Puff Daddy & The Family - No Way Out (1997)

Label: Bad Boy

1. No Way Out (Intro) (1:22)
  2. Victory (4:56)

met Busta Rhymes en The Notorious B.I.G.

3. Been Around the World (5:25)

met Ma$e en The Notorious B.I.G.

4. What You Gonna Do? (4:55)
  5. Don't Stop What You're Doing (3:58)

met Lil' Kim

6. If I Should Die Tonight (Interlude) (2:59)

met Carl Thomas

7. Do You Know? (6:06)

met Kelly Price

8. Young G's (5:25)

met Jay-Z, The Notorious B.I.G. en Kelly Price

9. I Love You Baby (4:03)

met Black Rob

10. It's All About the Benjamins [Remix] (4:38)

met Lil' Kim, The LOX en The Notorious B.I.G.

11. Pain (5:08)

met Carl Thomas

12. Is This the End? (4:34)

met Carl Thomas, Ginuwine en Twista

13. I Got the Power (4:05)

met The LOX

14. Friend (6:37)

met Foxy Brown en Simone Hines

15. Señorita (4:07)
  16. I'll Be Missing You (5:43)

met 112 en Faith Evans

17. Can't Nobody Hold Me Down (3:51)

met Ma$e

Improvision
toch wel 1 van de beste east-coast albums ooit

volgens mij komt er geen busta rhymes op de cd

avatar van psychonaatje
Echt wel. In Victory zingt/rapt/schreeuwt 'ie:

We got the real live shit from front to back
To my people in the world, where the fuck you at?
Where my niggas is at?
Where my niggas is at?
Where the fuck my bitches at?
Where my bitches is at?

Wat mij betreft zeker niet één van de beste east-coast albums. De producties zijn wel lekker, maar net iets te commercieel en daarom minder spannend. Bovendien heeft Puffy zo'n beetje alles wat los en vastzit gejat voor dit album. En niet bepaald subtiel. Bovendien is hij zelf op zijn best een zeer matige rapper en val ik in slaap bij Mase. Overigens: vind dit geen slechte cd en zeker lekker op zijn tijd, maar om dit één van de beste east-coast albums te noemen gaat me toch echt te ver. Veel te ver, eigenlijk.

avatar van gerard wiekens
Zeer sterk album met eigenlijk geen enkel zwak nummer. Puffy is hier een excellent producer. Mase (op een aangename manier very boring), Black Rob, Lil kim,... en vooral Biggie Smalls (schitterende rapper toch) zorgen voor heerlijke vocals. Inderdaad vrij commercieel, maar dat deert geen moment. Uitstekende stuff.

avatar van MJ_DA_MAN
Geen slecht album. Het begint sterk met Victory, dat ook meteen mijn favoriet van de CD is. Maar ongeveer op de helft begint het een beetje eentonig en leeg te worden, wat jammer is. Had meer ingezeten, want Puffy kan het wel degelijk (produceren dan, rap is matig). 3* voor het 1e deel van de CD.

Snowman
Diddy geen fan van als mc wel als producer & de gast optredens zijn ook wel leuk 3,5*

2.5 voor i'll be missing you en victory

avatar van thomzi50
Hij kan eigenlijk niet rappen maar de gastoptredens en producties redden het. 3*

avatar van Cath
Bij I'll be Missing you krijg ik altijd zo'n raar gevoel in me maag, en het erge is, ik kan het nooit afzetten moet het gewoon afluisteren.. Dan ben ik daarna altijd een beetje down:P Het is gewoon een supermooi nummer, en daarbij komt ook nog is de betekenis erachter (die mij natuurlijk raakt;) )
Verder ken ik er niks van, maar ik denk toch dat ik het maar even moet gaan kopen/downloaden..gewoon voor het gevoel:P

Melle K
I'll be missing you is zo'n vreselijk nummer, ik krijg er ook een raar gevoel van in m'n maag maar dat is niet echt positief.

Pauper
Been Around The World, Can't Nobody Hold Me Down (vernieuwde The Message) en I'll Be Missing You zijn de nummers die er nog enigzins tot doen, 2,5*

Het gemiddelde (2,85) vind ik te laag voor dit album. Hoewel Puff, Diddy, Daddy, Diddelydoo of hoe die zich ook genoemd wilt worden, verre van een goede rapper is vind ik dit toch wel een goed album. Er staan een paar hele goede nummers op, dankzij de gastartiesten weliswaar, maar dat wil niet zeggen dat het album slecht is. Victory is misschien wel een klassiek nummer die elke hiphop fan wel in zijn collectie moet hebben. Al met al verdient dit album in mijn ogen zeker 3.5 *

|Joël|
Ja, Victory is prachtig ook die video clip
Ik vind dit album in het begin heel goed dan richting het midden wordt het een stuk minder en dan het laatste is weer goed.

3,5 en voor zo ver ik weet P. Diddy's aller beste album tot nu toe.

avatar van FunkyMonk
Dat, ja, idd. Staan paar leuke nummertjes op; Naast Victory en Ill be missing you heb je nog Senorita, leuke SOLOplaat van Puff (= zeer zeldzaam hehe), Young G's vond ik ook goed, maar die beat is van de DITC gestolen als ik me niet vergis. What you gonna do heeft een goeie beat, maar Puff komt nogal zwak. Verder vond ik Is this the end ook nog de moeite. En Friend, maar dat refrein is gewoon zo wack (jammer want Fox komt niet slecht, en de beat is lekker). Overige nummers zijn wel nogal zwakjes.
Ik zou zeggen iets tussen een 3 en een 3,5. Toch maar een 3,5, voor die heerlijke Club-banger, All about the Benjamins.

avatar van FunkyMonk
Nee, 3,5 is tochwel te hoog hoor , jesus.

Improvision
Improvision schreef:
toch wel 1 van de beste east-coast albums ooit

Ik kan niet geloven dat ik dit ooit heb gezegd.
Totaal overdreven, toch staan er nog enkele goeie tracks op en de sfeer rond het album is ook wel goed.

|Joël|
Ik vind het eigenlijk ook iets dat geen 3,5 waard is maar wel iets hoger dan een 3

psychonaatje schreef:

Dat kun je wel zeggen. Wat is eigenlijk níet gesampled op deze plaat?

|Joël|
Oke dat mag wel zo zijn maar er zijn wel meer artiesten die veel samples gebruiken, zoals Kanye West.

Dus dat hoeft niet meteen heel slecht te zijn.

Akonner
Dit is veruit het beste album van Daddy. Hier was hij nog niet zo commercieel. En zijn de teksten aanzienlijk beter dan in Press Play. Daddy had hier een langere adem rapt geen stukken van 10 seconden maar soms wel van meer dan een minuut.

Social_Mask
Victory vind ik wel vet, die clip is ook dope. I'll Be Missing You vind ik daarentegen echt slecht, totaal niet. Elk nummer samen met P. Diddy irriteert me. En zoals al gezegd, erg veel gesampled. En meestal klinkt het ook niet. Diddy kan wel produceren, waarom laat hij dat dan niet zien?? Onbegrijplijk dat zo'n talentloze zo ver heeft kunnen komen.... Echt saai als hij begint te rappen, hetzelfde met Mase. Echt goed vind ik dit album niet.

0,5
Puff Daddy is NEP!!! Hij profiteert op dit album van z n doodgeschoten maatje...misselijk! Ongeloofelijk wat een kaugomballen rap. Zelfs 50 cent is beter.

avatar van MJ_DA_MAN
Wat een ongelofelijke bullshit. Toen Biggie werd neergeschoten wat dit album al klaar.

avatar van psychonaatje
Shiiiiit, nooit geweten dat Victory bijna letterlijk gekopieerd is van de Rocky-score (Going the Distance). Komt dat nummer (prominent) in de film voor (heb nog nooit een Rocky-film gezien)? Ik vond het altijd een knappe sample van Puff Daddy, maar die is dus blijkbaar niet zo knap, of wel?

avatar van mathijs1982
Toch wel het beste wat diddy, daddy of iets in die geest ooit gemaakt heeft. Ik vind Victory, Senorita, can't nobody hold me down en it's all about the benjamins de beste nummers. Verder staan er ook een paar veel mindere op, zoals what you gonna do en do you know. Al met al een ok plaatje die hier wat mij betreft wel ietwat wordt ondergewaardeerd. Ik zou zeggen 3.2, maar omdat dat niet kan rond ik maar naar beneden af.

avatar van JuRR
mijn eerst hiphop CD naast wu forever (begin van het einde van de gekloot met bandjes- tijdperk voor mij..)! Mede hierdoor(en natuurlijk 2pac's all eyez on me) werd hiphop bekend bij het groote publiek.

avatar van Brain Stew
Hehe, mijn eerste album. Señorita vond ik altijd zo een mooi nummer.

avatar van Reijersen
Het best wat Daddy gemaakt heeft. Staan toch een paar aardige nummers op, het enige probleem voor Puff zelf is dat veel van de features beter zijn als hij is.

2.5 ster.

avatar van Toon1
Brain Stew schreef:
Hehe, mijn eerste album.

jorisje123456
MJ_DA_MAN schreef:

I'll be missing you gaat toch over de dood van Biggie?

Niet dat ik het eens ben met wat die persoon voor je zei..

avatar van MJ_DA_MAN
Het album was klaar en had origineel de titel Hell Up In Harlem. Maar toen B.I.G. werd vermoord hebben ze de release uitgesteld en I'll Be Missing You nog (snel) opgenomen en toegevoegd, en later het jaar onder de naam No Way Out uitgebracht. Tenminste, als ik het goed heb.