Emmylou Harris and Rodney Crowell - Old Yellow Moon (2013)

Country
Label: Nonesuch

1. Hanging Up My Heart (2:52)
  2. Invitation to the Blues (3:38)
  3. Spanish Dancer (3:44)
  4. Open Season on My Heart (3:41)
  5. Chase the Feeling (3:32)
  6. Black Caffeine (3:23)
  7. Dreaming My Dreams (3:18)
  8. Bluebird Wine (2:56)
  9. Back When We Were Beautiful (3:40)
  10. Here We Are (3:16)
  11. Bull Rider (3:05)
  12. Old Yellow Moon (3:36)
avatar van potjandosie
voor zover het er toe doet, maar zoals ik het ervaar eerder een "americana" of alt.country album dan een "old school country" album zoals hierboven door oud user kistenkuif vermeld, hoewel het album aftrapt met de traditionele country klanken van het up-tempo "Hanging Up My Heart" (Hank DeVito).

"Invitation to the Blues" en het folky "Bull Rider" zijn met de fiddle klanken van een licht bluegrass sausje voorzien, zoals "Black Caffeine" 1 van de mindere nummers op dit album een vleugje blues bevat.

veel bovengemiddeld goede composities waarvan de meeste Rodney Crowell nummers al eerder in versies van anderen (o.a. Johnny Cash en Tim McGraw) verschenen, waaronder een re-make van "Bluebird Wine" met een lead vocal van RC in een meer rockende versie dan het origineel van Emmylou op haar album "Pieces of the Sky", dat haar versie niet overtreft.

favoriete nummers de ballads "Spanish Dancer" (Patti Scialfa) prachtig ingekleurd met mandoline en weemoedige accordeon klanken, "Open Season on My Heart" (c/w Rodney Crowell), "Dreaming My Dreams" (Allen Reynolds) en de afsluiter "Old Yellow Moon" wellicht het mooiste duet op dit album met prachtige accenten van accordeon en pedal steel. de piano ballad, het gevoelige "Back When We Were Beautiful" van singer/songwriter Matraca Berg en "Here We Are" (Rodney Crowell) bekoren ietsje minder.

of ze nu wel of niet sleet op haar stem heeft Emmylou Harris zingt prachtig op dit fraaie duo album.

Album werd geproduceerd door Brian Ahern
Recorded at Easter Island Surround, Nashville, Tennessee