Hitzone 03 (1998)

Alternatieve titel: TMF Hitzone 3

Label: BMG

1. Ultimate Kaos - Casanova
  2. 5ive - Got the Feelin'
  3. Vengaboys - We Like to Party!
  4. Solid HarmoniE - I Want You to Want Me
  20. Volumia! - Afscheid
avatar van Lukas
The Temperer - Feel It
met Maya

Och ja... hoe zou zij eruit zien met een schoorsteen op haar??? ... je moet er maar opkomen!

avatar van nevyn
Met als absolute dieptepunt: Mousse T. vs. Hot ´n´ Juicy - Horny '98

1* voor 5ive - Got the Feelin' en Robbie Williams - Let Me Entertain You

avatar van Kos
Kos
Jee, 5ive en Robbie Williams en dan Horny als dieptepunt beschouwen.

avatar van nevyn
1,0
He, àls ik iets moet kiezen, dan die twee maar. Ook al zijn die eigenlijk ook best pruttig

Snap überhaupt niet wat ik ooit in deze cd heb gezien. *schaam*

Mojo Pin
Eagle Eye Cherry viel toch nog wel mee?

eazyfan
Joe - All the Things is wel cool

The Soca Boys, The Scissor Sisters, valt me net op dat die 2 namen op elkaar lijken!

EVANSHEWSON
Leuk deze serie, ik geef meestal toch al te hoge punten, getuige mijn nogal hoge gemiddelde score, dus leuk deze serie kutplaten, zo kan ik mijn gemiddelde tenminste lekker naar beneden halen.

avatar van musicfriek
Next - Too Close is een aardig R&B nummer, je swingt er lekker op iig! Eagle Eye Cherry is een redelijk popnummer en The Tamperer is verantwoord fout! De rest kan mij ook niet zo boeien..

_2M
EVANSHEWSON schreef:

Ik snap echt niet waarom je uren en uren muziek gaat luisteren die je afgrijselijk vind (gezien je reacties bij al dit soort hitzone-verzameldingetjes). Alleen om je gemiddelde score omlaag te halen?

Wat was dat Ultimate Kaos toch een nare bedoening....

avatar van tnf
tnf
3: Compleet grijsgedraaid toen het net gereleased was, maar nu...

11: zou ik zowaar uit mezelf op kunnen zetten.

12: Stelt op zich niets voor maar klinkt best grappig.

14: Leuk nummer. Word ik erg vrolijk van.

19: Veroorzaakt bij mij een hele harde gaap.

20: Zo ongeveer de grootste verschrikking uit meer dan 40 jaar popgeschiedenis, dat nummer (zeker omdat het serieus bedoeld is en niet als gimmick). Ont-zet-tend truttig. Ik kan er echt niet tegen.

Over de hele linie klinkt het schijfje aalglad. Maar ja, dat was de commerciële muziektrend van toen...

Tnf, wat vond je van Ultimate Kaos?? Eerlijk zeggen!

avatar van tnf
tnf
Een leuk nummer, zonder verder fan te zijn van die jongens. Afgezien van jeugdsentiment heb ik het echter al jáááren niet meer opgezet.

avatar van Chuck Taylor
Ultimate Kaos!!! What, whaat, whaat!

avatar van LucM
Track 11 (Eagle Eye Cherry) vind ik prima, track 6 (de Britse inzending voor het eurovisiesongfestival die ten onrechte de duimen moest leggen voor de travestiet genaamd Dana International) mag er ook zijn evenals het nummer van Robbie Williams. En track 10 van Lighthouse Family klinkt wel vrij glad, maar het nummer op zichzelf is prima en de zanger heeft een aangename, warme stem. "Afscheid" van Volumia vind ik niet eens zo slecht.
"Last Thing on My Mind" van Steps doet mij denken aan Abba, maar Steps heeft absoluut niet het talent van Abba.

avatar van thelion
Het enige wat nog eenigzinds om aan te horen is zijn Robbie Williams, Robyn, Eagle Eye Cherry en Lighthouse Family...... De rest brrrr koude rillingen van elende......

1,0
Enkele goedkope covers afgewisseld met slechte dance en zoetsappige ballads. Ik vind I Want You to Want Me een hoogtepunt!! Schitterend nummer dat.

avatar van Carolaah
Bruhhaa schitterend..
Jeugdherinneringen..
Heb zelf hitzone 4 hier ergens liggen,
weet nog goed dat m'n broer hitzone 3 heeft.
Ja daar is het ook bij gebleven, gelukkig maar,
echt belachelijk uit de hand gelopen die hitzones..
Maar ach, ik moet zeggen dat ik wel blij ben met die oude ,
't is toch een verzameling aan nummers die gewoon horen
bij de tijd dat ik nog op de basisschool zat..

Ultimate kaos vind ik nog steeds geniaal, naja niet écht natuurlijk, maar gewoon lekker fout en leuk van vroeger nog..

Hell yes.

timon
Wat een bagger verzamelaar. Werkelijk geen een fatsoenlijk nummer!

avatar van Madjack71
no.6/10/11/18 That's it folks

BSound
Wat een sentiment! Ik ga deze plaat een 5 geven FO SHO!

avatar van Editoor
BSound schreef:
Wat een sentiment! Ik ga deze plaat een 5 geven FO SHO!

Hij kan direct je top 10 in

avatar van LucM
Er zijn zelfs twee (dezelfde?) users wiens top-10 enkel bestaat uit de eerste 10 hitzones.

BSound
LucM schreef:

serieus

Mijn 5 blijft staan, maar is gewoon puur uit nostalgie

Dit waren zo'n beetje de hits in de tijd dat ik eindexamen deed. De typische Nederlandse hits (Soca Boys...) gingen compleet langs me heen, al heb ik ze blijkbaar toch nog meegekregen.

11. Eagle Eye Cherry - Save Tonight
Vond ik destijds een vervelend pop-rocknummer dat je veel te vaak hoorde, maar helaas is dit wel een radioklassieker geworden. Staat zowel bij Sky Radio als Kink FM op de playlist, volgens mij. Dat gaat mij wat ver voor een aardig popnummer van de sympathieke Eagle-Eye die ik toen nog op Pinkpop zag, als ik me goed herinner.

12. The Tamperer - Feel It
Gruwelijk foute plaat, gebaseerd op een nummer van The Jackson 5. Destijds vaste prik in de studentendisco en stiekem wel een guilty pleasure.

18. Robbie Williams - Let Me Entertain You
En ook deze kan er nog mee door, al heb ik meer met de latere Robbie-singles.

avatar van T.O.
herman schreef:

11. Eagle Eye Cherry - Save Tonight

Inderdaad.

Ik zie hier ook de Lighthouse Family opstaan, dat moet toch wel één van de meest zouteloze acts allertijden zijn.

avatar van Arrie
1. Ultimate Kaos - Casanova
En daar hebben we weer een boyband zoals er toen zoveel van waren, eind jaren 90. Een cover van een jaren 80-nummer. Het klinkt veel te gelikt, en de zang klinkt veel te slijmerig, het zelfde euvel als de Backstreet Boys hebben dus, maar dan nog nét niet zo erg. Omdat vooraan de Hitzones meestal de grootste hits staan, was ik verbaasd om deze te zien; het zei me namelijk helemaal niks. Toen ik het hoorde, herkende ik het echter wel, maar dit is typisch een voorbeeld van een groep die totaal in de vergetelheid zijn geraakt (ze zijn dan ook in 2000 gestopt), evenals het nummer. Wat mij betreft terecht, hopelijk gebeurt dat ook met alle andere muziek in dit genre.

2. Five - Got The Feelin'
En ja hoor, daar hebben we ze weer. Een Hitzone van eind jaren 90, dus Five staat erop. En voor de derde keer op rij hetzelfde probleem. Erg leuk geproduceerd, wat totaal verpest wordt door de zeer belabberde zang en raps. De producers die hierachter zaten (of was dat Five zelf?) hadden hun tijd toch wat beter moeten besteden (alhoewel, ze zijn natuurlijk wel binnen). Vooral leuk is als het gitaartje en het ge-oooohoooohoooo erin komt. Het nummer had dus leuk kunnen zijn, maar de boys zelf hebben dat volledig teniet gedaan.

3. Vengaboys - We Like to Party
En ook vaste prik: de Vengaboys. Gewoon weer een heel simpel in elkaar gezet dancenummer. Simpel, maar aanstekelijk deuntje, aanstekelijk refrein erbij, beat eronder, en we hebben weer een hit. Heel slim gedaan door Wessel van Diepen natuurlijk, maar het heeft de diepgang van een... ehm, laat ik het zo zeggen: het heeft geen diepgang. Na een paar seconden heb ik het wel weer gehoord.

4. Solid HarmoniE - I Want You To Want Me
Al twee boybands gehad, en nu krijgen we ook nog een meidengroepje. Het nummer weet me weinig te boeien. Klinkt alsof er wel professionele producers achterzitten, maar het mist elke spanning, emotie, het mist eigenlijk elk aspect dat een goed nummer voor mij nodig heeft. Typisch een ene-oor-in-andere-oor-uit-nummer. Muzikaal behang.

5. Soca Boys - Follow the Leader
Door dit soort dingen zou je je bijna gaan schamen dat je een Nederlander bent. Want ja, dit is een Nederlandse groep. Ik krijg er beelden bij van groepen bezatte mensen die allemaal net iets té vrolijk de polonaise doen. Tja, veel meer dan dat heb je ook niet aan het nummer. Heel fout.

6. Imaani - Where Are You
Aparte stem heeft ze. Verder klinkt het typisch eind jaren 90. Haar stem vind ik niet echt zo fijn, maar misschien zou het beter passen op andere muziek. In ieder geval nog het beste nummer tot nu toe, maar dat zegt natuurlijk weinig. Aardig geproduceerd, het refrein nekt het nummer, door haar stem. Haar stem zorgt er dan wel weer voor dat het zich weet te onderscheiden van de rest, want verder is het weinig bijzonders.

7. Next - Too Close
Weer een boyband. Op een of andere manier betekent dat vrijwel altijd slijmerige zang. Dit is verder gewoon totaal niet mijn ding. Heel eentonig. Ik heb het idee dat ik het hele nummer lang naar dezelfde melodie luister, en de beat is ook een paar seconden die zich continu herhalen. Samen met die zang maakt dat het niet tot een plezierig nummer voor mij. Next!

8. Total Touch - I'll Say Goodbye
Eindelijk eens enigszins wat kwaliteit. Niet dat ik het echt een geweldig nummer vind, maar Trijntje is wel een prima zangeres, en het nummer is ook nog eens sterk geproduceerd door Tjeerd. Er zit wel een mooie sfeer in, maar ik mis eigenlijk emotie. Ook een beetje jammer dus dat Trijntje wat te veel Whitney/Mariah nadoet. Maar het zit wel goed in elkaar.

9. Joe - All The Things
Weer een of andere R&B-gast die ontzettend bij een vrouw zit te slijmen dat ie alles voor d'r zou doen en blabla. We weten allemaal dat je gewoon bij d'r in bed wil komen, Joe, maar bespaar ons dat. Categorie Backstreet Boys, met het verschil dat Joe in z'n eentje is. Ook wel vergelijkbaar met de Chris Browns/Ne-Yo's van tegenwoordig. In ieder geval vind ik het verschrikkelijk.

10. The Lighthouse Family - High
In ieder geval weer een unieke stem. Ook muzikaal is het allemaal best aardig. Natuurlijk wat violen, die doen het altijd goed. Maar toch, het heeft wel wat. Het is in ieder geval een pakkend liedje. Categorie Skyradio, dat wel, maar dan wel de Skyradio-muziek die goed aan te horen is. Al is die man die er aan het eind doorheen gaat schreeuwen wel vervelend. En die violen zijn ook wel een beetje overdone.

11. Eagle-Eye Cherry - Save Tonight
En het eerste nummer dat ik daadwerkelijk goed vind. De eerste tien nummers zouden bij mij allemaal een onvoldoende (sommigen een krappe onvoldoende) scoren, maar Save Tonight vind ik een erg fijn nummer. Ik kan me voorstellen dat sommigen het gewoon veilige, weinig bijzonder Skyradio-pop vinden, maar ik vind het echt een perfect popliedje. Het liedje had zo door Neil Finn geschreven kunnen zijn. Daarbij heeft Eagle-Eye een erg mooie stem, en is de instrumentatie ook fijn en bijpassend. Zulke nummers vervelen me nooit. Enige wat van mij niet had gehoeven is die 'gitaarsolo'.

12. The Tamperer Featuring Maya - Feel it
En alweer een leuk nummer, het moet niet gekker worden! Erg lekker dancenummer met een Jacksons-sample erin. Erg simpel natuurlijk, wat dat betreft gaat het richting niveau Vengaboys. Het verschil is dat ik deze wél erg lekker vind, en dat er nog een fijn 'liedje' achter zit. Goede zanglijnen enzo. De zangeres heeft een eigen geluid, die ik mooi bij de muziek vind passen. Een beetje zwakke stem, dat wel inderdaad, maar goed genoeg voor zo'n soort nummer. Leuk gedaan!

13. 2 Unlimited - Edge of Heaven
Nog meer dance, maar wel een stuk zwakker naar mijn mening. Het lijkt wel een Infinity (Guru Josh) sample, maar die past verder totaal niet bij de rest van de muziek. De zang stelt wel erg weinig voor. Verder wel een hele simpele dance-stamper, met wel heel erg weinig om het lijf. Het refrein heeft ergens nog wel wat, maar is ook veel te simpel.

14. Mousse T. vs Hot 'n' Juicy - Horny '98
Waarom er verduidelijkt wordt in de titel uit welk jaar het nummer me komt, is me een raadsel, want ik heb niet kunnen ontdekken dat het een remix of een cover betreft. Verder vind ik het een aardig geproduceerd dance-nummer. De zang is wel erg matig, maar de blazers zijn wel erg fijn, en het refreintje is, hoe simpel ook, toch wel leuk en aanstekelijk. Lekker nummertje.

15. Los Umbrellos - No Tengo Dinero
Ik kende dit nog helemaal niet, maar het bleek wel hele slechte kindermuziek te zijn. Een wel héél slechte zanger, een tenenkrommend refrein. Zelfs in het genre van kindermuziek vind ik dit nog verschrikkelijk. Hier wil ik dus niet veel woorden meer aan vuil maken. Snel verder.

16. Steps - Last Thing On My Mind
Een simpel popliedje waar grotendeels hetzelfde voor geldt als voor het nummer van Solid HarmoniE. Verder volledig identiteitsloos, en het heeft eigenlijk niks dat weet te boeien. Geen sterke zang, geen sterke melodie, emotie en spanning ontbeert het al helemaal. Het gaat weer het ene oor in en hup, meteen het andere weer uit.

17. Robyn - Do You Really Want Me
Show Me Love vond ik nog wel leuk, maar dit is gewoon een kinderliedje. Het refrein klinkt als een klein kind dat een ander kind plaagt door iets af te pakken en vervolgens zegt: nananananaaa, je krijgt het lekker toch nieeeet. Haar kinderlijke stem helpt daar aan mee. Erg vervelend.

18. Robbie Williams - Let Me Entertain You
Goed nummer eigenlijk! Ik heb Robbie Williams vroeger verafschuwd, dus zodra ik zijn stem hoorde, dacht ik al: kut! Maar daar ben ik nu overheen, en het klinkt echt goed. Een rocknummer in een popjasje, met zeer sterke bijpassende instrumentatie, die erg goed wordt opgebouwd, en er zit ook nog eens een geweldige drive in. Prima tekst ook, en Robbie is eigenlijk gewoon een goede zanger. Die blazer aan het eind maakt het helemaal af. Ja ik ben helemaal over m'n Robbie-afkeer heen.

19. Boyzone - All That I Need
Voor een Boyzone-nummer is het nog te doen. Ik vind het eerlijk gezegd nog wel een aardig nummer, en ook nog vrij aardig gezongen. Niet eens zo overdreven zoetsappig als ik van Ronan gewend ben. Oke, die achtergrond is wel iets té, maar dit nummer is heel goed te doen, en dat gitaartje erin is wel aardig. Als die strijkers erin komen, haak ik af.

20. Volumia! - Afscheid
Wat is die Xander toch een verschrikkelijke man, en wat een verschrikkelijke rijmelarij. En dan begint het natuurlijk met een pianootje, en dan komt er later wat instrumentatie bij, en het eindigt helemaal over de top. 'Nééééééhéééééé!' De eerste helft van het nummer vind ik nog best aardig, dat moet ik toch eerlijk bekennen. Maar als Xander, zoals tnf het treffend omschreef, in een ravijn valt, heb ik het helemaal gehad. Uiteraard ook weer violen erbij. Waarom nou?

Top 5:

1. Eagle-Eye Cherry - Save Tonight
2. Robbie Williams - Let Me Entertain You
3. The Tamperer Featuring Maya - Feel It
4. Mousse T. vs Hot 'n' Juicy - Horny '98
5. Total Touch - I'll Say Goodbye

Deze Hitzone is overigens stukken minder dan deel 1 en 2.

Visionary
Arrie schreef:

8. Total Goodbye - I'll Say Goodbye

Moet dat geen Total Touch zijn ipv Total Goodbye? Of is het een grapje van jou kant Arrie?
Verder een mooie uitgebreide review. Ik kom zo ongeveer op dezelfde Top 5 uit, maar dat is dan meer omdat ik zou moeten kiezen.

avatar van Arrie
Bedankt, aangepast.

Ach, ik heb deel 1 tot en met 4 hier nog origineel liggen, dus ik vond het wel leuk om ze eens te gaan bespreken. Binnenkort zie je dus nog een review bij Hitzone 4 verschijnen, en dan ben ik er weer klaar mee.