menu

John Carpenter - Ghost of Mars (2001)

mijn stem
3,50 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Score
Label: Varèse Sarabande

  1. Ghosts of Mars (3:42)
  2. Love Siege (4:37)
  3. Fight Train (3:16)
  4. Visions of Earth (4:08)
  5. Slashing Void (2:46)
  6. Kick Ass (6:06)
  7. Power Station (4:37)
  8. Can't Let You Go (2:18)
  9. Dismemberment Blues (2:53)
  10. Fightin' Mad (2:40)
  11. Pam Grier's Head (2:35)
  12. Ghost Poppin' (3:20)
totale tijdsduur: 42:58
zoeken in:
4,0
neo
Het bewijs dat Carpenter als 'componist' nog wel kwaliteit aflevert in tegenstelling tot zijn films. Zijn vorige film Vampires bleek inventief door gebruik van verscheidene blues artiesten. Het echte pure synthesizer werk van vroeger is voor een groot deel verdwenen en indien het er nog is moet het regelmatig aan de kant voor de metal klanken. Er is werkelik geen stoppen aan dit non-stop spektakel. Zag de dvd ooit eens met een meer dan boeiende reportage over de opnames van de score. 4 sterren

avatar van Reinbo
4,5
Misschien niet zijn beste film, maar wel een ijzersterke soundtrack. Heerlijke metal sound met daaronder de pompende synths van de meester. Erg lekker dit.

Ponty Mython
De film mag dan Carpenter op de automatische piloot zijn; de begeleidende soundtrack is dat zeker niet. Het mooie van deze plaat is dat het ook prima te beluisteren is zonder de begeleidende beelden. Veel scores werken niet als een op zichzelf staande plaat, maar daar heeft deze soundtrack geen last van. Op Ghosts of Mars werkt Carpenter samen met een aantal gitaarvirtuozen zoals Steve Vai, Buckethead en Anthrax. Onder begeleiding van de meester toveren zij de meest duistere melodieën uit hun instrumenten. Heel af en toe, zoals op Dismemberment Blues en de titeltrack Ghosts of Mars, sijpelt het kenmerkende synthgeluid van Carpenter door al het gitaargeweld heen. Uitschieters zijn Love Siege, Fight Train, Kick Ass en Ghost Poppin', die een geniale, elektrische gitaarsolo van Steve Vai heeft. Een must voor de hard rock/metal liefhebber.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:41 uur

geplaatst: vandaag om 17:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.