Soulfly - Dark Ages (2005)

Label: Roadrunner

met Billy Milano en Paul Filipenko

7. Frontlines (4:34)
  8. Innerspirit (5:15)

met Nemanja Kojic

9. Corrosion Creeps (4:27)
  10. Riotstarter (5:00)

14. Staystrong (8:14)

met Ritchie Cavalera

15. Soulfly V (10:49)
  16. Salmo-91 * (4:24)
  17. Prophecy [Live] * (3:27)
  18. Seek 'n' Strike [Live] * (4:15)
avatar van Eddie
Na de tegenvallende voorganger, waren mijn verwachtingen omtrend deze plaat er gemengt, het kon twee kanten op gaan, of nog veel meer Reaggea invloeden, waar ik de schurft aan heb, of max gaat weer beuken. Na het zien van de cover (beetje Arise achtig) kwam er al een goote smile op mijn gezicht, zodra het eerste nummer inzet sla ik stijl achterover...
...Max kan het nog, hij kan nog geweldige trash metal nummers schrijven, de plaat is een grote trash revolutie. Zitten er dan geen soulfy dingen meer in? zeker wel, maar het duurt even pas aan het einde van Frontlines gaat het gas er af, dan komen de soulfly elementen weer wat meer naar boven in een nummer als innespirit.
De plaat zit ergen in het midden van Sepultura's 'Arise' en soulfy's '3' 4.5*

Alleen heb ik wel het gevoel dat deze plaat een open sollicitatie van Max is aan het adres van Sepultura, die ook al meer beuken als voorheen, kijk maar naar bands al Maiden en Priest. Bruce maakt weer een ouderwetse metal plaat een jaar later zit hij weer op het oude nest, Robbie Halford maakt weer een metal plaat en prompt lijft priest hem weer in. Ik hoop dat Max het zelfde lot beschoren is, want de laatste seputura platen schreeuwen gewoon om Max Cavalera!!!

avatar van twin
de laatste seputura platen schreeuwen gewoon om Max Cavalera!!!

Helemaal mee eens Eddie, het is allebei gewoon net niks, laten we hopen dat er weer een hereniging komt en dan kunnen we weer eens naar een concert gaan , waar je na 3 dagen nog last van je nek hebt.

Ik heb overigens het idee dat de oude trash en metal weer wat aan een comeback bezig is, nu hopen dat Metallica ook het licht zal zien en weer eens een goeie metal plaat maken, dan heb jij ook niet meer zo'n hekel aan ze

avatar van Eddie
Ha Ha Ha, doordat metallica in het verleden zulke killer platen heefd gemaakt zal i nooit een hekel aan ze krijgem, het is altijd meer een beetje een veraden gevoel (beter kan ik het niet verwoorden). Maar over deze zijn we het eens, Max terug naar Sepultura en dan weer ouder wets trashen, niemand kan Arise zingen zoals Max

...Ashes to ashes, dust to dust....

avatar van HammerHead
Nog maar eens dan, en dat geldt voor jullie beiden:

Het is tHrash!

trash = afval

(to) thrash = slaan, beuken: "to thrash the place"

avatar van Eddie
Ha ha ja, klassieke schrijfvout.

avatar van Confessor
1,0
In dit geval is het woord trash meer van toepassing...
Wat een gedrocht deze cd, eigenlijk is er maar 1 nummer dat mij enigszins kan bekoren.
Soulfly V is een wereldnummer!!! (jammer van het carillon op het eind)
Verder mag Max wel eens iets gaan doen aan zijn uitspraak (Innespiwwit), als je zoals hem zoveel jaren over deze aardbol reist en woont in een land waar Engels de voertaal is mag je toch verwachten dat dit beter zou zijn?

avatar van Eddie
Die mis ik ff, iemand met slayer en venom in zijn top tien moet hier toch wel meer dan 1* ster voor kunnen geven. Nummers als Corrosion creeps of I and I of Carved Inside moeten toch iets los maken in iedereeen die iets om thrash metal geefd. De plaat is bij lange na niet zo goed als Arise maar het geefd de burger wel weer moed dat Max weer thrash rifjes maakt en weer lekker snel tekeer gaat, het bied perspectief. En over het taal gebruik, dat accent hoor bij Max net als het schoolpakje bij Angus Young hoort en rood bij Ferrari, het is voor mij niet storend en zo opvallend vind ik het nu ook weer niet.

avatar van Confessor
1,0
Max grijpt inderdaad terug naar wat 20 jaar geleden (of meer) sucsesvol was, maar dat wil niet zeggen dat ik daar nu van onder de indruk ben...
Bands als Slayer en Venom waren trendsetters, wat zij toen deden was uniek.
Wat Soulfly op dit album laat horen is verre van uniek en trendsettend al helemaal niet!
Enkel het nummer Soulfly V klinkt alsof erover is nagedacht, de rest van de nummers klinken volledig inspiratieloos en lamstralerig...
(Ik vind een gele ferrarri overigens mooier...)

Confessor schreef:
(Ik vind een gele ferrarri overigens mooier...)

Ik ook...

Maar het feit dat iets vernieuwend is wil nog niet zeggen of het goed of slecht is, At war with Satan is misschien minder vernieuwend dan Welcome to hell, maar vind ik wel een klasse beter. Maar goed wanneer jij de nieuwe soulfly inspiratie loos vindt...I rest my case, Ik snap niet hoe je daar bij komt maar goed ieder zijn mening. Ik vind het een dijk van een plaat en veruit de beste soulfy plaat. Ik vind juist die Soulfly V het minste nummers. Op elke soulfly plaat zaat zo'n nummer (Soulfly I t/m IV) die nummers daar is juist altijd het minst over nagedacht, die onstaan allemaal uit vrije jamsessies.

avatar van Hans Brouwer
Ik heb net Soulfly op televisie gezien (Pinkpop). Belachelijke tering herrie!!

avatar van the viking
Inderdaad ! Toch schijnt er belangstelling voor te bestaan !

avatar van HammerHead
Nuttige commentaren weer, hulde.

HammerHead schreef:
Nuttige commentaren weer, hulde.
Graag gedaan!

avatar van Snappy
Hans Brouwer schreef:
Ik heb net Soulfly op televisie gezien (Pinkpop). Belachelijke tering herrie!!

Welteverstaan mooie tering herrie. Ik geniet van zulk soort gasten als Max Cavelera. Zodra hij zijn scheur opentrekt wordt ik overvallen door een golf van kippevel, prachtig!!

avatar van the viking
Op de cynische tour Snappy ?

avatar van mathias
Jullie (= het koppel viking Hans) aanvaarden toch zo moeilijk dat er mensen zijn met een andere muzieksmaak hé

avatar van Snappy
the viking schreef:
Op de cynische tour Snappy ?

Absoluut niet cynisch, maar bloedserieus! Max is the men!

DutchViking
Leuk album, sterkste Soulfly-album tot nu toe. Gevarieerd, thrashy en melodieus. Toch vind ik deze plaat minder sterk dan Dante XXI, Sepultura's meest recente werkje. Het wordt tijd dat Max eens terug gaat naar zijn oude band

mathias schreef:
Jullie (= het koppel Viking Hans) aanvaarden toch zo moeilijk dat er mensen zijn met een andere muzieksmaak hé
Beste Mathias, je mag van mij luisteren naar wat je wilt, ik vind het allemaal prima . Maar als ik, na het zien van Soulfly op televisie, vind dat Soulfly teringherrie maakt, zou ik niet weten waarom ik dat niet mag zeggen!! .

avatar van twin
Hans Brouwer schreef:

Voegt totaal niks toe Heer Hans Brouwer, als ik bij elk genre dat mij niet bevalt schrijf dat ik het teringherie of klotemuziek vind, dan is de discussie snel gesloten en krijg je geen discussie over de muziek. Schrijf bij albums die je boeien of intresseren een stukje met de intentie dat je er over nagedacht hebt en gooi niet van die losse floders, daar zit niemand op te wachten

fastpulseboy
het is ontzettende teringherrie, hahaha, maar dat is op z'n tijd heerlijk, heb een keer enorm genoten van een live optreden van ze, al zou ik het thuis niet zo snel opzetten.
het is maar net wat je bedoeld met teringherrie

Heb ze gezien op graspop. Ze waren subliem. Het spelplezier droop er vanaf. Wat een contrast met Guns 'n roses!

Charles Manson
Twin, je hebt meer dan gelijk.
als een Hans Brouwer niet van metal houdt, laat hem dan weg blijven.

Ik ga ook niet allerlei R&B bands opzoeken en dan schrijven dat ik het foute bij elkaar gepijpte nep muziek vind.

Charles Manson schreef:
Twin, je hebt meer dan gelijk.
als een Hans Brouwer niet van metal houdt, laat hem dan weg blijven.
Als ik Soulfly bij toeval op televisie zie en daar spontaan van over mijn nek ga, meld ik dat gewoon .

godlydevil7
vind ik niet, ik zit ook niet bij elk album van rihanna of britney spears of van die andere kids top-20 artiesten berichtjes dat ik het pokkeherrie vind, ik vind gewoon dat je moet blijven bij het genre dat je interesseert, tenzij je ook een ander genre goed vind (ik vind bijvoorbeeld nirvana ontzettend goed terwijl dat geen metal is) dan vind ik dat een berichtje heel goed is, maar niet als je bijvoorbeeld van de beatles houd, bij soulfly deze berichtjes plaatst, dan vind ik dat niet goed.

godlydevil7 schreef:
.......maar niet als je bijvoorbeeld van de beatles houd, bij soulfly deze berichtjes plaatst, dan vind ik dat niet goed.
Zijn we het dus niet met elkaar eens .

avatar van SlipKorn
Hans Brouwer schreef:
Zijn we het dus niet met elkaar eens .

Nee, ik ben het idd ook niet met Hand Brouwer eens, mensen die op Soulfly willen stemmen omdat ze het goede muzkiek vinden moeten op Soulfly stemmen. Mensen die niet van Soulfly houden, oké dat maakt mij helemaal niks uit, maar waarom kom je dan hier om eens te laten horen dat je het slechte muziek vindt en het gemiddelde omlaag halen? Niet dat het mij uitmaakt wat het gemiddelde van het album is, ik vind het toch even leuk of iedereen nou zegt dat het een slecht album is of niet. Maar ik snap dan niet echt wat je hier doet Hans Bouwer/Frans Bauer..

bro
dark ages vind ik heb beste album van soulfly.
en waarom? Deze plaat is lekker hard , snel en prefect voor even uit te leven!!
nummers als Babylon en Arise again zijn daar goede voorbeelden van maar der zijn er veel meer.
(bijna) allemaal.

avatar van paulisdik
DutchViking schreef:

Maar wat is eigenlijk de reden dat Max weg is gegaan bij Sepultura?

avatar van bennerd
paulisdik schreef:

Maar wat is eigenlijk de reden dat Max weg is gegaan bij Sepultura?

De overige bandleden konden het niet meer hebben met hun manager, Max z'n vrouw

(Dat is toch de versie die ik gehoord heb )