Buddy Holly - From the Original Master Tapes (1985)

Label: MCA

1. That'll Be the Day (2:18)
  2. Oh, Boy! (2:10)
  3. Not Fade Away (2:24)
  4. Tell Me How (2:01)
  5. Maybe Baby (2:04)
  6. Everyday (2:09)
  7. Rock Around with Ollie Vee (2:14)
  8. It's So Easy (2:12)
  9. I'm Lookin' for Someone to Love (1:58)
  10. Peggy Sue (2:32)
  11. I'm Gonna Love You Too (2:17)
  12. Words of Love (1:57)
  13. Rave On (1:51)
  14. Well All Right (2:15)
  15. Listen to Me (2:23)
  16. Think It Over (1:48)
  17. Heartbeat (2:11)
  18. Reminiscing (2:02)
  19. It Doesn't Matter Any More (2:08)
  20. True Love Ways (3:01)
avatar van BoyOnHeavenHill
Misschien inmiddels achterhaald door uitgebreidere compilaties, en wellicht staat niet alles erop (Blue days black nights, Peggy Sue got married, Crying waiting hoping), maar dit blijft toch een geweldige verzameling met een aangenaam en helder geluid. Verder geen informatie over muzikanten of opnamedata, en met producer Norman Petty nog altijd als medecomponist van veel nummers vermeld.

avatar van Supersid
Dit is genialiteit ten top!

avatar van heartofsoul
Toen ik in de jaren '60 naar de piratenzenders kon gaan luisteren (voorheen hadden we thuis alleen maar "draadomroep" en mijn vader zag streng toe op ons luistergedrag) stond de radio doorgaans afgestemd op Big L, de Engelse piraat, die de gehele dag de nieuwste pophits uitzond ( de "Fab Fourty"). Ieder uur draaiden ze echter ook een plaatje van vóór 1964, en dat was doorgaans een oude rock and roll-hit. Zo hoorde ik in 1964 of 1965 voor het eerst Buddy Holly (ik geloof That'll Be the Day ), en dat maakte op mij een even grote indruk als -pakweg- de nieuwe plaat van de Kinks.

Zodra ik geld had om ook zelf elpees te kopen (wat nog een paar jaar zou duren) kocht ik een album van Buddy Holly in de uitverkoop, met op de voorkant van de hoes een afbeelding van Buddy's bril. Die plaat ben ik helaas kwijtgeraakt, maar één van de eerste cd's die ik aanschafte was dus dit album. Want hoe kan ik leven zonder die prachtige, gevoelige maar toch niet weeë stem van Buddy Holly?
En dan die schitterende liedjes, het ene nog mooier dan het andere. Het állermooiste liedje van Buddy Holly vind ik Everyday ,dat moeten ze maar op mijn uitvaart draaien..

Later heb ik uiteraard nog veel meer Holly gekocht, want ik vind bijna allles mooi van hem.
Vijf sterren!