Iron Butterfly - Scorching Beauty (1974)

Label: MCA

1. 1975 Overture (4:19)
  2. Hard Miseree (3:42)
  3. High on a Mountain Top (4:03)
  4. Am I Down (5:22)
  5. People of the World (3:24)
  6. Searchin' Circles (4:38)
  7. Pearly Gates (3:26)
  8. Lonely Hearts (3:15)
  9. Before You Go (5:34)
avatar van RuudC
Een weinig bijzondere reincarnatie van de ijzeren vlinder. De hardrock van de heren past wel goed bij de tijd waarin het uitgebracht is, maar alles wat de band kenmerkte, inclusief de vaak pakkende songs, is in geen velden of wegen te bekennen. De zang is vrij matig, de productie is brak, maar de songs zijn wel ok. Hier staat eigenlijk gewoon een leuk kroegbandje te spelen, terend op een grote naam. Het verbaast me dat dit door MCA uitgebracht is.

Tussenstand:
1. Heavy
2. In-A-Gadda-Da-Vida
3. Ball
4. Scorching Beauty
5. Metamorphosis

avatar van lennert
Voorganger Metamorphosis was 'aardig', maar hier is de term 'flauw' vooral van toepassing. Want oef, wat is dit een ongevaarlijke boogie-woogie hardrock geworden die echt qua sound nergens meer lijkt op die psychedelische klassieker van weleer. Was er op dit tijdstip nog iemand die op zo'n release aan het wachten was?

Tussenstand:
1. Ball