The Power Station - The Power Station (1985)

Alternatieve titel: The Power Station 33⅓

Label: Capitol

1. Some Like It Hot (5:05)
  2. Murderess (4:17)
  3. Lonely Tonight (3:58)
  4. Communication (3:37)
  5. Get It On (Bang-a-Gong) (5:29)
  6. Go to Zero (4:58)
  7. Harvest for the World (3:37)
  8. Still in Your Heart (3:20)
  9. Someday, Somehow, Someone's Gotta Pay * (4:32)
  10. The Heat Is On * (3:18)
  11. Communication [Long Remix] * (4:39)
  12. Get It On (Bang a Gong) [7"] * (3:45)
  13. Some Like It Hot and the Heat Is On * (6:36)
  14. Communication [Remix] * (3:51)
  15. Some Like It Hot [7"] * (3:44)
avatar van jordybeukeboom
Get It On is een prima song, ik zet de rest op de verlanglijst

avatar van Premonition
Ik heb 't altijd een rare combinatie gevonden; Duran Duran, Robert Palmer en Chic. Op zich kan het interessante muziek op leveren, maar de prachtige soulvolle stem van Palmer delft het onderspit in de bombast van gitaar en drums in de productie.
Typisch midjaren tachtig plaat. Erg gedateerd klinkend.

avatar van Kos
Kos
Some Like it Hot was wel echt een leuke hit toen.

avatar van c-moon
Aardig plaatje!

"Murderess" stevige hard funky stadsrock.... "Lonely Tonight".. Robert Palmer pur sang.. en vooral natuurlijk de schiterende conver van T-Rex: "Get It On"..... en vergeten we inderdaad de killer single "Some Like It Hot" niet... maar ook "Havest For The World" vond ik erg geslaagd...

Vond eigenlijk zowel het project THE POWER STATION, met Nile Rodgers, Taylor & Rober Palmer alsook ARCADIA geslaagde zijsprongen van de Duranies, zelfs interessanter en spannender dan sommige van hun "eigen" werk!

The Power Staion: een soort kruisbestuiving tussen harde rock, funk en pure pop.. en t resultaat vond ik méér dan voldoende... Nu misschien gedateerd klinkend of niet, vind het toch nog steeds lekker om naar te luisteren

fredpit
Vergeten jaren 80 plaat ? Ik was hier ooit heel enthousiast over. Ik zal hem weer eens gaan luisteren voor een 2006 oordeel....Get It On,en Some like it hot waren de hoogtepunten.

fredpit
Ik zie net dat er wel heeeel laag op deze plaat is gestemd.

Naar mijn idee toch echt onterecht.Ik kan me herrineren dat ook de Recenties indertijd lovend waren.

zou het komen door het Duran Duran stigma...??

fredpit schreef:
Ik zie net dat er wel heeeel laag op deze plaat is gestemd.

zou het komen door het Duran Duran stigma...??

Van mij krijgt deze plaat ook niet zo'n hoge stem. Ik ben wel een DD-fan, maar blijf wel kritisch. De muziek spreekt me niet heel erg aan. De recht toe recht aan gitaarsound van The Power Station gaat mij al vrij snel vervelen. Nee, Arcadia was veel interessanter en geslaagder.

Ember schreef:

Ik ben dan ook geen kritische DD fan...

avatar van moon.v
Goede plaat. some like it hot wind ikhet beste nummer
Ook ik vond ze alle drie aardig goed, power station arcadia en dd

Wolfgang1975
Aardig album dat in kwalitatief opzicht volledig voorbij werd gestreefd door Arcadia. Mooi gitaarwerk van Andy Taylor in Some Like It Hot. Roger Taylor van Duran Duran is verantwoordelijk voor de drumrolls aan het begin en einde van Some Like It Hot.

Blijft een raar album; snap de combinatie van deelnemende artiesten ook niet helemaal. Some Like It Hot is een heerlijk nummer, en zo ook de cover van Get It On; maar ik weet nog steeds niet wat ik hier mee aan moet. Volgens mij waren de projecten (zo ook Arcadia), bedoelt om nieuwe inspiratie op te doen voor een volgend Duran Duran album, maar viel Duran Duran hierdoor juist gedeeltelijk uit elkaar.

avatar van Chromeo
Schitterende eighties-schijf.
De rauwe vibe op de plaat is super!!!

avatar van lennon
Een must have!! Wat een lekker album is dit!

En get it on is beter dan het origineel!!!

avatar van Fairy Feller
Kocht deze LP toen ie uit kwam, vond het destijds een vreemde maar geslaagde combinatie. Onlangs weer eens gedraaid en het klinkt nog steeds lekker.

Wolfgang1975 schreef:

Was dat niet Tony Thompson?

Wolfgang1975
Tony Thompson speelt drums op het album. De drumrolls waar ik op doel zijn door Roger Taylor ingespeeld, naar verluid met dezelfde custom build drumkit als de drums op Wild Boys van Duran Duran (leuke anekdote voor op een verjaardag of zo).

Viva Roger Taylor!
Ik moet vanavond toevallig naar een verjaardag!

avatar van Madonna
Heb ik op een casettebandje!

De hits "Some Like It Hot ", "Get It On (Bang-a-Gong) " vind ik persoonlijk de uitschieters maar de track "Harvest for the World " is ook een erg fijn nummer. Very '80's.

-3-

avatar van iggy
Lekkere rauwe plaat. Mijn oortjes vertellen me dat de mannen er lol in hadden. Drummer thompson staat er lekker in het midden op. En ramt er stevig tegenaan. Of zijn het de drumrolls van duran duran(wolfgang 1975) Weer wat geleerd ha. Het klinkt inderdaad alsof de duran mannen er het een en ander ingemixt hebben dat kan bijna niet anders. Nee het is gewoon zo. Luister maar naar het begin van get it on duidelijk duran. Stoort dat? welnee het past prima. De duran crue weet trouwens wel vaker hun stempel op dit geheel te drukken Still in your heart bijv met een lekkere toeter. Volgens mij hebben ze dit kort plaatje snel opgenomen. Op de een of andere manier klopt het gewoon. Het is inderdaad niet de meest voor de hand liggende line up. Maar de band weet goed te swingen. Duran duran bassist john taylor knort en schurft lekker tegen die stevige drums van tompson aan. En duran duran guitarist Andy Taylor mag op dit plaatje alleen al meer van zich laten horen dan in zijn gehele duran duran periode. En hij doet dat niet eens zo slecht. Niet het is geen echte axeman maar hij weet gewoon goed en effectief zijn partijen in te vullen. En zanger palmer heeft gewoon een lekkere kikker. Geen geweldige zanger maar gewoon iemand met een prettig stem geluid. Al met al een verassend lekker plaatje.

Later ben ik door dit plaatje eens naar wat duran duran plaatwerk gaan luisteren. En tot mijn eigen verbazing vond ik dat helemaal niet zo slecht als ik dacht ha. 2 vliegen in een klap noemt men dat dan he he.

Maar wat een lage miezerige pingelstand 2,98 veel te laag als je het mij vraagt. Eigenlijk zijn 4 pingels iets aan de hoge kant. Maar door het lage gemiddelde doe ik het stiekem toch
Zo en nu ga ik hem nog eens draaien en lekker swingen gelukkig duurt die niet lang dus dat moet haalbaar zijn yep ik heb goede zin

avatar van Dibbel
Een zogenaamde gelegenheidsband.
Robert Palmer (R.I.P.) op zang, 2 Taylors van Duran Duran en Tony Thompson van Chic op drums.
Werd in 1985 toch wel over gesproken, over dit project.
Ontzettend lomp klinkende plaat met knallende drums en redelijk funky.
Some Like It Hot was natuurlijk de hit en kent waarschijnlijk iedereen wel. Blijft een lekker nummer.
Verder vind ik de T-Rex cover Get It on goed, maar ook de Isley-Brothers cover van Harvest For The World.
Het funkieste nummer is Murderess wat ik ook bij de beste nummers vind horen. Wat minder zijn dan toch Go To Zero en Still In Your Heart.
Plaat om af en toe nog eens op te zetten.
En oh ja, erg jaren 80.

avatar van rkdev
lennon schreef:
Een must have!! Wat een lekker album is dit!
En get it on is beter dan het origineel!!!

Het is inderdaad een prima 80's album met heerlijk vette drums, dat natuurlijk geweldig start met 'Some Like it Hot', gevolgd door het prima 'Murderess' met een lekkere gitaarsolo.

'Get it On' is een prima funky cover, maar ik geef persoonlijk de voorkeur aan de versie van T-Rex. Al mag deze er ook zijn. Wel heeft het een lekker gitaarloopje, dat tussen het origineel en 'Hungry Like the Wolf' van Duran Duran in zit.

Ook 'Lonely Tonight' en 'Go to Zero' zijn prima nummers (maar niet meer dan dat) en 'Communication' doet me wat een Inxs denken.

De Duran Duran gitaar komt weer terug in de verder lekkere coverversie van 'Harvest for the World' en het album sluit mooi af met het sfeervolle 'Still in your Heart'.

Op zich een prima plaat van The Power Station, maar de strijd tussen de Durannies wordt voor mij met een knock-out gewonnen door Arcadia.

buizen
Een weergaloos goede EP (34min noem ik geen elpee)! In de tijd dat dit uitkwam drumde ik en Tony Thompsom was echt een inspiratie, wat kon die meneer efficient en groovy drummen!
Sowieso een zeer vette productie, dit stuk vinyl.

buizen schreef:

4,5 sterren geven is wel het minste wat je kunt doen.

Nu dieze waanzinnige (terechte) beoordeling ook nog even in 't echt plaatsen bij de sterren natuurlijk!

avatar van iggy
Toch een beetje raar dat deze plaat zo laag scoort.

Ozric Spacefolk
buizen schreef:
Sowieso een zeer vette productie, dit stuk vinyl.
4,5 sterren geven is wel het minste wat je kunt doen.

Vroeger waren alle elpee's rond de 35 minuten. Sommige 40 minuten.

Dibbel schreef:
Een zogenaamde gelegenheidsband.

En oh ja, erg jaren 80.

Tony Thompson is ook al overleden, dat jij hem dan niet in een adem noemt, twee maanden na Robert Palmer (2003).

avatar van spoiler
Bij deze verhoogd naar een 4,5. Dit blijft een geweldige plaat!!

Wolfgang1975 schreef:

Hoe kom jij daar toch bij? Ik geloof het niet. Tony Thompsom was (R.I.P.) een zeer accuraat, agressief spelende drummer die een fantastische 'drumgroove' kon neerleggen onder een nummer (John Bonham R.I.P. kon dat ook zo goed). Die rolls en fills die je in de verschillende songs hoort zijn echt niet bijv. ingeprogrammeerd met een drumcomputer maar live gespeeld, en gewoon door Thompsom.
De speelstijl van Thompsom lijkt kinderlijk eenvoudig, maar probeer die timing en agressieve dynamiek maar eens na te spelen, het lijkt na veel oefenen nog vaak slechts op een matige poging om in de buurt te komen http://youtu.be/WRfKT4RYvxM.

Maar misschien heb jij een link naar bijv. een interview waaruit blijkt dat Thompsom bepaalde rolls/fills heeft overgelaten aan Taylor? Ben benieuwd.

buizen
Oh, en voor de liefhebbers een kleine reportage over de boys in de studio, geweldig:
The Power Station Video E.P. part ONE - YouTube

Oh, en tot slot: ik verhoog de waardering naar 5 sterren. Zou nl. niet weten wat er niet goed is aan dit vette album.

avatar van lennon
Het doet me goed om al die positieve reacties hier te zien. Vanaf dag 1 vond ik het album al super. Ben gelukkig niet de enige, want in Nederland is dit project op some like it hit na, ernstig ondergewaardeerd geweest.