Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Score
Label: Maverick

1. Nancy Sinatra - Bang Bang (My Baby Shot Me Down) (2:42)
  2. Charlie Feathers - That Certain Female (3:05)
  3. Luis Bacalov - The Grand Duel (Parte Prima) (3:27)
  4. Bernard Herrmann - Twisted Nerve (1:30)
  5. Queen of the Crime Council (0:59)
  6. RZA - Ode to Oren Ishii (2:08)
  7. Isaac Hayes - Run Fay Run (2:49)
  8. Al Hirt - Green Hornet (2:20)
  9. Tomoyasu Hotei - Battle Without Honor Or Humanity (2:31)
  10. Santa Esmeralda - Don't Let Me Be Misunderstood (10:32)
  11. The 5.6.7.8's - Woo Hoo (2:01)
  12. Charles Bernstein - Crane / White Lightning (1:40)
  13. Meiko Kaji - The Flower of Carnage (3:54)
  14. Zamfir - The Lonely Shepherd (4:23)
  15. You're My Wicked Life (1:16)
  16. Quincy Jones - Ironside (Excerpt) (0:18)
  17. Neu! - Super 16 (Excerpt) (1:08)
  18. RZA - Yakuza Oren 1 (0:25)
  19. RZA - Banister Fight (0:23)
  20. Flip Strings (0:07)
  21. Sword Swings (0:08)
  22. Axe Throws (0:10)
moviefreak#1
Twisted Nerve vind ik dus echt geniaal !
En de rest evenzo, Tarantino-RZA werkt prima !

avatar van Daan
Santa Esmeralda - Don't Let Me Be Misunderstood is een geweldig nummer. Lekkere zigeunerachtig liedje die de pan uit swingt. Verder kan ik ook het liedje van Charlie Feathers erg goed waarderen. CD verdiend een mooi aantal van 5 sterren.

avatar van John Doe
dan mag ik hopen dat je meer nummers goed vind want ik vind vier nummers goed, maar geef een 3.

avatar van Daan
Ik vind de hele cd erg goed. Maar 2 en 10 vind ik het best en het leukst. Alleen de laatste 3 nummers slaan nergens op. Dat zijn korte geluidsfragmenten uit de film die van mij niet op cd hadden hoeven gezet.

Diesel
Bang Bang (My Baby Shot Me Down) is mijn favoriet.

avatar van BoordAppel
Euh Daan, niet om het een of ander maar vol moet met een hoofdletter, de artiesten moeten gescheiden worden met een , of met een en als het er maar 2 zijn. En moeten de artiest en het nummer niet op aparte regels?

[edit]Al verbeterd zie ik met 2 artiesten trouwens een en ertussen en geen , [/edit]

BoordAppel schreef:

Misschien heb ik het verkeerde soort album. Ik had verzamel (nieuw) gedaan.

ik ben een van de weinige zie ik in stemoverzicht...maar ik vind deze verzamelaar van wu-koning rza maar erg saai. vind er nu niks aan. en ben bang dat ik er straks ook niks aan vind !?

0,5
Diesel - ik moet eerlijk zeggen dat ik BANG BANG erg verkracht vind, het origineel is VELE malen beter ik vind het een beetje een zeikerig nummer geworden ZONDE

avatar van Daan
Ik kende het nummer nog niet, dus ik weet ook niet hoe het origineel klinkt. Maar het nummer 'Bang Bang' op deze cd vindt ik best goed. Dat zeikerige vind ik ook wel behoorlijk meevallen trouwens. Misschien dat ik het origineel maar is moet gaan beluisteren dan. Wie is trouwens die artiest die de originele versie van het nummer gezongen heeft?

neo
Twisted Nerve is trouwens een zeer goed gecomponeerd thema van Herrmann van zijn score voor wederom Twisted Nerve.Betoverende fluitmuziek.

avatar van John Doe
neo schreef:

Idd, dat is het meest geniale nummer van deze cd waarschijnlijk.

avatar van Chainsaw
John Doe schreef:

Idd, dat is het meest geniale nummer van deze cd waarschijnlijk.

Helemaal mee eens ! Hoewel Battle Without Honor Or Humanity ook wel erg goed is ...

avatar van Chainsaw
en laten we natuurlijk The Lonely Shepherd niet vergeten ...

Los van de film vind ik dit erg enerverende muziek. Sommige liedjes zijn geniaal, maar het grootste deel, en zeker al die korte stukjes, is rommel.

Heb vaak alleen Bang Bang! en Flower of Carnage op.

Leuke soundtrack, erg stoere muziek en erg passend, hoewel je dat niet zou zeggen, maar als je de film erbij ziet is het erg leuk en mooi.
Erg goede score !! 4 sterren.

VelvetLink schreef:

Wan wie is het origineel dan? Ik zou het graag wel eens horen.

avatar van SilverGun
Goede, verrassende compilatie. Maar het is knap balen dat Nobody But Me van Human Beinz er niet op staat. Moet nog wel één van de leukste nummers uit de film zijn maar schittert door afwezigheid.

Ik was ook wel nieuwsgierig, dus heb het even opgezocht. Het is geschreven door Sonny Bono voor Cher. Zij vormden samen het duo Sonny & Cher, wie wel bekend zijn, denk ik.

Het blijft natuurlijk geniaal om een soundtrack als deze bij elkaar te scharrelen. Het maakt zeker een groot deel uit van het Tarantino-succes.
Ook zonder de filmbeelden erbij blijft deze compilatie boeiend om aan te horen.

Zalige soundtrack dit. Veel Oosterse invloeden die toch nog "Westers" genoeg klinken om vaker te beluisteren.

Hoogtepunt is Tomoyasu Hotei - Battle Without Honor or Humanity, dat ik trouwens als ringtone op mijn gsm heb

Geniaal!!

avatar van SilverGun

Diesel schreef:
Bang Bang (My Baby Shot Me Down) is mijn favoriet.

Geniaal nummer, vooral die sidderende gitaar met een warme klank...

SilverGun schreef:
Bedankt voor je waardevolle bijdrage!

Pester! Laat die jongen of meisje eventjes zijn persoonlijk moment van triomf!

avatar van HammerHead
SilverGun schreef:
Bedankt voor je waardevolle bijdrage!

Jij ook hè, en ik natuurlijk.

de beste soundtrack voor de beste film ooit!

avatar van Cath
veel geproduceert door GZA hé.. echt vette liedjes, bij een vette film.

avatar van Hans Brouwer
Dazzled Kid schreef:
de beste soundtrack voor de beste film ooit!

Precies!