Mew - And the Glass Handed Kites (2005)

Denemarken
Label: Epic

1. Circuitry of the Wolf (2:46)
  2. Chinaberry Tree (3:33)

met Rebecca Stark

3. Why Are You Looking Grave? (3:50)

met J Mascis

4. Fox Cub (1:16)
  5. Apocalypso (4:47)
  6. Special (3:12)
  7. The Zookeeper's Boy (4:44)
  8. A Dark Design (3:29)

met Rebecca Stark

9. Saviours of Jazz Ballet (Fear Me, December) (3:18)
  10. An Envoy to the Open Fields (3:40)

met J Mascis

11. Small Ambulance (1:06)
  12. The Seething Rain Weeps for You (Uda Pruda) (4:18)
  13. White Lips Kissed (6:45)
  14. Louise Louisa (7:20)
  15. Forever and Ever * (4:20)
  16. Shiroi Kuchibiruno Izanai [White Lips Kissed - Japanese Version] * (5:35)
avatar van The Scientist
Deze staat hoog in mijn lijstje verwachtingen voor dit jaar, na het prachtige "Frengers" wil ik wel eens zien waar ze nu toe in staat zijn!

Ik luister nu naar de single Apocalypso. Mijn eerste aanraking met Mew, en ik moet zeggen, klinkt niet slecht al overtuigt het me nou ook nog niet zo erg als die opmerkelijk positieve reacties bij de voorganger van dit album.

avatar van The Scientist
Heb inderdaad ook Apocalypso nu gehoord. Is inderdaad minder dan de meeste Frengers-nummers, maar heeft nog steeds wel wat. Maar als de rest van het album net zo is hoeft het voor mij niet.... laten we dus op wat variatie hopen.

avatar van The Scientist
heb nu het hele album binnen, klinkt behoorlijk goed maar haalt het voor mij nog niet bij "Frengers" allemaal wat steviger dan zijn voorganger. Tot nu toe scoort ie 4* maar dat zou nog heel goed kunnen veranderen (positief of negatief)

Voorlopig houd ik het even op 4*.
Deze plaat klinkt weer super, maar tot nu toe nog niet zo goed als Frengers. Hoewel dat natuurlijk ook wel moeilijk te overtreffen is!

avatar van The Scientist
Dit is toch wel weer een heel goed album, merk ik na het een keer of 5 geluisterd te hebben, het is minder overweldigend dan Frengers dus je moet het vaker luisteren voor het wat wordt. Maar oh, wat is Apocalypso bijvoorbeeld nu toch al mooi. Lekker meeschreeuwen:

Caroline, Caroline, Summed it up,
What are your sorries all about,
Carries the weight on a swing.

Ook de andere nummers worden nog steeds beter, verhoog em nu al naar 4,5* en misschien dat er in de toekomst nog wel een halve bij komt.

4.5 het is heel ietsje minder dan Frengers, maar het is weer een prachtig album.
Louise,Louisa is toch echt weer een pareltje en mag bijna Comforting Sounds 2 genoemd worden.
Heerlijke muziek maken ze toch zeer zeker 1 van mn favoriete bands, hoop dat ze een keer naar Nederland komen dan ben ik er zeker bij.

avatar van The Scientist
Gaat toch aardig omlaag, wordt allemaal wat slapper na een paar keer. Nu is eigenlijk "Apocalypso" het enige nummer dat nog echt de moeite waard is.

mew op eurosonic!!!
komen ze eindelijk naar nederland!

Blijft een goed album, ik heb laatst op TV een live concert van ze gezien uit het nieuwe operahuis in kopenhagen.
( woon in Denemarken )
SUPER !
Echt super beter dan het album jammer dat ik zelf niet bij was.

Snab

vooruit dan maar; mew gaat spelen in de melkweg 4 april, oude zaal! 9 euro...uniek! gaat dat zien!

avatar van Jeroen enzo
Matador schreef:

Gelijk even tickets bestellen.. bedankt voor de tip!

wauw ik heb tickets!
ik kan echt niet wachten!

Een gewaagd muziekstuk, mag ik wel zeggen. Die jongens hebben lef om in een tijd van puntige Britpop een soort conceptalbum uit te brengen. Zie trouwens dat The Scientist (kun jij je niet beter aansluiten in een Coldplay-forum, samen met 80 miljoen anderen?) het ook weer op zijn heupen heeft; hij schommelt weer lekker heen en weer met zijn mening. Wat ik al eerder betoogde: laat die PvdA-D66-mentaliteit (eerst hard roepen, dan weer terugnemen) nou eens varen. Make up your mind! Lijkt me lastig om met iemand te leven die het ene moment geel als favoriete kleur heeft en het andere toch blauw. Ik kan nog wel een paar vergelijkingen verzinnen, maar uit het oogpunt van fatsoen (ik word waarschijnlijk ook meteen van de site gedonderd) doe ik dat maar niet. Wat betreft deze plaat: het is weer helemaal Mew, althans qua beleving. Een unieke sound die je meteen weer terughoort. Ik geniet toch wel van dit experiment. Dapper. Verheug me zeer op het concert in De Melkweg.

avatar van The Scientist
... een evoluerende smaak heet dat, ik luisterde tot een jaar geleden bijna geen muziek en dat is er nu langzaam in gekomen. Dit soort dingen vond ik lange tijd goed, tot ik ontdekte dat het eigenlijk veel beter kan (zie mijn top-10).
Het lijkt mij pas saai om mijn hele leven dezelfde muziek te draaien

ptelintel schreef:
kun jij je niet beter aansluiten in een Coldplay-forum

Zie mijn coldplay-stemmen en kijk maar hoe fout je met deze uitspraak zit..

Yeah!! Kaarten zijn besteld!! ben heel erg benieuwd.

Oké Scientist,
Een beetje goedkoop van mij. Ik hoopte je te prikkelen met mijn opmerkingen. Dat is in ieder geval gelukt. Blij dat je nu wel een fanatiek muziekbeluisteraar bent. Je verwijst naar je top-10; waar kan ik die vinden?

Blijf het een erg fijn album vinden, al is het bij wat nummers gewoon wat minder als bij frengers.
Louise Louisa vindt ik een pareltje, het outrootje van why are you looking grave is zeer mooi en apocalyspo is gewoon een prettig singletje.
4 April gaan we het zien!!

ptelintel schreef:
Je verwijst naar je top-10; waar kan ik die vinden?

op mijn naam klikken

avatar van Sammy
Tot nu toe springen vooral Apocalypso, Special en Zookeeper's Boy qua genialiteit eruit, de rest heeft wat langer de tijd nodig om op me in te werken. Het geheel klinkt in ieder geval mysterieus en spannend van begin tot eind. Ik zal deze cd de komende tijd vaak aanzetten.

Optreden in de Melkweg van vanavond was van grote klasse!!!
Enorm genoten, prima optreden!!!

Zo! Inderdaad een overweldigend optreden! Ontzettend goed!

fan-tas-tische show inderdaad. KNOERDhard geluid (zonder dat je er doof van werd) door alle reverbs op de drums en zang en gitaren, en ontzettend strak gespeeld.
hoogtepunten waren shespider, special en apocalypso. deze band verdient véél meer aandacht. top concert!

avatar van Pinsnider
Wat was het MOOOOOOOOI in de Melkweg!!! En inderdaad, wat een hard geluid, zonder dat het storend was. Loeistrak en live NOG beter als op plaat!! Hulde!! Wat een energie, wat een afwisseling en wat een enthousiasme!!

De nieuwe plaat vind ik echter wel licht tegengevallen. Na Frengers hoopte ik op een plaat vol met Snow Brigades, Am I Wry's, 156-en en Comforting Sounds, maar dat bleek toch anders... De nieuwe plaat is anders en heeft onmiskenbare schoonheid, maar er staan naar mijn mening jammer genoeg enkele falikante missers op (Dark design, Envoy...).

Begin is beresterk, vooral het inzetten van "Grave". Verderop volgt de geweldige drie-eenheid: Apocalypso, Special en prijsnummer de Zookeeper's Boy!!! Vooral de overgang van Fox Club naar Apocalypso is magisch.

Topplaat toch wel! En was gisteravond in de Melkweg een voorbode voor de definitieve doorbraak in Nederland..??

Mijn verwachtingen waren verre van hoog, omdat het optreden ten eerste in de kleine oude zaal werd gehouden en ik ten tweede nog niet echt onder de indruk ben geraakt van hun nieuwe plaat.
Het zou of een onverwacht spektakel worden of gewoon één van die optredens worden die je niet lang bij zult blijven.

Vanaf het eerste moment dat ze begonnen te spelen kreeg ik het gevoel dat we beslist niet met een ongeintereseerde en zakelijk liveband te maken hadden.
Het sfeerverhogende rockgehalte, de adembenemende achtergrondbeelden, de prima verlichting en de bijzondere stem van de leadsinger waren een genot voor de zintuigen.

De overgang van het ene nummer in het ander heb ik ook als erg prettig ervaren.
Bovendien had ik geen betere selectie van nummers kunnen wensen.
'Comforting Sounds' als climax was van overstijgende schoonheid.
Nog nooit wist een nummer me in zo een extase te brengen. Verslafend gewoon!

Ik ga de verrichtingen van Mew vanaf nu op de voet volgen en neem zeker geen genoegen met alleen het concert van dinsdag, al hoewel ik er makkelijk een paar maanden op kan teren.

avatar van thaw04
Het concert was echt vlijmscherp, scherp met een zijdenzacht randje, hard met op de top een peer-perzik melange, schoonheid met alle ingedienten waar de flamboyante Joop Braakhekke nog verbaasd over zou staan.
Als ik nummers als Apocalypso hoor dan krijg meteen weer flashbacks naar de tijden van het concert met het perfect afgestemd geluid en filmografische beelden op de achtergond.
Het begin van de cd is inderdaag erg sterk, met een lange rij niet-voorbij-te-spoelen nummers. Hierna zakt hij echter wat in waardoor ik blijf steken op een 3,5 *

vondeich
Moooooooooooooooooooooooooooi...
Special, wat een plaat!

Heb zin om ze op Lowlands te gaan bewonderen!

Jornaquin
Wat een afgrijselijke hoes. Ik heb hem maar wel even gedownload dus maar eens luisteren binnenkort

avatar van Pinsnider
Jornaquin schreef:

De hoes is inderdaad spuug en spuuglelijk!!!
Toch vreemd, want in ieder geval de zanger zat vroeger op iets film-academia-achtigs en tijdens videoclips en concerten zou je toch verwachten dat ze voor een hoes creatiever uit de hoek zouden kunnen komen..

Maarja, zolang de muziek maar top blijft eh..??

The Zookeeper's boy blijft maar groeien. Evenals Special (zeker na het concert laatst toen ze daar zo subliem mee openden)

avatar van otherfool
Mew schuwt het grote gebaar nog steeds niet, zo blijkt uit The Glass Handed Kites. Theatraal, overdonderend, intens. De plaat start erg goed maar weet (nog?) niet in zijn geheel te overtuigen. Op het eerste (nou, vooruit: tweede) gehoor houd ik het voorlopig op 3 sterren.

Beste nummers: Circuitry of the Wolf/Chinaberry Tree, Apocalypso en The Zookeeper's Boy.