Journey - Look into the Future (1976)

Label: Columbia

1. On a Saturday Nite (4:01)
  2. It's All Too Much (4:06)
  3. Anyway (4:12)
  4. She Makes Me (Feel Alright) (3:13)
  5. You're on Your Own (5:55)
  6. Look into the Future (8:12)
  7. Midnight Dreamer (5:14)
  8. I'm Gonna Leave You (6:58)
avatar van Lonesome Crow
Wat meer songstructuur en minder gesoleer op deze 2de Journey plaat, de opener is zelfs vrij simpel van opzet en wat tam, ik vind er weinig aan.
Het origineel van "It's All Too Much" van de Beatles is toch beter, het mystieke is er helemaal af en het valt te prijzen dat Journey het een totaal ander arrangement geeft maar het is richtingsloos.
Niet al te best begin maar het begin van "Anyway" geeft hoop, rustig en bombastisch tegelijk maar de belofte word niet ingelost alsof ze verkrampt niet voluit willen gaan.

Een ruig rechtoe-rehtaan nummer, ze kunnen het wel getuige "She Makes Me (Feel Alright)" en juist dit erg on-Journey achtige nummer vind ik tot nu toe het beste.
Op "You're on Your Own" gaan ze erweer zelf in geloven, het dient vooral om te laten horen hoe goed ze op hun instrumenten zijn en dat werd tijd.

Zou deze plaat nog te redden zijn ?
Sfeervol begin van het lange titelnummer, je voelt gewoon aan dat ze hierop gaan knallen.
Neil Schon begint op 2 minuten een mooie solo en na wat gas te hebben teruggenomen volgt een mooi instrumentaal middenstuk met opbouwend naar het einde toe een heerlijk lange gitaarsolo.
Ritmisch en snel, hoor eens hoe goed Aynsley Dunbar kan drummen op "Midnight Dreamer" en hier hoor je de jazzrock-invloeden goed in terug.
Het laatste smaakt het best, de afsluiter is afwisselend en soms jazzy met heerlijk gefreak van alle leden.

Wat jammer dat de eerste 3 niet al te best zjn, dan begin je toch aan de rest al wat verveeld.
Ik geef 3 sterren want het debuut vond ik toch beter die ik 3,5 ster gaf.