The Byrds - Dr. Byrds & Mr. Hyde (1969)

Rock / Folk
Label: Columbia

1. This Wheel's on Fire (4:48)
  2. Old Blue (3:24)
  3. Your Gentle Way of Loving Me (2:38)
  4. Child of the Universe (3:17)
  5. Nashville West (2:32)
  6. Drug Store Truck Drivin' Man (3:56)
  7. King Apathy III (3:03)
  8. Candy (3:41)
  9. Bad Night at the Whiskey (3:26)
  10. Medley: My Back Pages / B.J. Blues / Baby What You Want Me to Do (4:18)
  11. Stanley's Song * (3:15)
  12. Lay Lady Lay * (3:21)
  13. This Wheel's on Fire * (3:56)
  14. Medley: My Back Pages / B.J. Blues / Baby What You Want Me to Do [Alternate Take] * (4:21)
  15. Nashville West * (2:04)
avatar van RuudC
Het is beter dan Sweetheart of the Rodeo, maar daar is het ook wel mee gezegd. Gram Parsons is uit de band (jeej!), maar McGuin neemt wel weer het grootste deel van het schrijfwerk op zich. Daarvan klinkt alleen Bad Night At The Whiskey nog wel fijn. De opener mag er ook wel wezen, maar verder begrijp ik niet goed waarom Jekyll & Hyde van toepassing is op dit album. Het grootste deel is alsnog de country van de voorganger. Hier en daar worden nog wel aardige deuntjes en zanglijnen uit de hoed getoverd, maar ik ben nog steeds afgehaakt op de band. Je voelt dat de inspiratie weg-ebt.

Tussenstand:
5. Fifth Dimension
6. Dr. Byrds & Mr. Hyde
7. Sweetheart of the Rodeo

avatar van lennert
McGuinn die alles zingt is een erg slecht idee. Toch is het album iets beter dan zijn voorganger omdat ik op een aantal tracks (This Wheel's On Fire, King Apathy III en Candy) toch ook musiceren hoor dat weer wat rockeriger is (en daarmee ook interessanter). Verder blijft het als het country is, echt walgelijk country. Maar wat het musiceren nog beter maakt, maakt de zang van McGuinn toch weer een beetje kapot. Hij klinkt hier toch echt brakker dan normaal en wordt niet mooi opgevangen door de ingehuurde bandleden. Jammer weer.

Tussenstand:
1. The Notorious Byrd Brothers