Dreamshade - The Gift of Life (2013)

Zwitserland
Label: Spinefarm

1. Photographs (4:01)
  2. Your Voice (3:41)
  3. The Gift of Life (4:01)
  4. Sandcastles (3:59)
  5. Consumed Future (3:23)
  6. Our Flame (2:25)
  7. Late Confessions (4:36)
  8. Sincere (3:34)
  9. Elisabeth (4:02)
  10. Wants & Needs (3:54)
avatar van james_cameron
Prima tweede album van deze zwitsers, nog wat beter dan het debuut door sterker songmateriaal, meer afwisseling en meer dynamiek binnen de songs. Qua zang valt er ditmaal ook iets meer te beleven; het is niet alleen maar brullen geblazen, er is ook ruimte voor meer subtiele, cleane zanglijnen. Tegen het einde stuiten we op een paar songs die niet heel sterk zijn, maar gelukkig sluit het heftige Wants & Needs het album op fraaie wijze af.

avatar van Harlequin
Ik kan hier wel van genieten; lekker zwaar en emotioneel. Eerste plaat van deze band was met een andere leadvocalist, dit vind ik een stuk beter. Heerlijk hoe ze de screams en clean vocals afwisselen en hier en daar ook nog een lekkere diepe grunt erin gooien (door de gitarist). Ze komen zoals het nu lijkt begin volgend jaar met een nieuwe plaat, ben erg benieuwd!