Fennesz - Live in Japan (2003)

Oostenrijk
Electronic / Avant-Garde
Label: Headz

1. Live in Japan (43:26)
avatar van Gyzzz
Wat een ongelofelijk geniaal live album is dit van Fennesz Opgenomen in een soort Endless Summer tour zitten de nummers van Endless Summer allemaal verweven in een mix die op vele punten behoorlijk onherkenbaar is van het geheel op de originele cd. Af en toe wordt er toegewerkt naar een stukje dat je dan herkent van Endless Summer, maar de overgangen hiertussen, die mij nergens bekend van voorkwamen zijn subliem gedaan.
Als klap op de vuurpijl wordt dan nadat er op 36 minuten een stilte is ingebouwd afgesloten met Caecilia. Dit nummer is minder sterk aangepast en lijkt het grootste deel heel erg op hoe hij op Endless Summer te horen is. Maar dit is ook precies hét nummer waarbij het me absoluut niet stoort dat er zo weinig aangepast is, aangezien ik het op Endless Summer het grote hoogtepunt vind.

Endless Summer krijgt een 4,5* en ik vind deze live-set nog echt een stuk beter, dus ik kan niet anders doen dan een 5* neerzetten.

Dit zou na enkele herbeluisteringen wel eens goed hoog in mijn top10 kunnen komen.

Sietse
ja mooi heh.

Het album wordt in de media wel genoemd als "het beste" laptop optreden ooit.
Natuurlijk is dat onzin, want zoiets bestaat niet, maar op zich als ze het zeggen, zegt ook wel weer iets over de muziek....

Die versie van Caecilia is trouwens erg mooi.

Aantal sterren heb ik wel omgedraaid...

avatar van Nakur
Dit ga ik zeker eens beluisteren!

avatar van Fianosther
Deze plaat moet er maar aan geloven denk ik. Dit is de beste van Fennesz en deze gaat in m'n top 10. 5*

avatar van Gyzzz
Fianosther schreef:

avatar van Dreten Bukgat
heerlijk album!

avatar van KampF
Had ik hier maar bij kunnen zijn !

Het is nu wachten totdat deze beste kerel weer in Nederland komt, want ik zál er zijn.

avatar van Amicus
Weet iemand of dit album ook op cd uitgekomen is, ik kan hem alleen op vinyl vinden, helaas.

avatar van Fianosther
Ik heb dit op Cd maar daar ben ik toen voor relatief veel geld (25 euro incl verzending) via gemm.com aangekomen. Geen idee of je dit nogsteeds via die site kunt kopen.

avatar van Amicus
Nope, daar staat hij ook alleen op vinyl Zal ik toch eens een keer aan de platenspeler moeten.....

Maar iedergeval bedankt voor het meedenken.

Poppekontje
Wauw.

avatar van Nakur
Schande dat ik Live In japan nu pas voor het eerst hoor. Zeker voor een fennesz liefhebber die Endless Summer al jaren in de to[ 10 heeft. Dat wil ik graag recht zetten.