VNV Nation - Matter + Form (2005)

Electronic
Label: Metropolis

1. Intro (1:27)
  2. Chrome (4:41)
  3. Arena (5:45)
  4. Colours of Rain (4:06)
  5. Strata (4:00)
  6. Interceptor (3:25)
  7. Entropy (5:18)
  8. Endless Skies (5:55)
  9. Homeward (5:34)
  10. Lightwave (7:01)
  11. Perpetual (7:54)
Er zijn eigenlijk drie nummers die dit album omhoog tillen. Dat zijn wat mij betreft Arena, Endless Skies en Perpetual. Opvallend is dat dit de nummers zijn met 1) vocalen en 2) een leuke melodie. De overige nummers vind ik iets te 'dark'.

avatar van orbit
Dark kan ik dit niet vinden Het is me eerder te poppy Maar ik kan de stem van die zanger niet zo goed velen, klinkt een beetje zeikerig. Geef mij apoptygma berzerk maar of assemblage 23.
2.5*

De single Chrome is toch ook wel heeeeeel aanstekelijk! degelijk album met goeie nummers.. maar door de vele zang-loze tracks vliegt deze cd heel snel voorbij.

Het is tekenend dat neo-klassiek intermezzo Colours of Rain hier het beste nummer is. Niet direct VNV Nation's finest hour.
(Assemblage 23 heeft overigens, los van de kwaliteit van zijn repertoire toch wel goed naar VNV geluisterd).

avatar van Perpetual
Dit album zal ik hoogstwaarschijnlijk niet in de nabije toekomst een cijfer geven, wellicht nooit. Er staat één nummer op dit album waar ik helemaal weg van ben. Voor de rest nog nooit een ander nummer gedraaid. Hoe dan ook, ze krijgen een dikke vijf voor dat nummer!
(zie mijn nickname, mocht je het nog niet doorhebben).