ZZ Top - The Best Of (1977)

Blues / Rock
Label: Warner Bros.

1. Tush (2:18)
  2. Waitin' for the Bus (2:53)
  3. Jesus Just Left Chicago (3:31)
  4. Francine (3:34)
  5. Just Got Paid (4:29)
  6. La Grange (3:54)
  7. Blue Jean Blues (4:45)
  8. Backdoor Love Affair (3:19)
  9. Beer Drinkers and Hell Raisers (3:25)
  10. Heard It on the X (2:23)
avatar van Droombolus
Het beste startpunt voor iedere begginert met vrijwel alle klassiekers uit de 70s, de enige die ik mis is Thunderbird ........

avatar van rafke pafke
Tush en La Grange zijn natuurlijk wereldnummers maar ook de rest bevalt me erg goed. Dit oudere werk bevalt me stukken beter dan hun werk vanaf Eliminator.

Deze bluesy rock doet me bij momenten sterk denken aan het oudere werk van Rory Gallagher.

avatar van robbrouwer58
In zijn genre middle of the road rechttoe rechtaan. Geen pretenties, je krijgt wat het is.

avatar van ricardo
Pracht verzamelaar met een grandioze tracklist.

Heb deze nog nooit zien liggen, maar zou super voor in de auto zijn.

Iemand die het beste uit de jaren 70 van ZZ Top eens wil horen heeft hier de perfecte verzamelaar aan.

Eliminator er nog ff bij en je hebt een prachtige top dwarsdoorsnede van deze band in huis.

Mooi startpunt in ieder geval.

avatar van Droombolus
ricardo schreef:
Heb deze nog nooit zien liggen, maar zou super voor in de auto zijn.

Zover ik weet is deze er alleen op vinyl en cassette .......

avatar van Brutus
Prima Verzamelalbum van ZZ Top.
Alleen veel te kort.
Er ontbreken nog genoeg nummers.

Deze is ook te krijgen op CD, bijvoorbeeld hier:
ZZ Top - The Best Of (CD, Compilation) | Discogs
De vele CD releases staan onderaan het overzicht van alle releases, want de uitgiftedatum is vaak onbekend.

Maar goed, op LP, zoals ik 'm net in Antwerpen 2e hands kocht, is toch leuker?

avatar van Twinpeaks
Ik heb de cd gevonden in Duitsland ooit . Ik was op cursus voor mijn werk en daar stond ie voor een paar DM . Allemaal heerlijke nummers natuurlijk en geen synth die er om de hoek kwam kijken in die dagen .
4 en halve ster met gemak .