HIM - Dark Light (2005)

Finland
Rock / Metal
Label: S

1. Vampire Heart (4:46)
  2. Rip Out the Wings of a Butterfly (3:29)
  3. Under the Rose (4:49)
  4. Killing Loneliness (4:29)
  5. Dark Light (4:30)
  6. Behind the Crimson Door (4:37)
  7. The Face of God (4:35)
  8. Drunk on Shadows (3:49)
  9. Play Dead (4:36)
  10. In the Nightside of Eden (5:39)
  11. Venus (In Our Blood) * (4:32)
  12. The Cage * (4:18)
HiM is toch wel een erg bekende naam in de metalscene, maar ik ken me er eigenlijk niet zoveel bij voorstellen.
Ik heb er ooit eens een paar nummers van gehoord en die klonken best redelijk.
Wat is dit? Een soort The Rasmus, dan hoeft het voor mij sowiezo niet meer.
Ik weet het niet, maar de paar keer dat ik er iets van gezien heb kwam het mij zo namaak over, ondanks ik het best redelijk vond.
Mischien dat er hier mensen zijn op dit muziekforum die mij kunnen overtuigen deze band toch eens uit te proberen want het schijnt toch bijzonder te zijn.
En welk album is dan eigenlijk de creme de la creme van deze band, .....deze dus duidelijk niet.

lambf
SoundWave schreef:
HiM is toch wel een erg bekende naam in de metalscene.

Als je eens metal wil beluisteren ben je toch bij de verkeerde band, want dit is GEEN metal. (maar gewoon softe rock)

tangmaster
Dit is geen softe rock dit noemen ze Love Metal. Althans volgens mijn zoon want die is er helemaal weg van.

lambf
Dat betekent toch gewoon hetzelfde En trouwens, wie is er zo belachelijk om Love voor Metal te plaatsen?

avatar van james_cameron
Gladde poppy rock met een gothisch sausje. Prima uitgevoerd en het album bevat best lekkere songs, maar het gebrek aan echte uitschieters en de eenvormigheid van het materiaal breken de band ook ditmaal weer op.

eiooft
Ben ik de enige die bij "Rip out the Wings of a Butterfly" erg moet denken aan "En Dans" van Clouseau?

Feeder
Volgens mij weet heel de wereld dat ondertussen wel al...

luijsterburg
tangmaster schreef:
Dit is geen softe rock dit noemen ze Love Metal.

you gotta be kiddin' me

avatar van Gatver
Er zijn platenzaken (Velvet in Ede, Gld) die dit onder 'Pop' scharen! Kom op, zeg! Britney Spears is (een) pop!

Niet een sterk album, maar wel met enkele juweeltjes. Voor mij dan toch... (Nr. 4, 5, 7 en 9.)

avatar van LennartDG
Dit snap ik niet.. Zo'n hoge score, terwijl Razorblade Romance maar 3.45 heeft? Dit is veruit het slechtste HIM-album dat ik ken, en toch heeft het de hoogste score..