Bon Jovi - Have a Nice Day (2005)

Label: Island

1. Have a Nice Day (3:48)
  2. I Want to Be Loved (3:49)
  3. Welcome to Wherever You Are (3:47)
  4. Who Says You Can't Go Home (4:40)
  5. Last Man Standing (4:37)
  6. Bells of Freedom (4:55)
  7. Wildflower (4:13)
  8. Last Cigarette (3:38)
  9. I Am (3:53)
  10. Complicated (3:37)
  11. Novocaine (4:49)
  12. Story of My Life (4:09)
  13. Dirty Little Secret * (3:33)
  14. Unbreakable * (3:52)
  15. These Open Arms * (3:42)
  16. Who Says You Can't Go Home * (3:50)

met Jennifer Nettles

17. Have a Nice Day * (4:05)
  18. Last Man Standing * (5:35)
  19. Story of My Life * (5:22)
  20. Who Says You Can't Go Home * (8:23)

met Jennifer Nettles

avatar van Zwammer
De single Have A Nice Day vind ik erg lijken op It's My Life. Niet dat dat erg is, want het klinkt wel lekker.

nicolas
ik vind 'm niet zo goed, wat gebrek aan leuke tonen en zo "have a nice day" wordt zo op een 'spreek'-manier gezegd... wel benieuwd naar het album, ik heb immers een aantal en die vond ik allemaal redelijk tot best goed.

avatar van Reijersen
Het lijkt bij hun de laatste tijd zo allemaal op elkaar. Heb t nu wel gehoord. Dat gevoel heb ik vooral.

nicolas schreef:

ik heb ze ook bijna allemaal, maar sinds Crush vind ik er eigenlijk niks meer aan... dus ik hoop dat deze bij mij weer wat positievere gevoelens op kan roepen.

Have a nice day klinkt inderdaad als It's my life, maar op een of andere manier vind ik hem toch leuker... iets meer pit, iets minder zeurderig refrein...

avatar van Eddie
Ik ga zelf vooral voor het oudere werk, 7800... Bon Jovi en natuurlijk slippery.... maar echt een fan zal ik nooit worden.

Eddie schreef:

Ik vind nou juist Slippery de zwakkere van de oude albums. New Jersey vind ik een stuk beter, terwijl de pre-Slippery-platen ook iets hebben wat ik op SWW wat mis... kan ook iets te maken hebben met die twee grijsgedraaide monsterhits, het begin van Social disease en de - ook al staat de cd al meer dan tien jaar bij me in de kast - mij nog steeds niet al te veel zeggende tweede helft.

avatar van Eddie
Ik heb deze plaat nu ook gehoord en ik moet zeggen dat hij me geenszins tegenvalt, een grote fan zal ik niet gauw worden, maar ach om zo een op de radio te horen vind ik het best lekker allemaal. Wat me vooral opvalt is dat de plaat lekker fris klinkt, waar bounce een beetje geforceerd overkwam komt deze lekker 'losjes' over. Who Says You Can't Go Home is hoop ik de volgende single dat is het enige nummer wat er in positieve zin uitsprong een steengoed nummer met een leuke tekst. Kortom een leuke plaat en bon jovi heeft in mijn oren jaren niet zo fris geklonken als op deze plaat. 3.5* (5* vind ik echt wat overdreven )

avatar van Reijersen
Heb nu het hele album geluisterd. En dit is echt een belachelijke manier van geld innen door op totale herhaling te gaan. Erg zielig om zo ver te zakken.
Vind hun oude werk (bv. bed of roses, livin' on a prayer) goede muziek. Maar dit is echt heel erg. Alles is het zelfde. Maakt niet uit welk album je koopt, it's my life of deze. Hoor totaal geen verschil. Jammer.

Heb alleen de single gehoord, dat is inderdaad gewoon It´s My Life 2.. dat mensen dat pikken..

Casartelli (moderator)
qua essentie is het inderdaad It's my life 2. Wel vind ik dit nummer veel levendiger en veel minder vervelend...

Onbegrijpelijk dat dit album al de 1e plaats van de albumcharts heeft bereikt.
Hiermee word maar weer eens bewezen dat kwantiteit en massale verkoopcijfers voor kwaliteit gaat, want voor kwaliteit word je dus blijkbaar niet altijd beloond door de grote massa.
Ik vond Bon Jovi vroeger ook o.k., maar dat was dan wel in de 2e helft van de jaren '80.
Maar blijkbaar vinden nog massa's mensen deze uitgekouwde fantasieloze muziek goed.
Bon Jovi komt bij mij vanaf de jaren '90 allang niet meer echt overtuigend meer over.

avatar van Eddie
Verschil van smaak misschien maar ik vind dit de beste plaat die ze sinds jaren hebben uitgebracht, de plaat is frisser dan bijvoorbeeld bounce, en dat het niets nieuws onder de zon is, tsja er zijn hopen bands die niets nieuws onder de zon brengen en toch heel succesvol zijn.

miloz
Vroeger waren ze inderdaad goed. Was het nog een beetje hard rock. Maar tegenwoordig maken ze alleen maar leuke meezingers waarvan ze zeker weten dat het een hit wordt. En zonder een frontman als Jon Bon Jovi waren ze nooit zo ver gekomen denk ik.

miloz schreef:
En zonder een frontman als Jon Bon Jovi waren ze nooit zo ver gekomen denk ik.

Geld dat niet voor menig rock band, ik bedoel was Black Sabbath zo groot geworden zonder Ozzy, Was Maiden zo groot geworden zonder Bruce Dickinson, was AC/DC zo groot geworden zonder Angus Young.

nicolas
of led zeppelin zonder jimmy page

avatar van Eddie
Dat bedoel ik er zijn heel weinig bands die ver gekomen zijn alleen op hun muziekale kunnen, dat speeld altijd wel een rol maar heel heel veel band varen wel bij het charisma van hun frontman/gitarist o.i.d.

nicolas
ik herzie m'n mening; voor de zoveelste keer heeft men weer gelijk als men zegt dat men een nummer een aantal keer moet beluisteren alvorens het te kunnen bewonderen. same with have a nice day. ondanks de vele gelijkenissen met andere niet nader genoemde nummers, toch weer een kanjer van een hit.

DutchViking
Ik heb 'm al diverse malen beluisterd, maar toch blijf ik erbij dat veel songs hetzelfde klinken. Niets nieuws dus. Op zich is dat niet erg, maar als geheel klinkt Have A Nice Day toch vrij gezapig en mat.

Het album ligt in het verlengde van haar voorgangers (de titelsong lijkt inderdaad ook wel erg op It's My Life) en ik begin onderhand genoeg te krijgen van Bon Jovi. Slippery When Wet is een klassieker en New Jersey en Keep The Faith geef ik ook het voordeel van de twijfel, maar na Keep The Faith was de creatieve bron toch wel grotendeels uitgeput.

Ik had eigenlijk meer van deze cd verwacht, na een sterk begin met Have A Nice Day word de cd steeds saaier en zeurderiger, jammer.

nicolas
welcome to wherever you are, een dieptepunt?

avatar van dynamo d
Vorige album 'Bounce' was echt stukken stukken beter. Dat was/is zelfs een uitstekend album. Have a Nice Day is echter een nogal teleurstellend album van Bon Jovi.

buddy
Ik vind dit nou een vervelende band. Vooral die stem. Het klinkt voor mij allemaal zo nep. Deze man zingt niet natuurlijk. Zo komt dat tenminste bij mij over en dat heb ik ook met Dinand van Kane. "Een rockband voor de tienermeisjes" zo noem ik dit maar. Maar goed andere zullen het wel waarderen.

mugken
Een draak van een album.
het enige goede nummer.
is have nice day.
De rest is gezeik.de cover
is best leuk.

Maakt Bon Jovi al 20 jaar precies dezelfde muziek. En ik vond er 20 jaar geleden ook al niet aan. Hulde voor deze mannen dat ze het voor elkaar krijgen naar 20 jaar nog steeds hun muziek te verkopen.

mugken schreef:
de cover
is best leuk.

Oei wat zeg ik nou, zone domme cover.

avatar van grovonion
Dit album heb ik net leren kennen dankzij een van mijn Chinese collega's (niet vrijwillig). Bon jovi is blijkbaar erg populair hier in China. Niet al te verwonderlijk als je eens een Chinese opera hebt gehoord

mugken
Who Says You Can't Go Home kan er ook nog door.

avatar van kaztor
mugken schreef:

Oei wat zeg ik nou, zone domme cover.

Met afstand het lelijkste dat ik in recente jaren heb zien verschijnen.

bon jovi roelt gwn !!
make a memory, have a nice day, it's my life,...
en de covr is nie dom !!! tis nen leuke smily!!!
pfff

avatar van Rinus
Ik vind dit een veel beter album dan "Bouce" of " Crush". Het album heeft een veel betere flow, en nummers als "Who says you can´t come home", "Last man standing" (mooie riff), "Story of my life" en "Dirty little secret" zijn gewoon top. Er staat eigenlijk geen filler op, wat op de vorige albums wel het geval was. Het hele album klinkt gewoon lekker, en helemaal des Bon Jovi´s. En....een geinige hoes.
4 sterren.