Circle II Circle - Seasons Will Fall (2013)

Label: earMUSIC

1. Diamond Blade (5:46)
  2. Without a Sound (4:59)
  3. Killing Death (5:21)
  4. Epiphany (9:01)
  5. End of Emotion (5:14)
  6. Dreams That Never Die (7:12)
  7. Seasons Will Fall (5:35)
  8. Never Gonna Stop (4:21)
  9. Isolation (4:21)
  10. Sweet Despair (5:37)
  11. Downshot (3:56)
  12. Only Yesterday (6:22)
avatar van Sinner
Ik kijk hier best naar uit - ik vond de voorgaande vijf albums eigenlijk allemaal wel de moeite om te beluisteren (nou ja goed - Consequence of Power is wat saai en voorspelbaar en viel me dan wel een klein beetje tegen - maar zelfs die heeft zo zijn momenten). Zakk blijft een prima zanger, het wordt alleen wel eens langzamerhand tijd dat hij volledig op eigen benen gaat staan en (live dan) het niveau en allure van Savatage coverbandje achter zich laat.

avatar van jailhouserocker1
Ik ben bang dat dat niet gaat gebeuren. Dit las ik op Metalfan.nl: "Volgens Stevens roept de nieuwe schijf bij hem eenzelfde gevoel op als het (vrij succesvolle) debuutalbum Watching In Silence uit 2003"..............

avatar van Edwynn
Watching In Silence vond ik dan wel weer de enige echte interessante Circle II Circle plaat.

Sinner schreef:

Op dit album zat ik ook echt wel te wachten. Nu ik het in huis heb ben ik weer helemaal tevreden. De Cd is super. Zakk is natuurlijk een te gekke zanger, zowel live als op Cd. Persoonlijk vind ik de tijd dat hij bij Savatage zat eigenlijk wel de beste tijd van Savatage. Daar zijn het volgens mij niet veel mensen mee eens maar ik vind hem een betere zanger dan Jon Oliva. Circle II Circle heeft geen enkele slechte CD gemaakt en het wordt nu ook wel eens tijd voor een Live album/DVD!!

avatar van Sinner
Metalzeeuw schreef:

...laat nou net dat in de toekomstplannen van de band staan getuige interview bij LOM...

LOM interview Circle II Circle

..en ja daar kijk ik dan ook best naar uit. Ik hoop in ieder geval dat het een volledige set wordt (dus een dubbel cd / show van minstens een 100-120 minuten) en dat het Savatage materiaal relatief beperkt blijft. De band heeft intussen meer dan voldoende goede nummers om een dvd'tje mee te vullen.

Seasons will Fall heb ik trouwens nog altijd niet beluisterd. Toch maar eventjes bestellen.