Apparat - Krieg und Frieden (2013)

Alternatieve titel: Music for Theatre

Duitsland
Electronic
Label: Mute

1. 44 (2:38)
  2. 44 [Noise Version] (6:47)
  3. LightOn (5:24)
  4. Tod (2:47)
  5. Blank Page (4:40)
  6. PV (6:47)
  7. K&F Thema (Pizzicato) (3:12)
  8. K&F Thema (4:19)
  9. Austerlitz (3:22)
  10. A Violent Sky (5:12)

avatar van Kos
Kos
Hm.. tja.. je moet er een film bij zien of zo.

Het is gebaseerd op een toneelstuk, dus daar zit wel iets in.

avatar van Mindscapes
Zopas de stream opgezet (zit nu aan 8:05) en ik ben enorm onder de indruk. Had (weet niet waarom) een Burial-achtig iets verwacht en hoewel de link niet zo ondenkbaar is, staat Apparat toch op zichzelf. Maar goed, nog 35 minuten te gaan dus

(verwijderd)
Wat mij betreft moet je referenties eerder zoeken in de ambient/klassieke hoek waarin artiesten als Nils Frahm, Broderick, Johansson zich begeven. Gebasseerd op Tolstoy's War and Peace, componeert Sascha muziek voor een 30 koppig ensemble voor een nieuwe theatherbewerking en treedt hier ook live mee op, als begeleidingsorkest tijdens de uitvoering van War and Peace.

Het album is kaler dan die grote orkestrale uitvoering en bestaat alleen uit Sascha en zijn vaste cello- en vioolspeler uit zijn liveband.

Wederom een nieuwe stap in het werk van Apparat en voor de mensen die de kant van bijvoorbeeld een Moderat zoeken misschien wel een teleurstelling, want stampende beats zijn hier niet te bekennen.

avatar van trebremmit
Apparat is toch niet zulke saaie muziek gaan maken als Frahm? Want dan kan ik deze beter overslaan.

(verwijderd)
Nieuwste werken van Frahm misschien niet beste vergelijking, maar de meer 'elektronische' kant. Ik vind het niet saai, maar kan Frahm en dergelijke dan ook waarderen. De 'single' Violent Sky is wat mij betreft ook geen graadmeter voor de rest van de plaat.

Wat een emotionele trip maakt hij toch steeds met zijn albums!!

tuktak
Het klinkt voor mij vooral als een Tim Hecker Light, weinig meeslepend. Gaandeweg komt het orkest wat meer op de voorgrond en ligt het allemaal meer in de Johann Johannsson/Olafur Arnalds sferen. Het maakt op mij allemaal niet heel veel indruk helaas.

avatar van Don Cappuccino
Deze kwam ik op de Luisterpaal tegen en ik ben er erg positief over. 44 is een goede opener en de overgang naar de noise versie is echt prachtig. De muziek is lekker rustig maar daarmee zeker niet saai. Dit album gaat een mooie beoordeling krijgen, ik weet nog niet hoe hoog.

Ik hoorde even een echo van Thom Yorke in het begin van A Violent Sky.

avatar van robbizzel
Klinkt tot nu toe erg mooi, en ik vind het juist wel behoorlijk meeslepend. Wel andere koek dan Walls ( maar wel weer erg lekker )