Boards of Canada - Old Tunes Volume 2 (1996)

Electronic
Label: Music70

1. We've Started Up (5:39)
  2. Jimbo Rehearsing (0:35)
  3. Staircase Whip (2:14)
  4. Statue of Liberty (1:52)
  5. Dave (I'm a Real Traditionalist) (1:50)
  6. Peace-Tony-Devil (0:18)
  7. To the Wind (2:30)
  8. Iraq Says (0:38)
  9. Nine-Rubber Wisdom (1:20)
  10. On a Rolling Sea (1:34)
  11. Iced Cooly Beatnik (0:36)
  12. David Came to Mahana'im (4:39)
  13. Sir Prancelot Brainfire (2:51)
  14. North Sea Arbeit (1:12)
  15. Mushyz (0:35)
  16. Heysanna Hosanna (0:59)
  17. Fly in the Pool (0:51)
  18. Mukinabaht (5:05)
  19. It's a Whole 'Nother Year (2:00)
  20. Kiteracer 2 (2:29)
  21. Bmx Track (5:05)
  22. Hiscores (3:38)
  23. Geometric Piss (0:51)
  24. Zander Two (3:59)
  25. Magic Teens (3:00)
  26. Apparatus (0:33)
  27. Music for Pylons (1:12)
  28. Alpha Rainbow (1:12)
  29. Northern Plastics (1:55)
  30. Buckie High (5:16)
  31. I Love My New Shears (3:11)
  32. Solarium (0:22)
  33. Breaking Nehushtan (2:41)
  34. Orange Hexagon Sun (2:22)
  35. Lick (2:39)
  36. Powerline Misfortune (1:15)
avatar van John Doe
Echt een heel tof, apart geheel en iets beter dan 'Old Tunes Vol. 1' vind ik ook, wat in feite dezelfde release is als 'A Few Old Tunes' (zie).

Luister dit al jaren en het is zeker puur te noemen. Doet grotendeels niet onder voor latere Boards of Canada naar mijn mening als je de relatieve lo-fi-heid kunt omarmen zoals de reviewer hier boven mij. Je moet het ook vaker tot je nemen en laten bezinken om alles te laten vallen, net zoals bij latere boc eigenlijk, maar dan kun je dit ook echt gaan koesteren. Het artwork erbij is ook prachtig en persoonlijk.

Favorieten die de volle aandacht zeker verdienen zijn er eigenlijk teveel om op te noemen, maar als uitschieters: We've Started Up, Sir Prancelot Brainfire (van mijn vriendin ook een grote favoriet ), Mukinabaht, BMX Track, nr 28 t/m 31, en Lick.

Zijde A is na de opener waarschijnlijk erg vaag bij de eerste aantal luisterbeurten. Zijde B is dan wellicht beter om in het begin te draaien, deze bevat wat toegankelijkere electronische tracks. De track 'Hiscores' op kant B bevat in de melodie een basis voor een melodie in de titeltrack van hun 'Hi Scores EP' ontdekte ik vandaag. 'Buckie High' blijft m'n grote favoriet nog steeds van al deze tracks. Heerlijke waterige synths, heel emotioneel treffend nummer.

'Sir Prancelot Brainfire' is trouwens flink gejat hiervan. Alleen wat manische synths zijn eraan toegevoegd en een sample uit een pornofilm die ze ook in het midden van 'Sixtyniner' (Twoism EP) hebben gebruikt.

Liefhebbers hiervan dienen trouwens ook de 'Random 35 Tracks' release die rondcirculeert op internet te checken (welke vaak mislabeled is als Old Tunes Vol. 1), daar zitten andere nummers tussen dan op de twee Old Tunes Volumes staan, met wat pareltjes eronder.

Sietse schreef:
ik vraag mij af hoe mensen hier ooit naar kunnen hebben geluisterd...afgaande op het volgende: ..
Het bestaan van deze van tape gelekte release hebben de mannen van boc echter nooit ontdekt. Als je het luistert en bocpages checkt vind je daar heel veel harde bewijzen voor.

De twee Old Tunes volumes en de 'Random 35 Tracks' (zonder artwork en niet op de site) zijn voor de aandachtige boc-opspitters overduidelijk boc en de rest van de rondcirculerende onofficiele releases zijn dit duidelijk niet. Deze releases mogen wat mij betreft ook allemaal worden verwijderd.