The Police - Live! (1995)

Label: A&M

1. Next to You (2:58)
  2. So Lonely (7:34)
  3. Truth Hits Everybody (2:33)
  4. Walking on the Moon (5:00)
  5. Hole in My Life (4:08)
  6. Fall Out (2:47)
  7. Bring on the Night (5:16)
  8. Message in a Bottle (4:28)
  9. The Bed's Too Big Without You (8:52)
  10. Peanuts (3:08)
  11. Roxanne (4:42)
  12. Can't Stand Losing You (7:55)
  13. Landlord (2:27)
  14. Born in the 50's (4:18)
  15. Sally (4:50)
  16. Synchronicity I (2:54)
  17. Synchronicity II (4:44)
  18. Walking in Your Footsteps (4:55)
  19. Message in a Bottle (4:36)
  20. O My God (3:36)
  21. De Do Do Do, de da da Da (4:32)
  22. Wrapped Around Your Finger (5:22)
  23. Tea in the Sahara (4:53)
  24. Spirits in the Material World (2:57)
  25. King of Pain (5:53)
  26. Don't Stand So Close to Me (3:46)
  27. Every Breath You Take (4:37)
  28. Roxanne (6:10)
  29. Can't Stand Losing You (6:48)
  30. So Lonely (7:25)
avatar van Ronald5150
"Live!" van The Police is een registratie van twee, of eigenlijk drie, van hun concerten. De eerste cd bevat opnamen van bijna het volledige concert op 27 november 1979 in het Orpheum Theatre in Boston. De tweede cd bevat opnamen van de concerten op 2 en 3 november 1983 in The Omni in Atlanta. "Live!" bevat hierdoor 30 liedjes, waarvan sommige dubbel zijn. Dit is overigens nergens storend, want je hebt idee dat je naar twee (of eigenlijk drie) separate concerten luistert. Live klinkt The Police een stuk rauwer, ruiger en energieker dan op hun studioplaten. Vooral de rol van gitarist Andy Summers is prominenter hoorbaar. Ook laat Sting horen dat hij een geweldige bassist is, die tussen de zangpartijen door heerlijk grooved. Drummer Stuart Copeland houdt alles bij elkaar met zijn ongekend jazzy drumspel. Niet alle liedjes zijn even genietbaar, soms zijn ze zelfs erg slordig gespeeld en is Sting niet altijd even zuiver bij stem. Daarentegen zijn met name de uitvoeringen van de bekendere nummers een feest. De goede interactie met het publiek op "Live!" maakt dit album een prima luisterervaring, waarbij met name de energieke sfeer mij bijblijft.