Humble Pie - Humble Pie (1970)

Blues / Rock
Label: A&M

1. Live with Me (7:56)
  2. Only a Roach (2:50)
  3. One-Eyed Trouser-Snake Rumba (2:52)
  4. Earth and Water Song (6:18)
  5. I'm Ready (4:59)
  6. Theme from Skint (See You Later, Liquidator) (5:44)
  7. Red Light Mamma, Red Hot! (6:16)
  8. Sucking on the Sweet Vine (5:47)
Ozric Spacefolk
Spooky Tooth, net als Mott the Hoople zo'n underground band die echt veel meer aandacht had mogen krijgen. Wat een top-rock bands.

Eigenlijk vind ik Humble Pie ook een beetje een vergeten band tegenwoordig. Gelukkig speelt Gov't Mule nog veel Pie-materiaal. Dus echt vergeten zijn ze niet.

avatar van Droombolus
Red Light Mama, Red Hot / Don't you know what you got .......... Nou Steve, ik heb gister een Tie-sjurt gekregen met de hoes erop.

Gelijk aan dus en de CD in de spelert ........ en lekker meeblêren natuurluk

Ozric Spacefolk
Ik heb hier dus nooit een cd van bezeten. Wel de lp (met een hoekje eraf geknipt, zoals dat ging).

Sucking on the Sweet Vine van bassist Greg Ridley is een prachtsong en een vergeten pareltje.

zalwelnikszijn!
Blijft toch een prachtige hoes hè. Aubrey Beardsley.

avatar van Droombolus
Psies ! Kunst met een grote K. Hèt argument om de dames kollegaas de mond mee te snoeren als ik 'm aan heb naar ut wark ..........

Mssr Renard
Absoluut één van de allerbeste platen ooit gemaakt.

Net als bij Brothers and Sisters van Allman Brothers Band, vertaalt dit zich niet in de waardering van andere users.

Maar daar trek ik mij helemaal niets van aan.

Ik had deze ooit op lp, ben deze kwijt geraakt en heb nu maar de lp-boxset besteld, met daarin alle oude lp's maar dan geremasterd erin.

avatar van Larzz
Geweldige box. Heb hem ook sinds kort. De platen klinken fantastisch fris en vooral Eat It is behoorlijk opgeknapt. Mooier warmer geluid en breder stereobeeld. Alleen jammer dat de persing uit Tsjechië soms wat te wensen over laat met af en toe wat krasjes en tikjes. Zou niet moeten hoeven bij spiksplinternieuwe platen. Erg is het allemaal niet maar wel behoorlijk slordig. De prijs daarentegen was weer prima voor een 9LP box.

Mssr Renard
Ik zat zo weer helemasl weg te spacen op Live With Me, en wat is het orgelspel toch vet. Na wat internetspeurwerk blijkt het Steve Marriott op orgel en Pete Frampton op gitaar te zijn.

Iemand anders daar nog een idee over?

Mssr Renard schreef:
Iemand anders daar nog een idee over?

Eh ja, live was het in ieder geval omgekeerd: Frampton deed alle orgel partijen en Marriott de elektrieke piano. Op deze plaat meen ik ook te kunnen horen dat Frampton de gitaar doet, maar live was dat Marriott. Da's goed te horen op de Paris Theatre 20/09/1970 bootleg, begint rond de 10 mins ...........

Die boot is tegenwoordig ook op CD dan heetie The Sunday Concert / 1970 Broadcast Recording

Droombolus schreef:

Is het een goede bootleg? Want ik houd wel van liveconcerten anno deze periode.

In de studio kun je overdubben, dus is het moeilijker te stellen wie wat speelt. Dat het vet orgelspel is staat buiten kijf.

Bedankt voor het inzicht in ieder geval.

Heel even naar youtube geluisterd en dat klinkt erg fijn. Maar eens opzoeken op Soundcloud.

Mssr Renard
Ik heb nu een boek over Humble Pie, en het blijkt dat op Live With Me, Peter het orgel speelt, Steve de leadgitaar en electrische piano en dat zowel Greg, Peter als Steve elk een heel couplet de lead zingen. Dat was mij nooit eerder opgevallen. Wat ontzettend stom van me.

avatar van milesdavisjr
In mijn ogen het meest interessante album van de heren. De band weet op dit titelloze plaatje het beste samen te brengen. Hoewel de stijl al wel wat ruiger is dan de voorgaande 2 worpen wordt er regelmatig gas terug genomen dat komt de plaat ten goede.
Hoewel ik Marriott een geweldige zanger vindt gaat Ridley er wat mij betreft met de prijs vandoor, de wijze waarop hij afsluiter Sucking On the Sweet Vine naar zich toetrekt is weergaloos in mijn ogen.
De 'rockers' op dit album kunnen mij minder bekoren. Het zijn de tracks waar de band de luisteraar een weidser uitzicht toont die mij verassen.

milesdavisjr schreef:

Sucking on the Sweet Vine is al heel lang voor mij het mooiste nummer ooit gemaakt.

Toevallig viel mij vandaag ook op hoe rauw en stoer Greg klinkt als hij zingt op I'm Ready en Live With Me.