Savage Grace - After the Fall from Grace (1986)

Label: Black Dragon

1. A Call to Arms (1:37)
  2. We Came, We Saw, We Conquered (5:51)
  3. After the Fall from Grace (5:43)
  4. Trial by Fire (4:40)
  5. Palestinia (0:26)
  6. Age of Innocence (3:54)
  7. Flesh and Blood (4:41)
  8. Destination Unknown (5:03)
  9. Tales of Mystery (4:07)
Meneer Bungel
Verbleekt toch behoorlijk bij Heir Apparent, de band waarmee ze indertijd Nederland aandeden. Ik vind de nummers lang zo interessant of pakkend niet. Duidelijke invloeden: Agent Steel, Iron Maiden en Queensrÿche. Maar een dikke 3,5* zit er zeker nog wel in. Tot luisterens...

wizard schreef:
Ik geloof nog steeds dat het Fighting for the Earth was, waaraan het me deed denken.
Bijzondere vergelijking, daar zou ik nooit opgekomen zijn...

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Lang, lang geleden heb ik dit album eens voorgesteld in het kader van Het Metal Album van de Week. Na drie weken vakantie in Helvetia was het dit weekend “luizige zaterdag en zondag”: niet veel doen maar veel muziek beluisteren. Na Skeptics Apocalypse van Agent Steel schoot deze moordplaat weer zijn pijlen op mij af. Ik gaf destijds als omschrijving mee “een bende snotneuzen die besluit om er eens een goeie lap op te geven.” Deze gedacht komt onmiddellijk weer naar boven bij het herbeluisteren hiervan: veel tempo met goede snelle songs maar ook met een zanger die haast tegen het valse aanleunt, maar hij deed het goed gezien de omstandigheden: plots als gitarist de job van zanger er nog eens bijnemen. Het heeft na al die jaren voor mij nog niets van zijn charme verloren en blijft één van mijn grootste ambities om op vinyl te kunnen kopen mits geen te zotte prijzen zoals ik dit jaar maar al te vaak ben tegengekomen.

avatar van ZAP!
Hier kan inmiddels nog wel een halfje bij. Sterke Queensrÿche vibe (ten tijde van de debuut EP) af en toe.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Op 26 maart 2024 kwam ik deze tegen: Savage Grace - After the Fall from Grace (2022 heruitgave). Toen was de prijs 12,06 eur en het vervolg liet zich raden.

Deze uitgave bevat dus originele en nieuwe uitgave van een fantastisch Speed Metal album uit die jaren tachtig, aangevuld met de EP "Ride Into the Night" en nog enkele dingetjes. Hier blijft mijn prioriteit bij het album zelve, of het nu het origineel is of het geremastered schijfje: ze kunnen er soms flink over janken over dat jaren tachtig geluid maar dit leeft.

De gitaren staan nog altijd zacht in de uiteindelijk mix maar dat stoort mij niet. Wie zijn gitaren zwaarder wil, moet maar een hedendaags album kopen. Na het afspelen van zo'n vet ouderwetsch album verschijnt telkens een uren durende glimlach op mijn snipverkouden gezicht.