mix] (6:45)
  10. Play This Song (3:56)
  11. Raise Your Hands [DJ Joan Mix] (5:18)
  12. Lift U Up [E-Raver Rmx] (3:31)
  13. My Attitude [Jazz Club Mix] (4:02)
  14. I'm on Fire [Regg & Arkin Mix] (3:20)
  15. Bang to the Rhythm [Sax Mix] (3:56)
  16. Play This Song [Adams & Krimson Mix] (5:10)
  17. Show Me the Way [ Hi-tech Mix] (4:45)
  18. Piano Latino [Extravaganza Mix] (4:50)
  19. Fireside [Underground Mix] (6:55)
1,0
Dit was vroeger in België een echte hype. Iedereen kende toen '2 Fabiola' zelfs de gepensioneerde mensen. Achteraf bekeken is dit album natuurlijk waardeloos. Maarja, als kind weet je natuurlijk niet beter

HOUSECAT schreef:

Maarja, als kind weet je natuurlijk niet beter

Juist ja. Ik herinner me deze hype levendig. De bandnaam alleen al...

Yak
Ik ken ze alleen van 'The Milkyway'. Is dit niet ook weer één van de vele incarnaties van Praga Khan/Jade 4U/Digital Orgasm/enz?

Ik denk het niet. Zohra heeft daarna een solo carriere geprobeerd. Maar wat die gast nu doet, tis een raadsel.
The Milkyway? Kan ik me niks meer van herinneren.

Yak
Ha, dit is echt grappig. Ik ken 2 Fabiola alleen als toch best gewaardeerde rave-act. The Milkyway was een ontzettende clubknaller. Ik heb even opgezocht wie erachter zaten, en het blijken dus toch Pat Krimson en Oliver Adams te zijn die tot de Praga Khan-kliek horen.

Maar dit was destijds de Belgische 2 Unlimited of zo? Want ook achter die act zat een rave-producersduo, Belgisch nog wel.

Ja, deze kan je wel zien als de Belgische 2 Unlimited. Al beschouwden wij 2 Unlimited ook wel een beetje Belgisch inderdaad, door de producers, en die gast was toch ook een Vlaming? Dat die Anita een Nederlandse was, dat hoorde je wel.

avatar van Onderhond
Pat Krimson is redelijk lang resident DJ geweest in een bekende Belgische discotheek (wist ik de naam nog maar). In ieder geval een redelijk gerespecteerde naam binnen dat wereldje, maar erg indrukwekkend heb ik z'n werk nooit gevonden.

Yak
Hij had wel een ontzettend goed gevoel voor het bijna aan de lopende band afleveren van dansvloerknallers destijds. Op die ouwe Studio Brussel Serious Beats-cd's werd vaak een kwart ingenomen met projecten van Krimson/Adams/Khan en wat daar verder allemaal nog bij rondhing.

Ik wist niet dat Oliver Adams hier voor iets tussen zat. Echt jammer

Wat doen die twee nu dan?

1,0
Pat Krimson zit in Amerika als ik me niet vergis. Oliver Adams speelt nog altijd bij Praga Khan en natuurlijk ook bij de beste groep allertijden: Lords Of Acid

Lords of Acid, beweegt dat nog?

1,0
Ja tuurlijk, in 2006 gaan ze terug touren in de VS. Spijtig dat ze nooit naar België komen want die zijn zo verdomd goe.

Ze hebben een paar jaar geleden toch eens opgetreden in ons landje?

1,0
Ja op Marktrock was dat. Maar toen was ik nog te jong om naar zulke optredens te gaan. Het optreden was toen trouwens zeer hard geflopt omdat het Belgische publiek na 16 jaar Lords Of Acid er nog steeds niet klaar voor was. Ik in ieder geval wel, en zou het super vinden moesten ze toch nog eens proberen om een optreden in 'België' te doen.

Krimson runt zijn eigen discotheek in Ibiza met de vroegere wederhelft van Milk Inc., het was trouwens "Atmoz" waar hij vroeger resident was.

avatar van wietstock
ahh idd waar is de tijd, ze blijven toch enkele (ookal zijn ze zwaar fout) party bangershebbe die elke fuif plat krijgt! typisch met de dance muziek jaren 90, niemand vindt het goed maar draai het op een fuif en heel de zaal is mee! pat krimson heeft ook veel solo werk gedaan en na 2 fabiola nog een succes groepje nunca gehad, waar hij ook nog enkele hits mee heeft gehad!

Was toch wel aardig fan van Pat krimson en deze groep in die tijd , maar ja tijden veranderen .

DE PARTYHITS!

avatar van Toon1
Dit is echte jeugdsentiment .

Alle kritiek hier voor de echte zangeres op dit album: Karine Boelaerts! Zohra heeft hier geen enkele noot gezongen en was ten tijde enkel het gezicht van de groep!

Ik bedoel alle krediets... geen kritiek want ze heeft 1 van de mooiste studiostemmen! Luister maar naar Milk Inc., 2 Fabiola, Maurizzio, Bounce, Lazzura, etc...

avatar van Lennonlover
ik vind het nog steeds fantastisch. Zelfs na al die jaren! Da's puur nostalgie! en dansen kun je er nog steeds op!

Ze maken een comeback eind augustus 2007!!! Met Zohra??? Gaat ze nu wel zingen???

avatar van Toon1
Ik las het ook. Ben benieuwd...

HOUSECAT schreef:
Dit was vroeger in België een echte hype.

Was? Nu nog naar ik vermoed. In Leuven lijkt het toch soms dat de jaren '90 muziek het goed doet op de vooral foute feestjes (zoals niet lang geleden een jaren 80 revival aan de gang was). Niet echt mijn smaak, maar ach op feestjes vind ik dit wel fijn. Fijner dan pakweg Rihana of Furtado ofzo ...

Bill Bush schreef:

Lol, en toevallig treedt 2 Fabiola donderdag op in Leuven (samen met Ian Van Dahl en de D-Devils). Ik heb m'n ticket al ...

Zo is dat. In het dagelijke leven graag zaken als (post)-rock, indie, dub... Maar op feestjes (ook in Leuven is dat voor deze jongen) is dit echt het einde. Muziek als deze maken ze niet meer tegenwoordig. 2 sterren voor de muziek, 2 voor het jeugdsentiment: 4 sterren

avatar van Azzurro
Iedereen mag zeggen wat hij of zij wilt, maar de klassiekers die hierop staan zijn toch echt wel tijdsloos. Lift U up, Freak Out, I'm On Fire zijn gewoonweg nummers die altijd goed zullen zijn. Zaterdag op de I love the 90's-party ging het dak er echt af bij 2 fabiola.

Spijtig inderdaad dat Zohra er niet meer bij is, maar Viola en Loredana hebben alles in zich om het nieuwe concept te doen slagen. Benieuwd naar meer!

Voor deze cd: 4,5

avatar van friday the 13 th
Fantastisch deze cd, het was voor mij de beste groep van de jaren 90. Beetje underground, hun eigen stijl en gewoon prachtnummers waarop ik nog steeds graag feest. Heb de singles in der tijd ook allemaal gekocht. De twee uitschieters zijn toch play this song en lift me up, maar ik hoor ze allemaal even graag.