TNT - Knights of the New Thunder (1984)

Noorwegen
Label: Vertigo

1. Seven Seas (4:16)
  2. Ready to Leave (2:57)
  3. Klassisk Romance (0:58)
  4. Last Summer's Evil (2:36)
  5. Whitout Your Love (3:52)
  6. Thor with the Hammer (2:20)
  7. Break the Ice (2:22)
  8. U.S.A. (3:40)
  9. Deadly Metal (2:30)
  10. Knights of the Thunder (4:13)
  11. Eddie * (4:44)
DutchViking
Goede heavy rockband van Noorse bodem. De muziek is te omschrijven als jaren '80-AOR, maar zeker niet standaard. Het gitaarwerk van LeTekro is erg eigentijds. Vooral bonusnummer Eddie spreekt me aan en voor de rest kunnen de songs er ook nog wel mee door.

avatar van Epitaph
Er staan een paar erg goede nummers op o.a. Seven Seas, Break the Ice & Knights of the Thunder allen heeft deze plaat erg veel korte songs dus een korte speelduur.. Volgens mij stond T.N.T. ook voor The New Thunder en net als hun tweede plaat Tell No Tales (1987), Three Nights in Tokyo (1993) & The New Territory (2007).

avatar van sinkthepink
Ik weet nog dat ik als 14 jarige jongen een single bij een LP kado kreeg, met aan de ene kant Bon Jovi en de andere kant TNT met Seven Seas. Vooral TNT maakte indruk, hier spatte het talent van Le Tekro en Harnell al vanaf, geweldige opgebouwde solo ook op dit nummer.

De platen hierna zijn heel veel beter, maar Seven Seas is nog steeds een erg sterk nummer.

avatar van ozwald
sinkthepink schreef:

avatar van sinkthepink
ozwald schreef:

zat bij 7800 F van Bon Jovi toch?

Het was wel een nummer van die plaat: 'The Hadest Part Is The Night' meen ik ?
Maar of hij ook bij die plaat zat weet ik eigenlijk niet meer...

avatar van glenn53
ozwald schreef:

zat bij 7800 F van Bon Jovi toch?

Klopt, ik heb die single ook

avatar van Jumpjet
sinkthepink schreef:

Ik kreeg 'm bij aanschaf van mijn eerste LP; Defenders of the Faith van Judas Priest.
Is het al een collectors item geworden eigenlijk ?

avatar van gaucho
Jumpjet schreef:
Is het al een collectors item geworden eigenlijk?

Tot op zekere hoogte. Binnen Nederland niet, want bij ons werd-ie in 1984 als promo-single weggegeven bij de aankoop van een metal-LP uit de Phonogram-stal. Discogs heeft er een paar staan, in prijs variërend van drie tot negen euro. Maar alle aanbieders komen uit Nederland, dus ik kan me voorstellen dat dit voor bijvoorbeeld Amerikaanse of Japanse Bon Jovi-fans (of Noorse TNT-aanhangers voor mijn part) wel een leuk hebbedingetje is.

Dit is naast Tell no tales de enige TNT-plaat die ik ken. Wel een leuk metal-album, zeker voor die tijd. Het solo-gitaarwerk is prima en de zang ook - doet me een beetje denken aan Crimson Glory en Queensryche, met name op het titelnummer. Niks mis mee, alleen een beetje jammer van de korte speelduur.

avatar van viking1
Ook hier in huize viking 1de lp van tnt in bezit en ook het singeltje van tnt /bon Jovi. Idd toendertijd gekregen bij 'n lp van bon Jovi.
Tnt heerlijke metal uit' 80. Vroeger veel gedraaid met bands als stryper, China, Iron maiden, judas priest, Saxon, dio enz....
Zal het vinyl eens weer opzetten, erg goede herinneringen aan die voor mij leuke metal tijd.
Prachtige hoes ook nog.
4 punten voor dit stukje metal sentiment

avatar van MetalMike
Nog altijd een zalige plaat! Heb hem gekocht nadat ik "Seven Seas" hoorde, daar was ik werkelijk door omver geblazen. Wat een nummer, wat een geluid, wat een riff, wat een zanger!
Plaat viel me in het begin een beetje tegen, maar ben 'm al vlug steeds meer gaan waarderen. Eddie, Klassisk Romance, Last Summer's Evil, Tor With The Hammer, Knights Of The Thunder. Geweldig!
Mijn volgorde van de nummers op het vinyl was wel totaal anders dan aangegeven stond, Eddie stond niet eens vermeld.
De opvolger en Intuition ook deels gehoord maar ik haakte toen al vlug af, werd me echt te glad.