Julee Cruise - The Voice of Love (1993)

Label: Warner Bros.

1. This Is Our Night (4:06)
  2. The Space for Love (3:23)
  3. Movin' in on You (4:02)
  4. Friends for Life (4:43)
  5. Up in Flames (4:40)
  6. Kool Kat Walk (6:22)
  7. Until the End of the World (5:33)
  8. She Would Die for Love (6:06)
  9. In My Other World (4:45)
  10. Questions in a World of Blue (4:47)
  11. The Voice of Love (3:14)
avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Nr. 6 is oorspronkelijk afkomstig van de soundtrack van Wild At Heart, daar niet gezongen door Julee. Nr. 5 staat ook op die soundtrack, maar komt oorspronkelijk dan weer uit Industrial Symphony No. 1, een toneelstuk van David Lynch.
Nr. 10 & 11 komen uit Twin Peaks - Fire Walk With Me

avatar van Johnny Marr
Laatst weer eens in zijn geheel gedraaid en halverwege 'Friends For Life' daalde opeens het besef in dat je wel echt een ontzettend kutleven moet hebben als je hier niet van kunt genieten.

avatar van zaaf
en bedankt

wel een zinsnede die ik kan gebruiken in het samenzijn met mw zaaf

avatar van Johnny Marr
zaaf schreef:
en bedankt

wel een zinsnede die ik kan gebruiken in het samenzijn met mw zaaf

Blame the great Slowgaze en z'n gave tot inspireren Copyright enzo jwz.

avatar van Slowgaze
Johnny Marr schreef:

PLAGIAAT BITCH

avatar van AOVV
Deze opvolger van Floating into the Night ontbeert de klassesongs die die op het debuut wel prijken, en steekt daardoor wat bleekjes af. Het komt wat gezapig kabbelend op me over, waardoor de kans op indommelen waar ik het bij het debuut ook reeds had, nu wel erg reëel wordt. De Twin Peaks-vibe die het debuut duidelijk in zich heeft (moeilijk te plaatsen anders) ontbreekt hier ook wel, jammer genoeg.

Julee Cruise heeft echter een stem als een nachtegaal, en dat maakt weer wat goed. Het weet me allemaal niet echt te raken, maar een voldoende is dus zeker op z'n plaats.

3 sterren

avatar van thomzi50
AOVV schreef:

Echt? Ik vind 'Questions in a world of blue' en het titelnummer juist heel sterk een Twin Peaks-sfeer ademen.