Golden Earring - No Promises... No Debts (1979)

Label: Polydor

1. Heart Beat (3:01)
  2. Need Her (3:08)
  3. Sellin' Out (3:46)
  4. Snot Love in Spain (3:50)
  5. Save Your Skin (6:43)
  6. D Light (3:35)
  7. Tiger Bay (3:13)
  8. Weekend Love (4:15)
  9. Don't Close the Door (3:30)
  10. Don't Stop (2:42)
  11. By Routes (2:53)
avatar van sq
sq
Ik meen ook te herinneren dat het met dit album weer de betere kant op ging met de band, in elk geval commercieel. ´Weekend Love´ was de onverwacht frisse hit, al vond ik die persoonlijk niet geweldig. Ik vind dan een nummer als ´Snot Love in Spain´ veel beter. ´Tiger Bay´ heeft ook iets aantrekkelijks maar ik merkte later dat dat kwam omdat het erg in de verte lijkt op `Radar Love´. Verder toch wel een wisselvallig album. ´Save Your Skin´ lijkt het feature nummer te moeten zijn, maar raakt mij totaal niet. 'Don't stop the show' hoor ik dan toch liever.

avatar van Lonesome Crow
Terug bij af, na het afschuwlijke “Grab it for a Second” moest eerst de Nederlandse markt maar weer overtuigd worden van het bestaansrecht van de Earring.
Geld voor internationale aspiraties was er niet, en zowel de hoes als de produktiekosten waren low-budget.
Toch is deze plaat niet zo slecht als beweerd wordt.
De mindere songs zijn nog redelijk genietbaar en irriteren niet, en het is een heel afwisselende plaat geworden.

Nou niet eens een up-tempo song als opener maar het mooie opbouwende "Heart Beat" die net als de andere songs die op 2nd Live terecht zouden komen minder indruk maken als de live-uitvoeringen.
Het sfeervolle "Need Her" mag er ook zijn, semi-acoustisch met een mooie gitaarsolo, "Sellin' Out" kent eenzelfde soort benadering alleen jammer van dat rare einde.
"Snot Love in Spain" (wat een titel) vind ik nogal zeurderig, vooral die stukken met mondharmonica.
Misschien wel het beste nummer in die crisisjaren geschreven door ze, "Save Your Skin" doet me qua sfeer wat aan de "Seven Tears" periode denken (door het intro en later de dwarsfluit).

"D Light" luistert lekker weg echter "Tiger Bay" is ondermaats is qua nivo een b-kantje van een single die een LP niet gehaald zou mogen hebben.
"Weekend Love" was nationaal de eerste grote hitsingle na "Bombay" en terecht, het schijnt dat het in feite in demo was die zomaar op de LP is terechtgekomen.
Het navolgende "Don't Close the Door" ben je al vergeten voordat het afgelopen is.
Snelle rock, "Don't Stop the Show" past er niet echt tussen ook al is het wel goed.
Voorzover ik weet is "By Routes" het enigste instrumentale werkje wat ze ooit hebben opgenomen, relaxte afsluiter van deze symphatieke Earring plaat.

avatar van Ronald5150
Ik vind "No Promises No Debts" niet een bijzonder sterke plaat van Golden Earring. Zeker niet in vergelijking met hun werk uit het midden van de jaren 70. De songs zijn niet slecht, maar ook nergens memorabel. Doorsnee zou je kunnen zeggen. En dat is voor mij niet voldoende om "No Promises No Debts" interessant genoeg te vinden. Golden Earring kan beter in mijn ogen en dit album bevat af en toe flarden van die kwaliteit, maar over het geheel genomen niet meer dan redelijk.