CocoRosie - Noah's Ark (2005)

Pop / Avant-Garde
Label: Touch and Go

1. K-hole (4:14)

2. Beautiful Boyz (4:42)

met Antony Hegarty

3. South 2nd (4:14)
  4. Bear Hides and Buffalo (4:18)
  5. Tekno Love Song (3:59)
  6. The Sea Is Calm (3:44)

7. Noah's Ark (4:17)

11. Bisounours (4:11)

12. Honey Or Tar (2:08)
avatar van Yak
Yak
Hij is weer fijn. Ik had Sufjan een waarschuwing doen toekomen voor zijn plek in mijn 2005-jaarlijst, maar vooralsnog gaat CocoRosie niet met die prijs lopen. Wel klapt er een album uit de onderste regionen van mijn toptien, want Noah's Ark is toch wel weer een zeer bijzonder album geworden. La maison de mon rêve had natuurlijk het voordeel van de 'verrassing door overrompeling' door het volstrekt unieke geluid van de zusjes, en op dit album is die aanpak ongewijzigd. Kukelende beessies uit speelgoedinstrumenten? Present. Prachtige liedjes? Ook dat. De bijdragen van Antony en Devendra zijn ook geweldig en voeden de mythe van dit curieuze clubje muzikanten alleen maar meer aan. Leuk ook om te horen dat de stem van Devendra Banhart effectief wordt 'vercocorosiet' door hem in te laten zingen door een soort van speelgoedmicrofoontje. Wonderbaarlijke, mysterieuze muziek. 4,5*

avatar van Dielie
fantastisch, weer iets om te gaan zoeken!

ben benieuwd,

mercie Yak

Ben hem nu aan het beluisteren, en hij klinkt weer erg leuk, stem volgt later!

Als liefhebber van Devendra Banhart en Antony & the Johnsons zou dit zeker in mijn straatje moeten passen, maar dat doet het dus maar deels.
Net als bij Bjork hou ik dit niet een heel album lang vol. Bijzonder en inventief is het zeker, maar daarmee trekken de dames (en hun gastartiesten) deze cd niet op naar de categorie uitzonderlijk goed. 3,5* Volstaat.

net als aERodynamIC hou ik dit ook geen heel album uit. Ik hou wel van de muziek en het speelgoedgerammel, maar geen 12 liedjes. Nr 2 vind ik dan wel weer super met Antony. Ik snap de aandacht wel hoor, wegens het 'origineel zijn' , maar of het ook goed is en blìjft betwijfel ik. 3*

szynell

tpvhall

tpvhall schreef:

valt te proberen.

szynell

avatar van Dielie
nu te beluisteren op de Luisterpaal > http://3voor12.vpro.nl/3voor12/luisterpaal/luisterpaalalbum.shtml?10617791+24010243

gewoon doen!

tweede nummer is met Antony, u allen wel bekend

tpvhall schreef:
Elke week 3 liedjes en je bent verkocht!

Ik denk ook wel dat je dit telkens in kleine stukjes moet horen. Maar hoe dan ook hou ik meer van opgaan in een compleet album en die helemaal ondergaan op welke wijze dan ook.
Als het om telkens een kort stuk gaat kan ik naar veel meer albums luisteren.
Hoe dan ook vind ik dit zeker niet slecht hoor, maar blijkbaar heb ik meer op met Antony of Devendra. En bij die laatste moet ik bekennen dat ik die in het begin ook maar zo zo vond, dus wie weet..........
Voorlopig blijf ik het houden bij de 3,5*

dani
Ben hem nu aan het beluisteren, wat een geniale plaat is dit! Gelijk vanaf het begin gegrepen, mix van Bjork en Mum ? Doet het mij in ieder geval aan denken, prachtig.
Morgen maar eens langs de platenboef lopen

avatar van Yak
Yak
Neem dan ook meteen hun debuut mee, die is me misschien nog nét iets liever.

avatar van titan
titan (crew)
Ik vind dit toch een beetje een tweederangsversie van Mum. Heel erg inventief allemaal, maar het gekir van de dames gaat op een gegeven moment irriteren bij mij. Jammer, want dit soort speelse en experimentele muziek kan ik normaliter erg waarderen.

1,0
Wat een vervelend gepunnik; doe mij dan Hanne Hukkelberg maar

avatar van voskat
Ik moet hem nog horen, maar ik ben al blij te zien dat Tekno Love Song erop staat.
Een leuk deuntje dat ze in 2004 al in Paradiso speelden.

Ik houd dit ook geen cd lang vol, maar 'Beautiful Boyz'
en 'South 2nd' zijn prachtige nummers... 3.5*

idd,

mijn post van gisteren in het forum:

zit bijna over de helft en de verveling begint, morgen andere helft en alles is weer goed met deze plaat

Een paar erg leuke nummers,. Maar het geheel: Niet zo interessant.

Sietse
ik vind het gewoon leuke muziek, niet super, niet speciaal, maar gewoon leuk.

en ze zijn zo lief

Lief ja. De cd begint echt wel sterk, maar ik heb de indruk dat hij vanaf het midden zo ineenzakt. Enfin, het kan mijn aandacht dan niet meer houden.

avatar van nevyn
Ik heb deze cd een hele tijd heel vaak gedraaid, maar nu ik hem weer opzet, vind ik hem minder goed geworden. Halfje er van af. Toch blijven een aantal nummers erg leuk. (Beatiful Boyz, Bear Hides and Buffalo, Armageddon)

avatar van Dielie
'Beautiful Boyz' is ongelooflijk mooi, hier een live-performance, met een beetje een moeilijk te herkennen Antony

Pauper
Ik zag ze Live bij 3voor12 TV en was heel erg onder de indruk van het HipHop/Folk geluid, apart stijltje, besloten maar eens wat van ze te downloaden.

beaster1256
dikke neurotische zever door 2 meiden die niet kunnen zingen , foei

Lekkere plaat met opvallende uitschiters en nummers die een beetje rammelig ten onder gaa, maar al met al een genot om naar te luisteren.

avatar van Justinx
beaster1256 schreef:
dikke neurotische zever door 2 meiden die niet kunnen zingen , foei

Ben ik het deels wel mee eens. Deze twee meiden kunnen naar mijn mening ook niet zo mooi zingen. Dit plaatje neigt dan ook meer naar melancholisch gejengel - maar overigens is dit bij sommige nummers nog wel te overzien. Maar over de gehele lijn kan me dit ook niet zo aanspreken. Niet zozeer omdat ik niet van melancholisch gejengel hou (zo kan ik koningin van jengel-muziek Josephine Foster erg waarderen), maar omdat de rest - en dan bedoel ik met name het geheel van de uitvoering - me wat tegenvalt. Antony had van mij op meer nummers mogen versterken, trouwens. (*edit; en Devendra natuurlijk ook )

avatar van Martin Visser
Justinx schreef:

compleet mee oneens!

"zever" en "gejengel" is dit absoluut niet. ik snap best dat niet iedereen dit mooi vindt. maar daarmee is het dus nog geen gejengel. de zusjes van cocorosie houden er niet van om met gewone zang gewone liedjes te zingen. zij schuwen het experiment niet en weten juist daardoor heel erg te raken met hun muziek.

het maakt hun muziek breekbaar, kwetsbaar, en ja, ook soms afstotend. dat is inherent aan deze creatieve aanpak. maar ook als een nummer je minder aanstaat, intrigeert het altijd. want via deze bijzondere manier van muziekmaken klinkt rechtstreeks hun gevoelsleven en hun emotie door.

dit is dan ook niet bedacht gek doen, maar de creatieve geesten de ruimte en vrijheid geven. en dat zal niet bij iedereen aanslaan, maar áls je dit mooi vindt, dan word je ook meteen in het diepst van je ziel geraakt.

bewijs daarvan was het concert dat ze vorig jaar op Motel Mozaique in Rotterdam gaven. dat was voor zeer veel aanwezigen het hoogtepunt van het festival en de meeste aanwezigen waren diep onder de indruk.

handsome_devil
Compleet mee eens.

avatar van Twilight
Een van de zangeressen (Geen idee welke van de 2) klinkt wel en beetje als Björk, vind ik.

Beautiful Boyz komt me trouwens erg bekend voor, kan dat kloppen?

avatar van swoon
Ik vind dit veel minder raar als ik had verwacht. Gewoon goed, eigenlijk. Heel mooie stemmen, en heel mooie liedjes. 4*

Joy
volgens mij is die ene, ik weet ook niet welke, gewoon bjork zelf

leuk wel, lekker ongedwongen meesurfen op halve liedjes en achtergrondgeluidjes

ik krijg bij deze muziek niet echt het gevoel dat ik wat actie moet gaan ondernemen en wat moet gaan doen , ik blijf lekker op de bank:)