Zeker leuk om weer eens wat te horen van Jason, blijf het een toffe gozer vinden.
Deze plaat is toch wel wat anders dan het metallica werk waaraan hij meegewerkt heeft, het is een stuk logger en zwaarder uitgevallen. Door deze EP ben ik wel benieuwd of er nog wat meer werk gaat komen onder deze noemer, de 4 nummers van deze EP smaken in iedergeval naar meer. Vooral het nummer godsnake met zijn slepende gitaren vind ik t er uitspringen.
Jason neemt bij deze ook de zang voor zijn rekening, de metallica kenners weten wel hoe hij Seek and Destroy en Creeping Death altijd goed wist te vertolken, ook hier ligt zijn stem goed in het gehoor.
Achter deze link zit nog een nieuw nummer dat op het full album te beluisteren zal zijn. Een release datum (6/8/2013) + volledige tracklist wordt ook vermeld. Hier kijk ik nu echt nog eens naar uit!
Je gunt het Jason Newsted zo, maar helaas wil het maar niet echt lukken met zijn projecten na Metallica. Dit is zijn eerste echte eigen band, waarbij hij zowel zang als bas verzorgt. De wil is er wel, maar de uitvoering laat veel te wensen over. De metal die de band laat horen is simpel, vlak en vooral... saai. Opener Soldierhead gaat nog wel, maar deze EP verveelt daarna al snel. En dat met maar vier songs! Dat belooft weinig goeds voor het debuutalbum.
Dat was inderdaad ook mijn indruk toen ik hem deze zomer aan het werk zag. Na een nummer of 2 vond ik het wel weer genoeg en ben ik maar een andere band gaan kijken.