Ennio Morricone - Sorstalanság (2005)

Alternatieve titel: Fateless

Italië
Score
Label: EMI

1. Fateless (3:12)
  2. Return to Life (5:59)
  3. The Field (3:29)
  4. Home Again (1:52)
  5. The Beginning of the Tragedy (4:01)
  6. A Song (1:55)
  7. At the Table (2:45)
  8. Psychological Destruction (2:02)
  9. About Solitude (1:36)
  10. To Return and to Remember (1:55)
  11. A Voice from the Inside (3:34)
  12. A Mirror (0:46)
  13. About Solitude II (2:44)
  14. Voiceless (1:54)
  15. Fateless II (4:35)
neo
Sorstalanság is wederom weer een prachtscore van de maestro. Morricone's meest recente meesterwerk. En al die prachtwerken stapelen zich alleen maar op. Lisa Gerrard moest zichzelf nogal beperken tot de de melodieen van Morricone. Oftewel haar eigen taal kan ze hier niet kwijt vanwege de onderwerping aan de meester. Het gevolg is dat hier een Gerrard te horen is zoals je die zelden hoort. Wat op zich enkel al deze hele score bijzonder zou maken. Aan de ene kant een nadeel, aan de andere kant niet als je het briljante resultaat hoort. 5 sterren