Little Brother - The Minstrel Show (2005)

Label: Atlantic

1. Welcome to the Minstrel Show (1:17)

met Yahzarah

2. Beautiful Morning (2:20)
  3. Becoming (2:05)

met eLZhi

7. Slow It Down (4:19)

met Darien Brockington

8. Say It Again (3:47)
  9. 5th and Fashion (1:20)
  10. Lovin' It (3:51)

met Joe Scudda

11. Diary of a Mad Black Daddy (Skit) (0:40)
  12. All for You (4:39)
  13. Watch Me (4:19)
  14. Sincerely Yours (3:15)
  15. Still Lives Through (3:25)
  16. Minstrel Closing Theme (1:28)

met Yahzarah

17. We Got Now (4:34)
avatar van Jordy
De buzz rond dit album is erg groot. Vergelijkingen met de Tribe-klassiekers, berichten over Source-medewerkers die ontslag nemen omdat ze van hogerhand verboden wordt dit album 4,5 mics te geven, erg veel ophef voor zo'n indie-hiphop album als deze

Ben benieuwd, de snippets op de sampler klonken in ieder geval veelbelovend.

Goed nieuws!

Alweer rare verhalen over The Source, weet niet wat ik er van moet denken....

avatar van BoordAppel
Waarom is het ze verboden dit album een 4,5 te geven, heeft Benzino ook al iets tegen Little Brother?

Ook maar hopen dat 9th Wonder wat meer variatie in zijn beats weet te leggen want het wordt af en toe toch wel erg veel van hetzelfde.

avatar van T.O.
Hm, ik ben het nu aan het beluisteren en vind het toch vooral erg veel op The Listening lijken. En hoewel ik dat album erg leuk vind, zat ik niet echt op een kopie te wachten.

Natuurlijk zijn er wel lichtpuntjes, zoals de beat in het tweede nummer.

avatar van Jordy
Ik heb The Listening schandalig veel te weinig beluisterd (zal ik eens verandering in brengen) maar dit klinkt echt heerlijk. Zeer relaxte 9th Wonder-beats, erg leuke emcees. 4+

avatar van BoordAppel

Dat heb ik ook een beetje. 9th Wonder heeft wel wat bijgeleerd want er zit zeker variatie in de beats maar sommige tracks doen me ook wel erg aan The Listening denken.

avatar van BoordAppel
Bij nader inzien valt het toch allemaal wel mee met die eentonigheid. Toch weer lekker soulvol net als The Listening maar net wat anders. Zo'n nummer als Cheatin' vind ik dan weer niet helemaal nodig, krijg er een beetje R. Kelly & Isley Brothers flashbacks van.

avatar van BoordAppel
Mmm, nog maar eens luisteren. Maar dan nog lijkt het me skip materiaal na een keer luisteren. Dan krijg ik weer Party Fun Action Committee flashbacks .

avatar van Jordy
Ik ga een halfje omlaag. Ondanks dat het natuurlijk fijn is dat er nog dit soort hiphop wordt gemaakt, vind ik de productie toch een beetje vlak en eentonig, en vind ik de emcees niet meer dan erg aardig.

Jordy schreef:
Hopelijk zie je in dat het een parodie is?

11, 12, 13, 14, 15... Can't think of nothing that rhyme with 15!

avatar van Reijersen
Lijkt wat op hun eerder album The Listening, maar die was super dus wat is er dan mis mee. Herhaling, tja das niet zo super, toch 4 sterren.

avatar van Reijersen
Wie o wie weet welke prachtige stem het nummer 'Cheatin' verzorgd??

Phonte geloof ik.

T.O. schreef:
Phonte geloof ik.

danku

avatar van T.O.
Zo, ik geef nu eindelijk maar eens mijn stem en het wordt een 3,5...

Luistert van begin tot eind goed weg (zo is het ook bedoeld), paar grappige skits en concepten, paar behoorlijk goede beats en aardige raps. Maar over het algemeen te weinig uitschieters.

Lovin' It is, ondanks een matige Joe Scudda, één van de beste nummers en die komt nu geregeld voorbij op The Box, vandaar dat ik hem weer ben gaan luisteren.

avatar van Sjaakspeare
Lovin' it was een tijdje op The Box te horen, en na het 1 keer gehoord te hebben heb ik 't gedownload, in lichte verwarring, aangezien de clip een duidelijk commercieel voorkomen had, maar het geluid allerminst. Desalniettemin heb ik het vervolgens nog vaak beluisterd.

Ik ben benieuwd naar de rest!

Gekkenhuis
Vrijwel hetzelfde als The Listening, al vind ik 9th Wonder wat minder hier en telt deze plaat minder goede tracks. 2.5*

Gekkenhuis schreef:

zwaar overdreven cijfer ik vraag me af wat voor cijfers jij geeft aan albums van young buck en dat soort knapen?

Gekkenhuis
schaap schreef:

Géén cijfer, aangezien dat soort hip-hop me niet aanstaat en ik niet kan opbrengen om ernaar te luisteren.

raffael77
Gekkenhuis schreef:

Jij luisterd zeker veel naar bling bling hits met young buck dat is pas pure onzin. Beste mc top 10 staat hij niet in.
Beste producer allertijden top 10 Staat Die Kanye West niet in.
Beste Battle Mc top 10 Staat Young Buck niet in dus wat lul je nou man. Met slechte hipop.
Zij behaalden met dit album de beste reacties ooit. Zij stonden in alle R&B en Hiphop van amerika en europa op de eerste plaats en zeiden dit in een interview.
Wat nou underground is slecht. Wij zijn de gene die pure hiphop maken en niet die gasten op tv en zie WIJ KRIJGEN ALLE ARWARDS.

Improvision
Is deze beter dan The Listening?

avatar van Osiris Apis
Nee, ik vind The Listening beter.
Deze is meer voor het grotere publiek. Het bevat meer R&B invloeden. Dit album is ook op een groter label uitgebracht.

Harco

Jij moet leren lezen.

Harco
Jordy schreef:
Hopelijk zie je in dat het een parodie is?

Toch vind ik het een prachtige track.

avatar van waxs
Beste producer allertijden top 10 Staat Die Kanye West niet in.

Al zou Gekkenhuis die muziek boven Little Brother verkiezen dan is dat nog geen schande. Over smaak valt nu eenmaal wel te twisten, er is geen definitie voor echte Hip-Hop. Hip-Hop heeft voor iedereen die het (be)leeft een andere definitie.

Over wat Hip-Hop is valt echter wel te twisten, als je kijkt naar de geschiedenis van de stroming is het tegenwoordig juist het tegenovergestelde van het geen waar men tegen vocht.

avatar van Niek
Tsja, Raffael trekt altijd de lompste conclussies. Als iemand een plaat die hij goed vind, niet goed vind, denk hij altijd dat je alleen maar mainstream luisterd. En dan gaat hij allemaal vertellen wat hij wel allemaal niet weet van hiphop en dan voelt hij zich weer helemaal top. Hij neemt niet eens de moeite iemand top10 te bekijken. Iets dat bij Gekkenhuis toch wel meteen duidelijk maakt, dat deze niet alleen naar mainstream luisterd. Ik denk dat raffael niet zo slim is, of dat hij anders expres dom doet, want ik heb zelden iemand zo krom conclusies zien trekken.

avatar van MJ_DA_MAN

Beste producer allertijden top 10 Staat Die Kanye West niet in.

Dit is misschien wel de meest domme, leeghoofdige en lachwekkende reactie ooit op MuMe .

avatar van waxs
BoordAppel schreef:

Relax
Die single vind ik echt verpest door Joe Scudda... met zijn neger pet, niet om het racistisch te zeggen, maar ik heb nog nooit een blanke gezien met zo'n soort pet... het is gewoon te groot voor blanke en het staat niet..

Maar back to the song, Joe Scudda verpest het daarom niet.. hij verpest alleen de clip, hij verpest het nummer met zijn vervelende stem en rap.