Love and Death - Between Here & Lost (2013)

Label: Tooth & Nail

1. The Abandoning (3:26)
  2. Whip It (3:08)
  3. Watching the Bottom Fall (3:37)
  4. By the Way (3:50)

9. Paralyzed (3:42)
  10. Chemicals (3:55)
  11. Bruises (4:22)
avatar van james_cameron
Dit debuut doet sterk denken aan het werk van Korn, wat niet echt verwonderlijk is, want dit is een band opgericht door Brian 'Head' Welch, ex-gitarist van Korn. In Love And Death doet hij nu tevens de zang. Het is een overrompelende plaat vol met stevig beukende songs geworden, bikkelhard maar zeer verzorgd geproduceerd. De songs worden ondersteund door zware electronica, iets dat goed uitpakt. Het album gaat fantastisch van start met The Abandoning en Whip it. Zo goed als die songs wordt het vervolgens niet meer, en naar het einde toe verslapt de aandacht wel enigzins, maar de kwaliteit blijft gehandhaafd. Een indrukwekkend debuut, waarbij vooral de sterke zang (afwisselend bruut en melodieus) en de kunstige dynamiek opvalt.

avatar van Sanderkeuh
Save Me from Myself is eigenlijk het debuut, wat uitgebracht werd onder de solonaam 'Head'.
De live band waarmee hij tourde voor dat album is dezelfde band die nu 'Love and Death' genoemd wordt.

avatar van james_cameron
Ik heb Save Me From Myself ook maar eens uit de denkbeeldige kast gepakt. Ook een erg fijn album, dat inderdaad qua geluid vrij dicht bij deze Love And Death ligt. De songs zijn hier echter meer compact en gestroomlijnd.