The Sadies - Tremendous Efforts (2001)

Canada
Country
Label: Bloodshot

1. Pass the Chutney (2:19)
  2. Loved on Look (2:51)
  3. Empty the Chamber (4:19)
  4. The Last of the Good (3:35)
  5. Flash (2:09)
  6. The Creepy Butler (1:50)
  7. One Million Songs (1:54)
  8. 120 Miles Per Hour (4:53)
  9. Mother of Earth (3:16)
  10. Ridge Runner Rag (1:16)
  11. Wasn't Born to Follow (2:29)
  12. Ridge Runner Rell (1:18)
  13. Before I Wake (3:43)
Een beetje een overgangsplaat en een heel leuke:

De vocale tracks klinken soms als vuige Rolling Stones rock'n roll en modernere Bob Dylan, dan weer backwoods altcountry en soms als de stoomtrein-liedjes van Johnny Cash. Met hulp van leden uit het onderschatte Blue Rodeo, trouwens. Instrumentals gaan van surfrock en psychedelica naar Ennio Morricone verering. Die Morricone liedjes zouden ze het volgende album zover doorvoeren dat het een beetje cliché wordt, maar hier klinken de liedjes nog duidelijk als The Sadies.

Dit is zo'n gebalanceerd, maar ook gevarieerd album. Persoonlijk vind ik de Rolling Stones/Dylan liedjes (hoor Flash), niet zo nodig, maar echt iets mis mee is er ook niet.

Ga ik dit volhouden? Ja, ik denk dat ik bij een paar The Sadies albums wel wat ga neerpennen. Bijzondere band