Meat Loaf - Bat Out of Hell (1977)

Label: Epic

1. Bat Out of Hell (9:48)
  2. You Took the Words Right Out of My Mouth (Hot Summer Night) (5:04)

met Jim Steinman en Marcia McClain

3. Heaven Can Wait (4:38)
  4. All Revved Up with No Place to Go (4:19)
  5. Two Out of Three Ain't Bad (5:23)
  6. Paradise by the Dashboard Light (8:28)

met Ellen Foley

7. For Crying Out Loud (8:45)
  8. Great Boleros of Fire [Live Intro] * (3:54)
  9. Bat Out of Hell [Live] * (11:11)
  10. Dead Ringer for Love * (4:21)
avatar van Hans Brouwer
Als je een slechte plaat maar lang genoeg hoort ga je 'm op den duur vanzelf goed vinden! Mijn vrouw draaide deze lp in onze verkeringstijd tot vervelends toe in mijn bijzijn . Nu vind ik het zelf ook een bere goeie cd

avatar van nevyn
1,0
Mja, daar komt eigenlijk mij verhaal hiervoor ook op neer. Tenminste, daar had het op neer moeten komen.
Dankje Hans , nu weet ik wat ik wilde zeggen

avatar van Eddie
danmuz. schreef:
hoi eddie ik denk dat je bij de laatste regel, For Crying out loud bedoeld.

dat overigens 1 van de mooiste Love songs is ooit gemaakt.

idd die bedoelde ik ja.

avatar van Bighead
Misschien wat commercieel en vast niet cool om deze plaat goed te vinden. Maar Bat out of Hell is een fantastisch nummer en zo staan er wel meer knappe nummers op.
Kwaliteit van de bovenste plank op alle fronten.

De eerste LP uit de 70's die m'n vader me liet horen (ik was toen een jaar of 10...). Inmiddels, 8 jaar later, vind ik "Bat Out Of Hell" nog steeds een goede plaat. Mijn favoriete nummers zijn het titelnummer, "Paradise By The Dashboardlight" (het eerste nummer dat ik hoorde dat altijd hoog in de "allertijdenlijsten" staat) en "You Took The Words Right Out Of My Mouth". 4* voor de muziek en 1* voor "jeugdsentiment" (tussen haakjes, omdat ik de tijd waarin deze LP uitkwam niet heb meegemaakt, maar het wel een van de eerste LP's is, die ik in mijn nog jonge leven heb beluisterd).

Gevolg: 5 sterren.

Kos schreef:
Vreselijk bombastische rotmuziek imo.

Na het lezen van jouw top-10 kan ik me die mening niet erg meer aantrekken.

Het feit dat er na bijna 30 jaar nog steeds over dit album gesproken wordt zegt eigenlijk al meer dan genoeg.
Natuurlijk, smaken verschillen, maar dit album is dan ook niet gemaakt om door iedereen even mooi gevonden te worden.
Het was wel de bedoeling om iets te maken wat tot dan toe nog niet bestond, en daarin zijn ze volledig geslaagd.
Of je het nu wel of niet mooi vind, iedereen is het er over eens dat het iets totaal anders is, zeker voor die tijd ...
Persoonlijk vindt ik het één van de beste albums ooit, voor elke gemoedstoestand staat er wel een bijpassend nummer op. Ook klinkt het album naar mijn mening nog steeds niet gedateerd. En daarom van mij 5 sterren.
Keep on rockin' !

avatar van Jester
Net nog in de auto heerlijk meegeschreeuwd met het titelnummer, en met For crying out loud. Nog steeds een prachtige CD, hoe bombastisch ook, en ondanks het grijsgedraaide Paradise en het matige All revved up. Het blijft een klassiek album.

avatar van Rockfan
bas schreef:

ik ben het met Kos eens...

Ik niet

avdj schreef:
M'n eerste en laatste CD van Meat Lof denk ik
Dat weet ik wel zeker .

echte klassieker maar blijft meesterlijk goed

avatar van Marty McFly
Het titelnummer is een van die zeldzame liedjes die je (ik in ieder geval) vijf keer achter elkaar kan draaien en dan nog niet zat word...

Geweldig album! Er had misschien wel één ballad af gekund, maar ja welke dan hè?

fredpit
Het is inderdaad een klassieker

voor feestjes en partijtjes.....

Marty McFly schreef:

Titel nummer is het beste nummer als je het mij vraagt, verder een prima album, ik sla "Paradise..." wel over als ik 'm draai. Een nummer die er voor mij het minst is is toch wel "All Revved Up with No Place to Go".
Het album viel pas op in NL na het uitbrengen van Paradise By The dashboard light op single (najaar 1978), dus ruim een jaar later na de release van het album.

fredpit
Dit is dus ook zoiets boterbloem......guilty pleasure!

Ik wil mijn vorige bericht toch even corrigeren. 4 Sterren voor de muziek en 1 ster voor "jeugdsentiment" is toch wel wat overdreven. Uiteraard staan er wereldnummers op dit album (Paradise By The Dashboard Light, Bat Out Of Hell en You Took The Words Right Out Of My Mouth), maar de ballads zijn toch wel beduidend minder (vooral nummer 4). Nieuwe som: 3 sterren voor de muziek plus 1 ster voor "jeugdsentiment" maakt 4 sterren.

avatar van BlueVelvet
'Paradise by the dashboard light' houdt echt nooit op, 8:28... het gaat maar door. Nee, veel te bombastisch. Alleen al daardoor hoef ik verder niets van deze man te horen.

avatar van Niek
BlueVelvet schreef:

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
[/quote]Paradise By The Dasboard Light is nou niet het meest representatieve liedje van Meat Loaf.[/quote]

Je hebt gelijk, maar ironischer kan bijna niet: het lied waar hij mee is doorgebroken, wat 90% van de mensen als eerste noemt zodra ze de naam Meatloaf horen, is niet representatief.

Niek schreef:
Maar het is wel verreweg het bekendste liedje van deze volslanke Amerikaan. Andere liedjes van Meat Loaf Ehh.... . Ik kan er eigenlijk zo gauw één, twee, drie, niet eentje opnoemen .

avatar van cosmic kid

- Bat out of hell
- You took the words right outta my mouth
- I would do anything for love
- I'd lie for you

Geen van allen redt het inderdaad kwa naamsbekendheid bij het al eerder genoemde Paradise.....

cosmic kid schreef:
Nou, de man heeft natuurlijk wel meer grote hits op zijn naam gehad:

Ik noem een:

- Heaven can wait
- Bat out of hell
- You took the words right outta my mouth
- I would do anything for love
- I'd lie for you

Inderdaad, nu je het zegt herinner ik het me wel weer .

Van het album " Bat out of hell" zijn er sinds 1977 40 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Per jaar worden er nog steeds ongeveer 200.000 van verkocht, waarmee het een van de best verkochte albums is allertijden. Het is wel ironisch dat Meatloaf en songwriter Jim Steinman een tijd hebben moeten leuren met dit album om een platenmaatschappij te vinden die de gok wou wagen. Producer Todd Rundgren was de enigste die het wou produceren. Hij vroeg als gage $45.000 per album, maar de platenmaatschappij vond dit te veel . Hij ging akkoord met een percentage deal ( per verkocht album) , hij heeft hiermee een klein fortuin gemaakt . Het zegt misschien niets over de kwaliteit van de muziek. Maar commercie en kwaliteit gaan vaak samen..

tangmaster
Dit album heeft mij nooit kunnen boeien ben ook niet gek op dit soort muziek. Maar ja misschien wel een van de weinigen.

avatar van levenvergeten
0,5
tangmaster schreef:

Nee hoor.

EVANSHEWSON
Ik zou niet alle dagen naar Meatloaf kunnen luisteren... maar een slechte plaat is dit zeker niet!

Paradise is wel kompleet kapot gedraaid op alle soorten feestjes, meestal met de meest onnozele taferelen die zich op een dansvloer maar kunnen afspelen tot gevolg... Hier zou een student eens een eindwerk moeten over maken, ideetje ?

Maar dat neemt niet weg dat dit best een aardig album is, ga het nu niet meteen de hemel in prijzen, maar er passeert op vele radiozenders véél grotere rommel!

avatar van snarf349
ik vond vroeger - two out of three ain`t bad - een hele mooie liefdes ballad, zeker al meer dan 10 jaar niet meer gehoord, ben benieuwd of ik het nog steeds mooi vind. ( ff de zolder op )

avatar van avdj
Laatst weer geluisterd en het wordt niks met dit album. Veel te lange, overgeproduceerde nummers. De zang is overigens nog wel te happen.

Klepper
avdj schreef:

Wat bedoel je met: "het wordt niks met dit album?" , Per jaar worden er ongeveer 200.000 exemplaren van Bat Out of Hell verkocht en werden er wereldwijd circa 40 miljoen exemplaren van verkocht. Alleen al in Amerika zijn dat er 16 miljoen en meer 1.5 miljoen albums in Australië (zélfs na de hertelling van de lijsten in november 2006, stond het op nummer 41 van de Australian Recording Industry Assocation). Hiermee werd het het bestverkochte album aller tijden. ( Bron, Wikipedia)

Ik zou dat toch niet durven beweren...

Klepper schreef:

Ik zou dat toch niet durven beweren...

Ik denk zo maar dat avdj bedoelt dat hij dit album nooit goed zal gaan vinden. En dat de verkoopcijfers daar niet zo heel erg veel mee te maken hebben. Maar ik kan het mis hebben.