RonaldjK schreef:
Dat boek van Nollen is inderdaad een prettig boek van een fanboy die desalniettemin niet schroomt om schaduwzijden te benoemen, waaronder Ian Andersons soms wat autoritaire trekjes, zoals ik aanhaalde bij het debuut van
Wild Turkey, de groep van bassist Glenn Cornick die op botte wijze uit de groep was gezet.
Jethro Tull was natuurlijk bepaald geen digitale koploper en bovendien druk met opnemen en touren. Dat Anderson tijd en energie had om zijn oude studio te verkopen, een nieuwe te bouwen en daarin aan de slag te gaan, laat wél iets zien van diens creativiteit en energie, ongeacht wat eenieder van het gebodene vindt.
Er is nog een aantal boeken die ik zou willen lezen van Tull, die ik nog niet heb. Dan zet ik deze van Nollen ook op de lijst. Bedankt, ik wist volgens mij niet dat hij bestond. (ik zie wel dat het een behoorlijk duur boek inmiddels is, de prijs start vanaf 50 euro).
Overigens zou dit jaar een deluxe set van Undetr Wraps moeten uitkomen zoals vorig jaar van Broadsword and the Beast. Ik ben benieuwd hoe deze er uit gaat zien. Hij zal vergezeld gaan van flink wat bonustracks en ik vermoed dit concert:
Just a moment... - discogs.com.
Nu las ik wel dat Steven Wilson had gesteld dat Broadsword de laatste plaat was die hij zou remixen, dus het zou dan zomaar kunnen zijn dat Stephen W. Tayler het op zich neemt (hij verzorgde de remixex van Vander Graaf, Renaissance en Marillion onder meer).
Maar het is wel wat koffiedik kijken, want in juni komt de Inflated Edition van Bursting Out:
Jethro Tull / Bursting Out: The Inflated Edition – SuperDeluxeEdition Maar dat is ook wel een gave plaat om in opgepoetste versie te luisteren. Overigens is deze wel weer door Wilson onder handen genomen.
Nou, het was weer een hele post, met weinig relevants over deze plaat. Ik zal mijn boeken er eens bij pakken en binnenkort een wat uitgebreidere review/analyse van deze plaat posten.