Ex Santana leden Gregg Rolie (keyboards, zang) en Neal Schon (gitaar) in een band die later echt succes zouden krijgen met sterzanger Steve Perry maar voordat het zover was eerst 3 albums zonder Steve maar met veel instrumentaal uitgesponnen stukken.
De zang was bijzaak en Gregg deed dat redelijk omdat het accent toch op de gitaristische kwaliteiten van Neal lag.
Dromerige space-rock in de opener "Of a Lifetime" met gitaarsolos die klinken als een ruige David Gilmour op dubbele snelheid, kan dus niet slecht zijn dacht ik zo.
Even bijkomen met "In the Morning Day" om na 2 minuten freakerige instrumentale krachtpatserij te horen (keyboard en gitaarsolos).
Geen zang op "Kohoutek" maar wel veel dreiging, bombast en jazzrock.
Wat een egotripperij ij die solos, en wat een te gek nummer !
Daarbij steekt "To Play Some Music" wat vreemd af, op het relatief korte solo-stuk na een vrij gewoon nummer en nogal zwak.
Op dit debuut speelt ook nog een andere gitarist mee nml George Tickner (hierna verliet hij de band) en van zijn hand is het instrumentale "Topaz" waarbij weer alle remmen losgaan met relatief lange rustige stukken erin.
Daarna begint bij mij wat gesoleer-moeheid op te treden, ik had hierna graag 2 echte songs willen horen maar het zijn variaties op eerder gehoord werk om te laten horen hoe goed ze hun instrument beheersen.
Maar mocht je daar geen genoeg van krijgen dan zal vooral de afsluiter "Mystery Mountain" je niet teleurstellen.
Ach, later zouden ze zat "gewone" songs schrijven met zanger Steve Perry en ik mag beidde line-ups graag horen.
Wat zou het toch leuk zijn als er ooit live opnames beschikbaar komen van de pre-Steve Perry periode....