Agent Steel - Mad Locust Rising (1986)

Label: Combat

1. (The Swarm Is Upon Us) (0:17)
  2. Mad Locust Rising (4:15)
  3. The Ripper (2:33)
  4. Let It Be Done / The Day at Guyana (4:40)
  5. 144,000 Gone *
Het titelnummer is waaaanzinniggg!

avatar van AGE-411
is the ripper een cover van Judas Priest ?

avatar van Sinner
AGE-411 schreef:
is the ripper een cover van Judas Priest ?

Ja.

avatar van notsub
Dit is een verlengstuk van het debuutalbum met The Ripper als leuke cover. Hierin zit trouwens een opnamefout, die op vinyl ook had. Best frappant.

notsub schreef:
Hierin zit trouwens een opnamefout, die op vinyl ook had. Best frappant.

?

avatar van AGE-411
Track 1, 2 en 4 staan op de geremasterde versie van UNSTOPPABLE FORCE.
Deze ochtend binnen gekregen.
THE RIPPER is te vinden op SKEPTICS APOCALYPSE

africalove
Lekker oude speed/trash. Heerlijk om zo nu en dan nog even te luisteren..

Sir Spamalot (crew)
Over hun debuut Skeptics Apocalypse uit 1985 ben ik lyrisch, het is wellicht één van de beste Speed Metal platen ooit met wervelende muziek en een waanzinnig uithalende zanger, de enigmatische Joyn Cyriis. Ik heb hun debuutalbum op vinyl, niemand mag er aan komen .

Ep’s hebben al altijd een voetje voor gehad bij mij: klets, pats, boem, patat, voorbij voor je het weet en met een surplus aan pure waanzin en kracht. Op deze EP bedient Agent Steel mij op mijn wenken want na een kort intro barst het los met enkel snelle nummers. Let op de uithaal van Meneer Cyriis op het openingsnummer, ongelooflijk. Natuurlijk is The Ripper een cover van de grootmeesters Judas Priest en Rob Halford mag op zijn tellen letten, wat een zang alweer, uniek in zijn soort.

Prachtig hebbeding voor de gelukkigen die dit in hun kast hebben staan. Op mijn jaloerse blikken kunt u rekenen ofwel mag je deze in januari naar mij opsturen als verjaardagsgeschenk. Op mijn dank zult u kunnen rekenen .

avatar van Kronos
Ik ben zo'n gelukkige die deze 12" in huis heeft. Maar ik ben er zelf veel te gelukkig mee om het jou kado te doen, Sir.
't Is maar wat je er voor over hebt. Op discogs is nog wel wat te vinden.

Verdoemme!

avatar van Kronos
Ik had het geluk deze te vinden in goede staat en voor niet al te veel geld bij de lokale tweedehandswinkel. Die had enkele jaren geleden opeens een hele collectie metal op vinyl binnen. Heeft me veel geld gekost toen en heb uiteindelijk nog wel een paar mooie dingen moeten laten liggen, maar vooral heel wat moeilijk te vinden spul op de kop getikt.

Vroeger had m'n jongste broer deze al.

Mad Locust Rising was een bijzonder goed zoethoudertje tussen het debuut en de opvolger Unstoppable Force. Het blikte ook al vooruit met The Day at Guyana. En wat The Ripper betreft, maar weinig zangers die zo akelig goed Rob Halford kunnen benaderen.

Sir Spamalot (crew)
Onder ons beiden kennen we ondertussen een paar van die zangers maar John Cyriis, die uithaal in Mad Locust Rising, amai. Er lopen maar weinig dergelijke types rond, misschien komt James Rivera nog bij hem in de buurt, ook zo'n speciaal geval. "Diepe zucht", waren de budgetten destijds maar groter want deze ging ik zeker binnen gedaan hebben!

avatar van Kronos
Ik moet zeggen dat ik geluk had met twee heavy metal broers die ook niets liever deden dan lp's kopen. Samen verzamelden we destijds tijdens onze jeugdjaren toch dik 600 lp's bij elkaar.

Sir Spamalot (crew)
Ha, de tijden dat we weken dienden te sparen om een plaat te kopen - en cassettes zodat onze kameraden hun aankopen konden opnemen . Ik had vele cassettes, zo'n 300 à 400 Maxells, en ik weet niet meer of er Agent Steel op stond, ik denk van wel. Cassettes liggen al lang in het containerpark. Binnenkort volgt het volgend album! Vaandeldragers van Speed Metal.

avatar van Lau1986
Een vermakelijke ep waarbij het titelnummer erg gaaf is! De cover van Priest wordt echter ook uitstekend uitgevoerd.

avatar van Zagato
Lau1986 schreef:

Vergeet de geweldige hoes niet

avatar van AOVV
Indrukwekkend, dat titelnummer. Miljaar, wat kon die Cyriis acrobatische toeren uitvoeren op vocaal vlak (ik schrijf het maar even in verleden tijd, hoewel ik niet weet of ie dat nu ook nog zou kunnen - we zullen het binnenkort misschien te weten komen.. ).

De Judas Priest-cover mag er ook wezen, hoewel niet al te bijzonder, en dan heb je nog de afsluiter natuurlijk. Deze EP werd in 1999 bijgevoegd in de reissue van Unstoppable Force, de opvolger van Skeptics Apocalypse, en hoewel al het baswerk van George Robb zou komen, is het toch zijn opvolger Mike Zaputil die in de credits wordt genoemd. Geheel netjes kan je dat natuurlijk ook niet noemen, maar ach.

3,5 sterren