Iron Maiden - The Essential (2005)

Label: Sanctuary

1. Paschendale (8:27)
  2. Rainmaker (3:48)
  3. The Wicker Man (4:35)
  4. Brave New World (6:18)
  5. Futureal (2:56)
  6. The Clansman (9:00)
  7. Sign of the Cross (11:16)
  8. Man on the Edge (4:12)
  9. Be Quick Or Be Dead (3:24)
  10. Fear of the Dark (7:53)
  11. Holy Smoke (3:48)
  12. Bring Your Daughter to the Slaughter (4:44)
  13. The Clairvoyant (4:26)
  14. The Evil That Men Do (4:34)
  15. Wasted Years (5:06)
  16. Heaven Can Wait (7:20)
  17. 2 Minutes to Midnight (6:00)
  18. Aces High (4:30)
  19. Flight of Icarus (3:52)
  20. The Trooper (4:13)
  21. The Number of the Beast (4:52)
  22. Run to the Hills (3:55)
  23. Wrathchild (2:55)
  24. Killers (5:02)
  25. Phantom of the Opera (7:06)
  26. Running Free [Live] (8:43)
  27. Iron Maiden [Live] (4:50)
HammerHead schreef:

Over Eddie's gesproken trouwens. Ik kwam een jaar terug of zo eens een site tegen met flash animatie filmpjes waarin Eddie werd gevolgd door de verschillende albums heen. Dus van album cover naar album cover, echt geweldig was dat. Ik weet niet of iemand hier die ook wel eens heeft gezien, anders zal ik kijken of ik die link nog kan vinden.

Ik heb een deel ervan gezien. Iron Maiden heeft een bepaald spel gemaakt 'Ed Hunter' heet dat. Als je telkens een level uitspeeld zie een filmpje waarbij Eddie ook van cover naar cover gaat. Hij werd ook gevolgd. Vanuit de hel (number of the beast) zie je hem ineens door de grond naar boven springen en duikt op in een kerkhof waar hij de hoes van Live After Death nadoet. Dat vind ik nog wel het leukste van het spel.

avdj schreef:

Is dat wel nodig? Ik bedoel: moet hun muziek per see met zoveel gitaristen gespeeld worden? Gaat de muziek er op vooruit?
Ik ken geen enkele band met 3 gitaristen.

wel, dan kan ik je een ding vertellen: White Cowbell Oklahoma (wiens album ik nog moet toevoegen), heeft 4(!) gitaristen. en met drie gitaristen kun je wel bijvoorbeeld communiceren in de nummers. maar de muziek kan er wel vooruit op gaan, want de derde gitarist (Adrian Smith) is een getalenteerde gitarist en heeft verstand van nummers schrijven.

slaemperayreon schreef:

White cowbell valt toch echt niet te vergelijken met Iron Maiden. White cowbell is alleen maar wat flauwekul.

slaemperayreon
valt wel mee, hoor. de teksten zijn af en toe behoorlijke flauwekul en ze hebben inderdaad schaarsgeklede dames op het podium, maar muzikaal heeft hun debuut me zeker niet teleurgesteld. en IM is metal en WCO southern-rock, dus dat valt sowieso al moeilijk te vergelijken. het ging me alleen om het aantal gitaristen

slaemperayreon schreef:

Snap ik, maar over de gitarist van withe cowbell... (nog iets) wil ik liever niet beginnen.

slaemperayreon
bedoel je die bepaalde manier van hoe hij solo's speelt?

Ja zo ongeveer wel.

Ik had ze bijna gezien op een festival. Maar goed dat ik later ben gegaan en dat die pipo's al geweest waren.

avatar van Eddie
waterboy schreef:

Cultuur barbaar!

DutchViking
Volgens mij is dit de enige Maiden-release waar Eddie niet op de hoes prijkt. Nu staan er wat kerels op de hoes, maar geef mij Eddie dan maar

Mee eens Eddie was jaren het handelsmerk en vaste prik van de Maiden albums, het is inderdaad raar dat ze dit keer zichzelf erop zetten.

Best Of The Beast en Edward The Great zij inderdaad beter, hoewel dit ook geen slecht album is.

avatar van Eddie
Axl Rose schreef:

Dat is niet echt raar, dat komt gewoon omdat het geen release is van Iron Maiden zelf, maar een uit de 'essensial' serie. Een serie verzamelaars die al van meerdere artiesten steen goede verzamelaars heeft uitgebracht, (Motorhead (ook zonder het bekende logo), Black Sabbath, maar ook van niet metal artiesten als Bruce Springsteen en Tracy Chapman). De band heeft toestemming gegeven voor de release van deze plaat, maar heeft er verder weinig mee van doen gehad. (de plaat is ook alleen in america uitgebracht)

avatar van auto pilot
0,5
slaemperayreon schreef:

Maar Adrian Smith zat ook in de band van Killers tot en met SSOASS, dus echt het 'derde wiel aan het span' zou ik 'm niet durven noemen. Dan zou dat vooral opgaan voor Janick Gers, die pas vanaf 1990 deel uitmaakt van de line-up, destijds ter vervanging van Adrian. Het is inderdaad goed dat hij weer 'terug' is.

slaemperayreon
Eigenlijk zat hij er geloof ik al bij vanaf de "Iron Maiden"-tour En dat 3e gitarist reken ik door te zeggen dat ze dus all 2 gitaristen hadden en dat hij ze dus later alsnog is komen versterken. Maar goed, dat gezeur met die hoeveelsten ook

avatar van auto pilot
0,5
Exacte datum weet ik niet, tour zou ik ook niet kunnen zeggen omdat ik er toen nog niet was en het me eigenlijk ook geen bal interesseert. Van Killers weet ik het zeker omdat dat duidelijk aan het album te horen is. De reeks Killers t/m SSOASS bevat ook de beste albums van IM.

avatar van Germ
Germ (crew)
Eddie schreef:

Het is die mensen van 'The Essential' inderdaad wel toevertrouwd een compleet overzicht samen te stellen.

De door jou reeds genoemde verzamelaars van Springsteen en Black Sabbath zijn goed, alsmede die van Bob Dylan, Michael Jackson etc.

avatar van Woody
Uit mijn "metal periode" is niet veel over gebleven maar zo af en toe een nummertje van Maiden kan ik wel van genieten. Vandaag dit album snoeihard op mijn werk gedraaid samen met een collega. Lekker weer even heel hard mee bleeehre op vooral de nummers van Bruce Dickinson. Yeah!

Of het allemaal echt essential is, is natuurlijk de vraag.

wel vind ik dit (kijkend naar de Tracklist 1 van de sterkste verzamelaars sinds Best of the beast) Beter iig. als Somewhere back in time.

Het is in mijn ogen ook een eerlijke compilatie geworden en wordt de periode van 80 -81 nu eens niet genegeerd.
Zelfs het uitstekende Killers staat hierop. een klein nadeel is dat er maar 2 songs van elk album op staan maar dat maakt het dan wel weer eerlijker.

MindRuler
Compilaties die "The Essential' in de titel hebben, zijn meestal verre van volledig.
Zo ook deze van Iron Maiden. Twee schijven en dan nog geen plaats voor Hallowed Be Thy Name?
Voor het overige wel een evenwichtige compilatie.