Atmosphere - Seven's Travels (2003)

Label: Rhymesayers

1. History (1:24)
  2. Trying to Find a Balance (4:17)
  3. Bird Songs Why the Caged I Know (2:55)
  4. Reflections (4:19)
  5. Gotta Lotta Walls (4:46)
  6. The Keys to Life Vs. 15 Minutes of Fame (2:38)
  7. Apple (1:59)
  8. Suicidegirls (2:40)
  9. Jason (0:47)
  10. Cats van Bags (4:01)

met Brother Ali

11. Los Angeles (2:14)
  12. Lifter Puller (6:18)
  13. Shoes (3:01)
  14. National Disgrace (5:02)
  15. Denvemolorado (3:11)
  16. Liquor Lyles Cool July (2:24)
  17. Good Times (Sick Pimpin') (4:56)
  18. In My Continental (4:28)
  19. Always Coming Back Home to You / Shh... (9:11)
  20. DMFD *
  21. On the Battlefield *
  22. Quiet Pimpin' *
  23. My Songs *
  24. A Song We Made with Sage *
  25. Knock Knock Joke 2 *
  26. Masters of War (Reinterpretation) *
Always Coming Back Home to You & trying to find a balance, zijn voor mij de beste nummers op aarde en ook vooral van atmosphere

ligt het trouwens aan mij of is het "zazazaza" stukje uit ll cool J's - Controll Myself precies hetzelfde als een stukje(op 1.20 min ofzo) van het 3 jaar jongere The Key to Life vs. 15 Minutes of Fame van Atmosphere?

Pauper
wufo schreef:

Dat stukje van LL komt weer uit Planet Rock, dat was de aller eerste track die dit bevat, het is hierna meerdere malen gecopieerd

avatar van Shelter
Atmosphere heeft altijd relaxte nummers maar kan me niet een heel album boeien. Bij dit album hetzelfde.
Het heeft een aantal goede nummers en een groot aantal redelijke. Eigenlijk is niks echt slecht, maar de uitschieters zijn dermate weinig aanwezig dat ik het echt een goed album vind. Favo nummers: Trying to find a balance, Shoes, always coming back home to you.
3,5 ster

Social_Mask
Laatste tijd luister ik erg veel Amtosphere. En ben steeds tevreden. Het nr met Brother Ali is erg goed.

(weer) 4*

Pauper schreef:

Viel me ook direct op.

avatar van Conway Twitty
Always Coming Back Home to You

Mosey down the road thinkin' bout the old
I use to roam this zone with two feet of snow
Right here, this use to be a record shop
I've gotten love, I've gotten drunk, I've gotten beat up in that parking lot
I've had my lake street pride for three decades
These alleyways, and these streetlights have seen my best days
Before I was a germ learnin how to misbehave,
All the way to the grave, south side is my resting place

Social_Mask
Tryin' To Find a Balance vind ik een ijzersterk nummer. Behoort tot hun beste nrs.

Deze verhoog ik trouwens naar 4,5*.

Tryin' To Find A Balance, Always Coming Back Home to You (oprecht en eerlijk als maar kan) en Cats Van Bags behoren tot het beste wat Atmosphere heeft uitgebracht, maar wat er tussenkomt kan me niet even hard boeien als bij zijn andere albums.

Zelfs wat nummers die standaard op de fast forward gaan, en dat had ik nooit bij 'You can't imagine' en 'Godlovesugly'.

avatar van MJ_DA_MAN
Trying To Find A Balance:

They love the taste of blood
Now I don't know what that means, but I know that I mean it

Dat stukje zet mij al dagenlang aan het denken.

Relax
Ah dat is echt zo'n mindfucker.

rico-bballer
Ik heb bij dat nummer zoveel van die zinnen sommige zo simpel dat ze er gewoon inschieten en blijven hangen, en sommige zo vreemd dat die erin schiet en blijft hangen.

P-DawG
Always Coming Back Home to You

avatar van hiphopmaster
Dit was een paar jaar gelden mijn eerste kennismaking met Atmosphere. En dat was geen verkeerde. Niet alles vind ik even sterk, maar er staat voldoende genot op voor het oor.

Twee jaar geleden ongeveer ik ben ik naar een optreden geweest van Atmosphere (Melkweg). In het voorprogramma stond Brother Ali. Dus de uitgelezen kans om Cats van Bags live mee te maken. Doen ze hem gewoon niet. Echt jammer. Vind ik namelijk het beste nummer van deze cd.

National Disgrace, Trying To Find a Balance, Lift Puller, Shoes en Always Coming Back To You zijn mijn andere favorieten.

4*!

avatar van andnino
Nostalgie Nostalgie Laatst weer eens Trying to Find a Balance gehoord, die ik altijd opzette in Tony Hawk's Pro Skater 2 ge-wel-dig nummer... ik ga dit album nog eens opzoeken

avatar van Rhythm & Poetry
Prachtig album van Atmosphere, met producties en raps zoals ik ze graag zie van Slug & Ant. Tekstueel is Slu enorm sterk maar ook zijn flow is erg lekker. De producties van Ant zijn bijna altijd erg lekker zo ook op dit album.

avatar van prodi9y9
producties heerlijk origineel. slug weer lekker fel hier. de meeste zullen god loves ugly het beste vinden. ik vind deze en when life gives you lemons persoonlijk sterker. k vind national disgrace/cats van bags/lifter puller/bird sings why the caged i know de uitschieters. maar hele album is het luisteren waard! 4.5!

avatar van Stapler
MJ_DA_MAN schreef:
Trying To Find A Balance:

They love the taste of blood
Now I don't know what that means, but I know that I mean it

Dat stukje zet mij al dagenlang aan het denken.

Misschien bedoelt hij dat hij het meent dat zij ervan houden?

Relax
Dit album klinkt fokking geweldig.

Liquor Lyles Cool July

LL Cool J

Ik begrijp niet.

Relax
Erg scherp album, Ant lijkt hier wel op zijn best en Slug klinkt erg hongerig.

avatar van hiphopisntdead
Tryin' To Find The Balance kende ik uit een Tony Hawk album, dat is een geweldige track. De andere tracks zijn ongeveer op hetzelfde niveau of iets lager.

Social_Mask
Always Coming Back Home to You, dat vind ik nou zo'n flauw nummer, hé. Komt door dat gitaarlijntje - voelt een beetje aan als een flauw Spaans zomerhit nummertje.

Bird Songs Why the Caged I Know - dat is pas een strak nummer. Doet ook een beetje denken aan Fuck You Lucy! Geweldige tekst, die waarschijnlijk galmt door de gedachten van allen die om wat voor reden dan ook niet de affectie krijgen waar ze naar verlangen.

avatar van josbosvos
Leuk album, vind hem zelf matiger dan werken als Godlovesugly, when life gives you lemons, en you can't imagine. Trying to find a balance en Always coming back home to you zijn absoluut de 2 uitschieters, hoewel ik me wel erger aan de bonustrack achter always coming back home to you aan.

Rene1979
Toch halfje omhoog

avatar van thomzi50
Social_Mask schreef:

Vind die beat juist daardoor ijzersterk, uiterst origineel en toch passend. Het roept ook zo'n gevoel op dat iemand, Slug in dit geval, een verhaal vertelt bij een haardvuur. Wat mij betreft een van de drie uitblinkers op deze plaat.

avatar van fabblwaps
Wederom een erg leuke CD van Slug en Ant, maar toch minder dan ik van ze gewend ben. Er staan enkele erg goede nummers op, waaronder Trying to Find a Balance waarvan ik deze groep ken (via THUG 2 uiteraard). Always Coming Back Home to You vind ik een erg goed nummer, Lifter Puller is geweldig en Cats van Bags bevalt me ook erg goed. Verder staan er een hoop nummers op die wel goed maar niet "Atmosphere goed" zijn en nog enkele nummers die de middelmaat niet ontstijgen.

avatar van thgryda
Ik vind dit toch weer erg goed gedaan hoor, lekkere producties en goeie raps als altijd. Voorts genoeg uitschieters zoals trying to find a balance, always coming back home to you, cats van bags, reflections, lifter puller... Genoeg om het geheel naar een vier te trekken allessinds, in tegenstelling tot de andere albums wel iets meer tracks die ik minder dig (meestal een twee of drie, hier een viertal) maar zeker een dope album... Nu nog alle EPs beluisteren, allez de goeie toch Ik ga ze selecteren op gemiddelde score en er zo een deel beluisteren want uit de votes blijken ze toch de moeite en ik heb alleen leak at will

avatar van Ingo
Social_Mask schreef:
Bird Songs Why the Caged I Know - dat is pas een strak nummer. t ook een beetje denken aan Fk u Lucy!

En ook niet te vergeten aan Scapegoat

avatar van MAS
MAS
Scapegoat is inderdaad geniaal.

avatar van FlyLo
Ik vraag me af of ik Trying To Find A Balance ooit beu word. Wat een beat, tekst, flow..

paar berichten over spelling verwijderd.