Palma Violets - 180 (2013)

Label: Rough Trade

1. Best of Friends (3:33)
  2. Step Up for the Cool Cats (3:09)
  3. All the Garden Birds (3:09)
  4. Rattlesnake Highway (1:40)
  5. Chicken Dippers (3:10)
  6. Last of the Summer Wine (3:52)
  7. Tom the Drum (2:51)
  8. Johnny Bagga’ Donuts (3:09)
  9. We Found Love (3:16)
  10. Three Stars (3:52)
  11. 14 (8:04)
avatar van thetinderstick
Ja van deze band heb ik hele hoge verwachtingen. Zag ze laatst bij Jools Holland en ze maakten grote indruk met het steengoede 'Best of Friends'. Wat een energie..
Nick Cave en Bernard Butler zijn blijkbaar fan.

Gaat dit DE band van 2013 worden...?

YouTube - Palma Violets - Best of Friends (Official Video)

avatar van Premonition
Mm, ik heb wat gemengde gevoelens bij deze Next big NME thing.
Last of the Summer Wine is een leuk nummer

avatar van Chameleon Day
Vind het niet bijzonder. Laten we deze hype in de kiem smoren.

Best of Friends heb ik een paar weken terug veel gedraaid, maar zo bijzonder is dat toch ook weer niet? Heel leuk liedje, maar daar hoor ik er elke week wel een paar van.

JVT
Best of Friends klinkt zeker niet slecht. Ben dan ook wel benieuwd naar de rest van het album!

avatar van Premonition
Ik heb de uitzending van Jools Holland ook gezien en de band is inderdaad energiek, maar vind het totaalgeluid nogal rammelend. Dat kan de charme zijn (denk aan The Libertines), maar deze band heeft imo de charmefactor net niet. Maar we wachten het totale album af.

JVT
Ook Last Of The Summer Wine en Tom The Drum klinken heel erg lekker!!

avatar van coldwarkids
Dit lijkt een beetje op Tribes (nieuwkomer van Engelse afkomst in 2012) Best Of Friends is iig al een topnummer! Ik denk dat heel het album niet zo is als dat nummer. Last Of The Summer Wine vind ik dan weer tegenvallen

avatar van Motdattan
En de nieuwe single: Step Up for the Cool Cats.

avatar van thetinderstick

Doet me ergens een beetje denken aan onze eigen Alamo Race Track. Leuk nummer.

avatar van Motdattan
En nu ook het optreden op Eurosonic 2013 te beluisteren.

avatar van coldwarkids
Het album is even wennen.. Best Of Friends springt er verreweg het meeste uit.

JVT
is het album al gelekt dan?

avatar van coldwarkids
Nee hij is nog niet gelekt

En je geeft 3,5*

avatar van coldwarkids
uhu mag dat niet.. omdat het niet gelekt is? er zijn ook andere manieren Premonition

JVT
zoals? waar heb je het album al gehoord dan?

avatar van coldwarkids
Ik werk in een platenzaak en een collega van me heeft die promo. We hebben hem vaak gedraaid

avatar van Linius
Dat verklaarde dus je vroege stem bij Local Natives. Weet ik ook dat eindelijk

Hij is nu wel gelekt overigens.

Eindelijk te beluisteren.

avatar van thetinderstick
Klinkt in ieder geval erg energiek en, hoewel ik veel verschillende invloeden hoor, hebben ze ook wel een eigen smoel. Of de hype wel of niet terecht is vind ik nog moeilijk te beoordelen na 1 luisterbeurt.

Linius schreef:
Dat verklaarde dus je vroege stem bij Local Natives. Weet ik ook dat eindelijk

Hij is nu wel gelekt overigens.

Ik had geen vroege stem bij Local Natives dat was een foutje, had hem daarna gelijk verwijderd je bent in de war met een ander gebruiker

Het is wel een leuk album maar die grote belofte haal ik er nog niet uit na enkele luisterbeurten.

avatar van Linius
coldwarkids schreef:

Ik ben zeker niet in de war, m'n shout staat er ook nog waarin ik jou noem. En dat klopt dus aangezien je zelf al zegt dat je er wel had gestemd. Maar je had hem inderdaad ook weer verwijdert een tijdje later

avatar van musicman13
Zeer onder de indruk na 3 luisterbeurten. Alsof je het album in 1 zucht wegluisterd. Ben benieuwd of ik dat in de toekomst nog steeds vind.

avatar van paddy pipedown
Leuk braniebandje.
Lekkere echoes op de gitaren, leuke orgeltjes en de energie van een sixpack red bull.
De eerste single steekt wel boven de rest uit.
Maakt me verder geen flikker uit. Ik draaii em nog eens.

avatar van oceanvolta
Behoorlijke tegenvaller dit. Die zanger heeft echt een hele irritante stem. De sound vind ik ook vervelend klinken alsof het niet goed gemixt is.

avatar van erwinz
De Britse pers maakt er direct een klassieker van en dat is te veel eer, maar 180 is wel een leuke plaat met vooral 60s rock en psychedelica, Belofte voor de toekomst als je het mij vraagt.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Palma Violets - 180 - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van aerogp1
Lekker gierende orgels, galmende echo's op zang en gitaar. Prima plaat!

avatar van blonde redhead
Wij in Nederland lopen maar al te graag achter die britse hypes aan maar de beoordeling op deze site lijkt mij voldoende te zeggen. 180 by Palma Violets : Reviews and Ratings - Rate Your Music - rateyourmusic.com