Tim Dog - Penicillin on Wax (1991)

Label: Ruffhouse

1. Intro (2:40)
  2. Low Down Nigga (2:11)
  3. Robin Harris Shit (0:18)
  4. Fuck Compton (4:09)
  5. DJ Quick Beat Down (0:25)
  6. Step to Me (4:46)
  7. Phone Conversation with Reporter (0:28)
  8. Bronx Nigga (4:17)
  9. You Ain't Shit (4:19)
  10. I Ain't Takin' No Shorts (3:34)
  11. NFL Shit (0:18)
  12. I'll Wax Anybody (5:14)
  13. Michel'le Conversation (1:22)
  14. Can't Fuck Around (3:41)
  15. Dog's Gonna Getcha (3:03)
  16. Goin Wild in the Penile (4:09)
  17. Get Off the Dick (3:10)
  18. I Ain't Havin' It (3:34)
  19. Patriotic Pimp (3:52)
  20. Secret Fantasies (6:20)
Was wel een liefhebber van N.W.A. maar Fuck Compton kon ik wel waarderen.........en letterlijk woord voor woord mee-rappen :evil

avatar van Kos
Kos
Ja, dit hele album stond zo'n beetje in het teken van N.W.A. afzeiken .

Niet N.W.A. in zijn algeheel zover ik me nog kan herinneren. Want volgens mij werd Ice Cube gespaard:)

Stukjes uit "Step to me"

But you tried to jerk him like a sucker
That's why he's larger than you dumb muthafuckas

avatar van Jordy

Want volgens mij werd Ice Cube gespaard:

Die zat in 1991 niet meer in N.W.A.

avatar van Kos
Kos
Dat was dan ook de reden dat ie gespaard werd .

DJ Quick Beat Down vond ik wel grappig

Paco Delavega schreef:

nouja woord voor woord kan ik deze niet meerappen maar
nest vette cd alhoewel ik een groteN.W.Afan ben

Hoewel in een N.W.A.-fan ben blijft Fuck Compton inderdaad een lekker nummer

Hij schijnt een nieuw album uitgebracht te hebben of uit te brengen. Een klein gedeelte van de single "The Original Dog" is in ieder geval te beluisteren op zijn website: http://www.timdogbx.net/

Stukjes uit "Step to me"

Eazy, you're sloppy, Dre you know you're played
Ren, You're cool but your rhymes don't weigh
Against the D-O-G
The only dope rapper you had was I-C-E
But you tried to jerk him like a sucker
That's why he's larger than you dumb muthafuckas

DJ Quik, you can suck my dick

beste deel uit zijn beste track van op deze CD.maar Ice Cube werd gespaard omdat ie naar NY kwam en ze werkten zelf tesamen voor zoveel ik weet.(denk ik tog)

avatar van Dielie
dik vette plaat van Tim Dog, de nodige steken onder water, leuke beats, ik heb deze plaat gekocht omdat ik eens een nummer van Tim Dog op een mixtape gehoord heb, maar vind hem op beide van zijn albums niet, tzal ne remix geweest zijn

hard plaatje wel!

eazyfan
Yeah and im al that,and N.W.A is crazy wack,
DJ Quik, you can suck my dick
-Step To Me,zo geweldig.ik ben wel denk ik de grootste Eazy-Efan op deze site momenteel maar die track blijft fantastich net zoals heel deze CD.

eazyfan
effe de tijden van deze classic juist zetten,dit album is geweldig net zoals deze kerel,Step To Me en Fuck Compton blijven tog keihard en geweldig dope.en ik moet zo een Tim Dog-Tshirt in handen krijgen!!!die cover is ook egt geweldig en Michel'le opmerking in F*ck Compton blijft gewoon hilarisch,voor al zijn fans liet Tim Dog een bericht achter op http://www.timdogbx.net/ in het gastenboek!!zeker eens bezoeken. .harder kan het gewoon niet,tophiphop ik kan al niet meer wachten tot zijn volgende komt.

avatar van thomzi50
Hoe hij Michel'le nadoet is inderdaad lachwekkend.

"In The Bathroom We Were Boning,You Shouda Heared How The Bitch Was Moaning;
do doo do do do do do doo,
Shut The Fuck Up Bitch You Cant Sing,You Sound Like A Kid Playing On The Swing" -Fuck Compton

avatar van thomzi50
Naast het megabekende "Fuck Compton" biedt dit album aanzienlijk meer. De beats zijn vaak simpel maar uiterst krachtig, en passen daarom goed bij Tim Dog's boze vocalen, die veelal in het teken staan van het zwart maken van N.W.A. en DJ Quik. Luistert dus erg leuk, vooral als je de nummers los luistert, maar als het als een geheel wordt te zien vind ik Tim Dog tekort schieten voor de echte top. Voor mij worden zijn raps na een tijdje te monotoon en onopvallend, hij blijft maar doorgaa op dezelfde verhalende boze toon, en veel gasten zouden dan voor afwisseling kunnen zorgen, maar nee.
Hoogtepunt blijft toch Fuck Compton.

3.5* voor Penicillin On Wax

Raekwon the chef
Weet iemand misschien waar je dit album kunt bestellen/kopen?
Ben erg benieuwd naar deze plaat

Alvast bedankt

Relax
http://www.bol.com toch alles ?

Raekwon the chef
Nee daar heb ik al gekeken, daar hebben ze alleen de nieuwste cd van hem

avatar van Jorge-E
Man, fuck Compton is hard!!!!!!!! :evil

Jorge-E schreef:
Man, fuck Compton is hard!!!!!!!! :evil
classic, zelfde voor Step To Me, Tim Dog is gewoon een erg vette MC, hier hoor je hem over oude/vette oldschoolbeats, lekkere eastcoast-Cd. Gewoon een mijlpaal in hiphop als het op hardcore-hiphop aan komt.

avatar van Jorge-E
Heb juist enkele nummers van dit album beluistert en ik moet zeggen dat het echt een goed album is.
Haha, die intro is geweldig.

raffael77
Hij is begonnen met het dissen van Westcoast hahahahahahaha Fuck Compton en hij is ook met Freddie Foxxx 1 van de meest gehate mc's ooit omdat hij bijna iedereen diste en dat is de reden dat Freddie foxx ook pas heel laat met zijn debut kwam.

avatar van psychonaatje
Raekwon the chef schreef:
Nee daar heb ik al gekeken, daar hebben ze alleen de nieuwste cd van hem

Ik zie net dat 'ie via Cdplus te bestellen is (zoek maar op 'tim dog' bij artiest). Daarbij staat dat 'ie op 4 juli 2007 wordt heruitgegeven in Japan en zo te zien op HMV Japan en CDJapan is dat inderdaad het geval. Je krijgt dan natuurlijk wel een Japanse importversie. Geen idee of 'ie verschilt met de 'normale' versie. Bij Breaking Atoms van Main Source was dat wel het geval, daarbij is het verhaal in het boekje in het Japans.

avatar van P Jay
raffael77 schreef:

Freddie Foxxx had toch in '88/'89 met "The Master" al een debuutalbum?

SUCKAS GET MAD THEY CAN DRINK MY PISS blijft supergoed die TIM DOG

avatar van T37king
Oefff echt een harde cd tegen N.W.A. ik ben wel een soort N.W.A. fan maar deze cd is echt goed (en hard)

avatar van P Jay
Hard album met meesterlijke beats van Ced Gee en Moe Luv (beide van Ultramagnetic MC's).
Tim Dog is geslaagd als MC door zijn delivery, want wat hij uitkraamt is eigenlijk belachelijk. Echt ridicule inhoud, maar hij brengt het zooo vet, zodat een hiphopfan zoals ik wel door de knieën MOET gaan voor hem.

Maar vooral dus de combinatie van flow, delivery en beats doet mij hiervoor een 4* geven. Een schoolvoorbeeld van het feit dat een hiphopalbum met een erg sterke vorm maar mindere vorm toch wel erg vermakelijk kan zijn!

Luister hier eens naar als je in de mood bent voor iets hard en je verstand op nul wil zetten.

Toch nog 4* voor TIM DOOOOOOOOOOOOOOOGGGG

avatar van hiphopmaster
Vreemd genoeg lijkt het wel dat vroeger iedereen een groot N.W.A.-fan was en dat iedereen ook deze dis-cd van Tim Dog kon waarderen. Zo ook ik! Zeker tracks zoals Fuck Compton, Step To Me en Dog's Gonna Getcha zijn echt lekker agressief. Niet alles is even fantastisch, maar toch goed voor 3,5*!

JesseJanefan
Goede cd, met de ijzersterke track fuck compton....
Ook geweldig die skit dat die reporter van LA Times naar Tim Dog belt om te vragen : "all the rappers callin' eachother Nigga's, well I wanna know what kinda nigga are you?" Tim Dog : "I'm a Bronx Nigga muthafucka!!!"

Allemaal simpel allemaal en misschien niet diepzinnig maar z'n delivery en de productie maakt veel goed!!!!