The Kinks - You Really Got Me (1999)

Alternatieve titel: The Best Of

Rock / Pop
Label: Castle

1. You Really Got Me (2:16)
  2. All Day and All of the Night (2:24)
  3. Tired of Waiting for You (2:32)
  4. Everybody's Gonna Be Happy (2:16)
  5. Set Me Free (2:13)
  6. See My Friends (2:44)
  7. Till the End of the Day (2:20)
  8. Dedicated Follower of Fashion (3:02)
  9. Sunny Afternoon (3:34)
  10. Dead End Street (3:17)
  11. Waterloo Sunset (3:15)
  12. Autumn Almanac (3:12)
  13. Wonderboy (2:51)
  14. Days (2:55)
  15. Plastic Man (3:04)
  16. Victoria (3:39)
  17. Lola (4:10)
  18. Apeman (3:53)
  19. You Do Something to Me (2:26)
  20. Where Have All the Good Times Gone (2:51)
avatar van Rayaccos
oa lola is leuk

avatar van Hans Brouwer
Rayaccos schreef:
oa lola is leuk

Niet alleen Lola is leuk. Het hele album is leuk. Wat heet leuk, subliem! 5*

avatar van Music4ever
Jij snapt hem Hans!
Deze fantastische band heeft een hele rits sublieme nummers gemaakt, waaronder deze 20! Ik geef hem 4,5 ster maar dat komt omdat ik greatest hits over het algemeen geen 5 wil geven.

Eens. Door de aanwezigheid van the Beatles en the Stones is die tijd zijn the Kinks erg ondergewaardeerd geweest. Maar het was een topband.
Ik ben er vroeger thuis altijd mee doodgegooid. Mijn vader was geen Stones en geen Beatles mannetje. Meer Kinks, Animals, Hollies. Destijds, vanwege het doodbombarderen, werd ik er schijtziek van. Nu weet ik wel beter.

EVANSHEWSON
Ik vind Lola niet half zo leuk als hun sixties hits die erboven staan, voornamelijk 8 tot en met 12.
Flink overroepen dat nummer, niet dat het slecht is, maar de grandeur van die sixties songs is zovéél groter, toch ?

Goede verzamelaar, dat wel.

Mr. Pleasant schittert alweer door afwezigheid, alsook David Watts.

****

Empyrium
en Dandy..... maar mooie verzamelaar, alle verzameliaars van de Kinks zijn trouwens aan te raden.

avatar van sq
sq
.. deze zojuist maar gekocht. Heel geschikt voor als je nog niets had, en dat voor 3 pond bij de Amazon UK.

Father McKenzie
Te véél lekkers ontbreekt (Dandy, Mr. Pleasant, David Watts, o.a.) en daarom kom ik niet hoger dan 3.5, al is het een lekker plaatje met muziek uit hun beste periode. Autumn Almanac is toch gewoon een pareltje?

avatar van musicfriek
En Celluloid Heroes ontbreekt ook. Notabene hun mooiste.

No way dat ik deze ga kopen.

Father McKenzie
musicfriek schreef:
En Celluloid Heroes ontbreekt ook. Notabene hun mooiste.

Klopt, had ik ook nog even over het hoofd gezien. Culluloid Heroes is een meesterwerk!

avatar van hpdewin
Ik vond hem eigenlijk best tegenvallen, ik kan hem nooit afdraaien en word erg moe van het hoge "lola"gehalte zoals ik het maar even zal noemen, ik mis soms beetje de rust

Dedicated Follower of Fashion
Sunny Afternoon
Dead End Street
Waterloo Sunset
Autumn Almanac

Dat rijtje kan ik prima hebben maar ik vind over het algemeen het album niet veel voorstellen

Mijn eerste album van the Kinks en er zeker van genoten.
Ondanks dat er enkele andere toppers ontbreken zorgt deze cd er toch wel voor dat ik alweer zin heb in de zomer!

avatar van Libertine
Op bed liggen, ogen dicht en dan The Kinks opzetten .

avatar van Johnny Marr
Leuke verzamelaar om eens op te zetten, maar toch is hij maar half geslaagd want er kon veel meer op gestaan hebben. De totale speelduur bedraagt amper 59 minuten...

avatar van teus
Johnny Marr schreef:

ongv opzet vergelijkbaar met deze ...Story Of('95)
Alleen beter en completer voor onze lage landen(de hits t/m '70)
Met o.a wel Mr. Pleasant en Death Of A Clown
een uitgave uit jou land, een hele fijne Kinks verzamelaar

avatar van nlkink
Yep! Heel goed teus.
En de mensen hierboven die Dandy, David Watts en Celluloid Heroes graag op een verzamelalbum willen hebben die zouden eens moeten kijken naar Ultimate Collection uit 2002.
Maar liefst 44 liedjes uit drie contractperiodes, nl. PYE uit de periode 1964-1971, RCA uit de periode 1971-1976 en Arista uit de periode 1977-1985.
Overigens is de verhouding wel wat zoek. Veruit de meeste nummers stammen uit de periode 1964-1971, maar de overgrote meerderheid is vnl. in die periode geinteresseerd.