Destinity - The Inside (2008)

Frankrijk
Label: Lifeforce

1. My Senseless Theory (5:42)
  2. Murder Within (4:34)
  3. Thing I Will Never Feel (4:33)
  4. Still Remember (4:11)
  5. A Thousand Falling Skies (5:05)
  6. Inhuman Corrosive Report (4:07)
  7. Ready to Leave (5:33)
  8. Enemy Process (4:28)
  9. Escaping Reality (4:29)
  10. The Inside (4:46)
avatar van james_cameron
Deze franse band zet hier een imposante muur van geluid neer, melodieuze death metal met hier en daar wat electronische elementen. De brute riffs malen genadeloos door en de haast machinale ritmesectie zorgt ervoor dat alles strak op de rails blijft. Grootste nadeel van dit en andere albums van de band is dat de boel uiteindelijk wat eentonig wordt en verliest aan impact naar het einde toe. Neemt niet weg dat de plaat de moeite waard is, zeker voor liefhebbers van wat extremere metal.

ZeppelinNL
Het oudere werk van deze band heeft mij nooit echt kunnen bekoren, maar dit is wel een héél erg fijne plaat. Death metal wordt op een goeie manier gemengd met symfonische en black elementen.