Kraak & Smaak - Boogie Angst (2005)

Dance
Label: Jalapeno

1. Money in the Bag [K & S Remix] (3:44)
  2. One of These Days (4:08)

met U-Gene

3. Keep on Searching (5:09)
  4. Jolie Banane (5:44)
  5. Keep Me Home (5:38)

met Dez

6. Danse Macabre (5:34)
  7. 5 to 4 (5:24)
  8. Say Yeah (4:59)
  9. No Sun in the Sky (4:27)
  10. Mambo Solitario (4:44)
  11. Maputo Express (5:20)
  12. Hello Big Mama (14:01)
avatar van Jazper
Gezellig plaatje. Niet echt mijn stijl, maar wel om vrolijk van te worden.

wat vreemd dat hier zo weinig berichten staan
dacht dat dit ook zon 'hype' was in engeland

philippe schreef:
wat vreemd dat hier zo weinig berichten staan
dacht dat dit ook zon 'hype' was in engeland

Tja, we zijn de engelsen niet. Maar ik had ook wat meer verwacht

leuk!

avatar van Erikpol
Leuk, gezellig en aardig? Topalbum dit!
Neerlands trots!

SelmaDuim
Geinig albumpje, maar mist toch wat kraak en smaak wat mij betreft. Lekker als achtergrondmuziekje tijdens de afwas of andere bezigheden, maar echt warm word ik er niet van.

Een kleine 3*.

ok, ik neem mijn ''leuk'' inderdaad terug.
heb inmiddels het album, en wat een heerlijke muziek zeg!
kan niet wachten om ze live te zien..
vooral 'one of these days' is echt een relaxed nummer voor op 't strand e.d. maar eigenlijk het hele album.
*4,5!

Inderdaad Dazzled....relekst voor op het strand...maar dat is dan ook meteen het probleem... het is op zeker een leuk album hoor, maar het bied net niet genoeg om al die "andere" relekste strandplaten te overtreffen. Het zal niet in mijn top lijst van briljante albums belanden...ooit...

Vanavond 22.30 tot 23.30 Kraak & Smaak live @ 't Neude in Utrecht! Gratis & voor niets, be there! [ I will ]

avatar van jowietje
Weet je wat zo leuk is, dit album heb ik ontdekt op een Amerikaanse site, waar previeuws van Shakira, 50 cent, Busta, Rihanna, Coldplay, Mary J blidge, LL cool J en nog heel veel artiesten te beluisteren zijn en daar stonden deze NLse mannen tussen Wie weet breken ze dus wel door daar, zou wel cool zijn dat je in de Amerikaanse hitlijsten Kraak en Smaak zou zien staan

Klinkt goed joh! Lekker vrolijke nummers, de stem is iets wat minder, maar toch lekker album 3*

Electro_
Langzaamaan begin ik dit een leuk album te vinden. Money in the Bag vind ik op het moment erg gaaf

avatar van T.O.
Heb deze ook wel eens gehoord ja. Aardig plaatje, maar is niet echt blijven hangen.

Electro_
De vergelijking met AIR, die ik meerdere malen heb gelezen, vind ik niet echt opgaan eigenlijk. Dit is veel meer 'groots', met trompetten en uptempo-nummers

avatar van luc011190
Electro_ schreef:

Die vergelijking slaat inderdaad nergens op. AIR is heerlijke, rustige muziek om bij weg te dromen. Kraak & Smaak maakt je vrolijk en springerig. Dat vind ik nogal een verschil

avatar van chansadres
Live komt dit veel meer tot zijn recht. Op Pinkpop ging het dak van de tent er gewoon af. Een groot feest!
Op de cd klinkt het allemaal net iets te statisch...

Nadat ik Keep Me Home had gehoord werd ik benieuwd naar het album. Toch wel een tegenvaller; de muziek blijft totaal niet hangen en de nummers duren te lang. Voor op de achtergrond als je wat aan het doen bent is het wel aardig, meer niet.

Leno schreef:

Ideaal voor bij de afwas, was, stofzuigingen (moet dan wel hard natuurlijk..) en andere vervelende dingen.

Maar om te luisteren vind ik hem ook wel ok.

Ik kom er net achter dat een van de heren van Kraak en Smaak hier om de hoek woont (zij zat buiten in het zonnetje). Ik dacht nog: zal ik afstappen en voor zijn neus gekke dansjes gaan doen en als ie dan raakt kijkt, vragen of ie last heeft van Boogie Angst?

Ik ben uiteindelijk maar doorgefietst.

Wat een onwijs lekker album zeg, heb hem al heel wat keertjes gedraaid, en ook bij mijn vriendjes, die over het al gemeen mijn muziek verafschuwen, valt het goed in smaak.

Marthyboy schreef:

Ja, bij mij ook!
Trekt blijkbaar een breed publiek aan..

Heb hun ook alweer live gezien, echt super..
Live is beter dan de cd, cd is meer muziek en beat.. Live meer zang.. Was echt leuk..
Kraak & Smaak vind ik wel een nieuwe ontdekking van Nl..
Samen met Pete Philly & perquisite..!
Maar nu even over Kraak & Smaak, keep on searching vind ik echt heel relaxt nummer..
En keep me home, natuuuuurlijk!! Lekkere cd, voor op het strand ofzo, conclusie: Nu dus even niet.. Zomermuziek.. Vind ik..

avatar van Discoverme
En weer heeft Veertje gelijk
Een album wat met recht funky genoemd kan worden. Funky beats, melodielijnen, ritmes, een lekkere percussie en zang..van alles wat.

IK GA NAAR HUN OPTREDEN,YEAH

Alweer:P

avatar van Erikpol
Super band super album, veel te weinig sterren hier!

avatar van Kos
Kos
Had er nog nooit van gehoord maar ik hoorde vandaag Money in the Bag en dat is echt geweldig.

avatar van T.O.
Ik vind Maputo Express een erg lekker nummer. Zo zijn er nog wel meer leuke dingen, jammer dat er ook veel slap loungy gepingel en te beschaafde funk te horen is alleen.

avatar van Dridge
Fuck , dit hele album is gewoon goed , vooral "keep on searching" is erg prettig in't gehoor liggend nummer
"danse macabre" is ook om te smullen.
Deze gasten staan vooral in't buitenland op de planken maar zullen denk ik ook in Nederland snel terrein gaan winnen.
vindt dit trouwens wel een genre wat in de zomer meer tot z'n recht komt.
dikke 4 sterren.

avatar van jariktoet
Echt super album! Leuke muziek! Ik draai dit album grijs...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
jariktoet schreef:
Echt super album! Leuke muziek! Ik draai dit album grijs...

En terecht, de mannen van K&S mogen wat mij betreft met nieuw werk aankomen!