Billy Idol - Devil's Playground (2005)

Label: Sanctuary

1. Super Overdrive (4:18)
  2. World Comin' Down (3:33)
  3. Rat Race (4:18)
  4. Sherri (3:17)
  5. Plastic Jesus (4:53)
  6. Scream (4:43)
  7. Yellin' at the Xmas Tree (4:14)
  8. Romeo's Waiting (3:43)
  9. Body Snatcher (3:57)
  10. Evil Eye (4:33)
  11. Lady Do Or Die (4:37)
  12. Cherie (3:47)
  13. Summer Running (4:31)
  14. Bleeding Me Insane * (4:32)
avatar van Tekh
goede come back na 15 jaar weer een album van billy met toch wel weer aardige nummers rat race,plastic jesus en cherie zijn van ouderwets idol kwaliteit

avatar van Tekh
ja mooi verhaal van mij maar ik vergeet een album cyberpunk uit 93,dus na 12 jaar een nieuw album dus

Hopelijk dat dit album beter is dan "Cyberpunk" want daar kon ik wel bijna van braken zo slecht, alleen 'Shock to the system' vond ik wel leuk van dat album.

Wat een comeback. Heb Idol in Paradiso gezien. Ik kreeg VEEL meer dan waar ik op gehoopt had.

Billy Idol (50+ inmiddels) is als wijn. Beter met de jaren.

avatar van Poeha
Inderdaad een geweldig comeback album!
Als hij live ook zo goed is als hierboven gezegd en naar dit album luisterend, dan is Billy voor mij weer helemaal terug van (nooit echt helemaal) weggeweest!

Vooral Body Snatcher, Sherri, Scream en Plastic Jesus zijn ijzersterke songs, maar de rest is ook niet verkeerd!
Individueel gezien vind ik geen 1 track minder waard dan 3*

Good job Billy! Love ya!

Plastic Jesus, Yellin at the X-mas tree. Deze macho poseur heeft ook zijn grappige kanten.

avatar van vielip
IJzersterke comeback plaat van Billy! Met Stevens in een prominente rol gelukkig! Ze borduren een beetje voort op de sound en stijl van het nummers 'Speed' van de soundtrack van de gelijknamige film. Heb ze tijdens de tour voor dit album in zowel Paradiso en de HMH gezien. Beide keren blies Idol alles en iedereen ondersteboven! Wat een strot heeft die gozer nog zeg!!

avatar van Poeha
En in oktober komt hij dan eindelijk met de opvolger van deze.

Ben weer zeer benieuwd.

avatar van frolunda
Veel beter dan die halfzachte pop/rock albums als Whiplash smile of Charmed life om van Cyberpunk nog maar te zwijgen.Eigenlijk is dit gewoon één van de beste Billy Idol platen.Vooral de nummers waarop hij (samen met Stevens) stevig rockt zoals Scream,Body snatcher,World comin' down en Rat race zijn geweldig.Benieuwd of hij dat met zijn nieuwe cd nog een keer kan.

avatar van bikkel2
Cyberpunk valt mij nog steeds niet tegen.
Het publiek lustte het niet, omdat ze iets anders verwachten van Billy Idol.
ik vind het nog steeds een geslaagde plaat.
qua inhoud 1 van zijn betere zelfs.

Er worden hier een aantal favoriete nummers genoemd, maar welke ik ook erg sterk vind is de opener 'Super Overdrive' , een knijter van een nummer.
Veel nummers gehoord van dit album, bevallen me goed, mischien is het hele album beluisteren na al deze positieve berichten, schijn pittiger te klinken dan z'n nieuwste "Kings and Queens of the Underground".
Ik vind wat ik al van "Devil's Playground" ken een verademing bij z'n vorige "Cyberpunk", maar ik heb begrepen dat de meningen daar nogal over verdeeld zijn,..gelukkig maar, ieder z'n/haar eigen smaak.

Dit album begint alvast spetterend met 'Super Overdrive'.
Ook het volgende nummer 'World comin' down' laat niets te wensen over, rockt lekker stevig weg.
Tot nu toe Billy die ik nog nooit scherper en puntiger heb gehoord, alvast een wereld van verschil met voorganger "Cyberpunk".
Ook het volgende nummer 'Rat Race' liegt er ook niet om, ook dit vind ik een ijzersterk nummer.
Zo gaat het nog een tijdje door van de ene naar de andere knaller.
'Plastic Jesus' is even een rustpuntje tussendoor, bevat overigens een unieke videoclip die ik zelf erg grappig vind maar waarschijnlijk velen niet kunnen waarderen.
Ook 'Yellin' at the Xmas Tree' heeft een zelfde soort muziekvideo als 'Plastic Jesus', ook erg grappig. Een animatieclip die prachtig bij het nummer past. Met Billy z'n gevoel voor humor zit het wel goed, ook zeker tekstueel.
Tot nu toe bevalt me "Devil's Playground" al beter dan z'n nieuwste "Kings and Queens of the Underground".
'Lady do or die' vind ik even een lekker uitstapje, niet alleen beukende rock muziek dus, maar lekker divers.
'Cherie' een heerlijke feelgood song, althans zo ervaar ik dat.
Billy heeft op "Devil's Playground" dus diverse muzikale richtingen zonder afbreuk te doen aan z'n eigen stijl.
De afsluiter begint rustig, dus ik denk de laatste 3 nummers eindigen vrij lay down, maar Billy deelt nog even een rockstoot uit. Dit vind ik behoorlijk verassend.
Vreemd eigenlijk dat ik dit album zolang links heb laten liggen.
"Devil's Playground" ervaar ik als een aangename verassing.

avatar van RuudC
Nee, gadverdamme! Worstel ik me door Charmed Life en Cyberpunk heen om goede hoop te hebben op een opleving van Billy Idol en dan krijg ik dit album te horen! Met verbazing lees ik dat Idol het nota bene zelf geschreven heeft. Dit is namelijk een album van een pretpunker als Avril Lavigne, maar dan met een oude knar op zang. Af en toe knalt het er wat harder op, maar verder niets dan nare rillingen over mijn rug. Het is ongelooflijk slecht en dan moet dat kerstalbum nog komen. Yellin' at the Xmas Tree zal wel een voorproefje zijn op een waarschijnlijk nóg slechter album. Idol heeft de plank nog niet zo erg misgeslagen.

Tussenstand:
6. Devil's Playground

avatar van vielip
Jij bent echt raar

avatar van lennert
Even een flink applaus voor hoe goed meneer Idol hier nog op zang klinkt. Bij vlagen zelfs beter dan voorheen, wat zeker niet voor alle zangers is weggelegd! Ook grappig dat dit eigenlijk het eerste album is waar ik die punk-invloeden in terug hoor komen, aangezien het buiten Generation-X en zijn looks nooit heel erg punky geweest is.

De sound is hierdoor erg direct en rockerig, wat ervoor zorgt ik wel iets mis van die killere jaren '80 sound. Een nummer als Sherri komt zodoende ook echt niet bij mij aan en Plastic Jesus mist wat venijn.
Waar ik echter wel van geniet is de ongedwongen lol van songs als Scream en Yellin' At The Xmas Tree. Vooral de laatste geeft me toch echt een flinke glimlach als ik de absurde tekst beluister. Rat Race is daarnaast oprecht een mooi nummer, waarbij zijn zang de hoofdrol opeist. Sluit ook fantastisch af met Summer Running, wat een mooie, volwassen ballad is om ineens tegen het einde helemaal los te barsten.

Tussendoor zitten er een paar rockerige niemendalletjes tussen die me niet heel veel doen en ik mis toch iets van de jaren '80 scifi-sound, maar alles bij elkaar kan ik toch best genieten van dit album. Billy gaat in dat opzicht wel met zijn tijd mee.

Tussenstand:
1. Rebel Yell